Skip to main content

Nova osoba na čelu logistike

Datum: 10/06/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR , Logistics

Prevod: www.languagewire.com

Ole Thomsen
Ole Thomsen (lijevo) je obišao DC Uldum s Henrikom Gromadom (desno) koji je Logistics Manager u DC-u Uldum.

Executive Vice President Logistics Ole Thomsen je svoj prvi dan u JYSKu imao 1. juna 2022. Idući mjeseci će biti puni učenja, upoznavanja i posjeta.

Ole ThomsenKada je novi Executive Vice President Logistics Ole Thomsen prvog dana ušao u svoj ured 1. juna, zid iza njegovog radnog stola je već imao ukras. Sliku tima iz 2005., kada je grupa JYSKovih kolega otišla na poslovno putovanje u Würzburg, Njemačka, s kamionom punim JYSKove robe kako bi testirali novu stanicu za prikupljanje kod dobavljača.

Ole Thomsen je bio na toj slici zajedno s nekoliko drugih JYSKovih kolega koji još uvijek rade u JYSKu. To je takođe postalo jasno kad je Ole u utorak 2. juna obišao DC Uldum i susreo nekoliko poznatih lica uz rukovanja i stare šale iako je njegov prvi period u JYSKu završio prije 15 godina.

“Zaista sam se radovao početku. To je uzbudljiv izazov na poslovnom nivou i, iako je sve postalo mnogo veće od 2007., to je poput povratka kući s poznatim licima i vrijednostima koje su još uvijek iste”, kaže Ole.

“Logistika je ništa bez ljudi”

Ole Thomsen
Olea su dočekali njegovi novi kolege u DC-u Uldum.

Od 2003. do 2007., Ole je bio Logistics Manager u JYSKu. DC Uldum 2007. još nije bio izgrađen i JYSK je imao oko 1200 prodavnica širom svijeta. Sada se vratio i imat će cjelokupnu odgovornost nad svih 10 distributivnih centara u JYSKu.

“Radovao sam se ovoj novoj ulozi u kojoj ću imati više međunarodni pogled. Zaista mi se sviđa rad s ljudima, a logistika je ništa bez ljudi. Imamo mnogo tehnike i robota, ali ako nemamo pravi tim tada logistika neće biti uspješna”, kaže Ole.

Prve sedmice i mjeseci bit će puni upoznavanja sa svim ključnim osobama povezanim s logistikom, posjetama svim JYSKovim distributivnim centrima i stažiranjima i u JYSKovoj prodavnici i u distributivnom centru.

“Želim u potpunosti shvatiti posao. Znam da se od moje pozicije očekuje da brzo uskočim, ali bez obzira na poziciju na kojoj započinjete, trebate proći mnogo upoznavanja i smjestiti se, prije nego što počnete donositi dobit. Tako da ću postavljati mnogo pitanja kako bih učio u idućim mjesecima”, kaže Ole.

Ole Thomsen
Prvi period će biti pun učenja za Olea Thomsena.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office