Skip to main content

Kompanija JYSK Finska je osvojila "Najbolji odgovorni poslodavac" za JYSK nagrade

Datum: 31/01/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Awards , People

Prevod: www.languagewire.com

U nekoliko zemalja su JYSK nagrade godišnja proslava u kojoj se kolegama odaje priznanje za posvećenost poslu. U kompaniji JYSK Finska, Nagrade su također priznate izvan kompanije JYSK jer im je to osiguralo prvo mjesto u kampanji "Odgovorni poslodavac".

JYSK nagrade
Store manager, Sara-Sofia Sovijärvi, bila je jedna od dobitnika nagrade JYSK Awards 2021 u Finskoj.

Bilo je to veliko slavlje za kompaniju JYSK Finska kad su se JYSK nagrade mogle fizički održati u jesen 2021. i kad su i zaposleni u administraciji i zaposleni u prodavnici učestvovali u zajedničkom događaju. Tu su svi mogli uživati u ukusnoj hrani i koncertu popularnog finskog umjetnika dok su slavili jedni druge.

Leena Saario
HR Manager Leena Saario, preuzela je nagradu Best Responsible Employer u ime JYSKa Finske.

Već nekoliko mjeseci kasnije je kompanija JYSK Finska imala još jedan razlog za slavlje kad su osvojili prvo mjesto u kampanji "Odgovorni poslodavac" finskog portala za oglašavanje poslova Oikotie.

”Rečeno nam je da smo pobijedili s 22.8% glasova stanovnika Finske, koji su mogli glasati za najboljih deset kompanija koje je odabrao Oikotie. Mislim da je zaista impresivno da smo pobijedili u odnosu na ogromne kompanije s kojima smo se takmičili”, kaže Leena Saario, direktorica kadrovske službe u kompaniji JYSK Finska.

Osjećaj zajedništva

Oikotie, koji je u Finskoj poznat po svojim kampanjama, fokusirao se na osjećaj zajedništva u svojoj kampanji “Odgovorni poslodavac” 2021., budući da je to bila teška godina za druženje s kolegama zbog Covida. Također su održali seminar u decembru 2021. na kojem je Leena bila pozvana da priča o kompaniji JYSK.

Tiia Perhonen
Office Assistant-u Tiiai Perhonen pripala je čast rezanja torte u sjedištu kompanije kao osobi zaslužnoj za dodjelu nagrada JYSK Awards 2021 u Finskoj.

Ovdje je objasnila kako se osjećaj zajedništva održao u kompaniji JYSK Finska u teškim vremenima posebno uz JYSK nagradu, koja je postala inicijativa koja je kompaniji JYSK Finska osigurala nagradu “Najbolji odgovorni poslodavac 2021.”, koju je Leena primila na seminaru.

“Reakcija mojih kolega je bila nevjerovatna kada smo osvojili prvo mjesto i proslavili smo to s tortom i u glavnom uredu i u svim prodavnicama,” kaže Leena.

Odnosi među kolegama

Sara-Sofia Sovijärvi, rukovoditeljica prodavnice u okolici Ruoholahti u Helsinkiju, bila je među pobjednicima na JYSK nagradama 2021. u Finskoj, gdje je dodijeljeno ukupno 17 različitih nagrada.

JYSK nagrade
Za JYSK Awards 2021 Sara je napravila Party Pass za Team Ruoholahti kako bi stvorila osjećaj timskog duha.

Osvojila je nagradu nazvanu “JYSK osoba godine” jer je uvijek bila spremna pomoći svojim kolegama npr. mentorstvom, zapošljavanjem i obukom talenata. Ona pojašnjava da su različite nagrade odličan motivacijski faktor za nju i njen tim.

“JYSK nagrade nas mnogo motiviraju. Na primjer, ove godine smo moj tim i ja učinili sve što možemo da osvojimo nagradu “Prodavnica godine” na vrijeme za sljedeću dodjelu nagrada”, kaže Sara.

Sara također pojašnjava da ima osjećaj zajedništva kada prisustvuje JYSK nagradi.

“Uvijek je zabavno vidjeti kolege iz cijele Finske koje inače ne srećete veoma često. Vjerujem da nas JYSK nagrade još više zbližavaju, i kao tim i kao cijelu kompaniju JYSK”, kaže Sara.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office