Skip to main content

Kompanija JYSK Finska je osvojila "Najbolji odgovorni poslodavac" za JYSK nagrade

Datum:

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Awards , People

Prevod: www.languagewire.com

U nekoliko zemalja su JYSK nagrade godišnja proslava u kojoj se kolegama odaje priznanje za posvećenost poslu. U kompaniji JYSK Finska, Nagrade su također priznate izvan kompanije JYSK jer im je to osiguralo prvo mjesto u kampanji "Odgovorni poslodavac".

JYSK nagrade
Store manager, Sara-Sofia Sovijärvi, bila je jedna od dobitnika nagrade JYSK Awards 2021 u Finskoj.

Bilo je to veliko slavlje za kompaniju JYSK Finska kad su se JYSK nagrade mogle fizički održati u jesen 2021. i kad su i zaposleni u administraciji i zaposleni u prodavnici učestvovali u zajedničkom događaju. Tu su svi mogli uživati u ukusnoj hrani i koncertu popularnog finskog umjetnika dok su slavili jedni druge.

Leena Saario
HR Manager Leena Saario, preuzela je nagradu Best Responsible Employer u ime JYSKa Finske.

Već nekoliko mjeseci kasnije je kompanija JYSK Finska imala još jedan razlog za slavlje kad su osvojili prvo mjesto u kampanji "Odgovorni poslodavac" finskog portala za oglašavanje poslova Oikotie.

”Rečeno nam je da smo pobijedili s 22.8% glasova stanovnika Finske, koji su mogli glasati za najboljih deset kompanija koje je odabrao Oikotie. Mislim da je zaista impresivno da smo pobijedili u odnosu na ogromne kompanije s kojima smo se takmičili”, kaže Leena Saario, direktorica kadrovske službe u kompaniji JYSK Finska.

Osjećaj zajedništva

Oikotie, koji je u Finskoj poznat po svojim kampanjama, fokusirao se na osjećaj zajedništva u svojoj kampanji “Odgovorni poslodavac” 2021., budući da je to bila teška godina za druženje s kolegama zbog Covida. Također su održali seminar u decembru 2021. na kojem je Leena bila pozvana da priča o kompaniji JYSK.

Tiia Perhonen
Office Assistant-u Tiiai Perhonen pripala je čast rezanja torte u sjedištu kompanije kao osobi zaslužnoj za dodjelu nagrada JYSK Awards 2021 u Finskoj.

Ovdje je objasnila kako se osjećaj zajedništva održao u kompaniji JYSK Finska u teškim vremenima posebno uz JYSK nagradu, koja je postala inicijativa koja je kompaniji JYSK Finska osigurala nagradu “Najbolji odgovorni poslodavac 2021.”, koju je Leena primila na seminaru.

“Reakcija mojih kolega je bila nevjerovatna kada smo osvojili prvo mjesto i proslavili smo to s tortom i u glavnom uredu i u svim prodavnicama,” kaže Leena.

Odnosi među kolegama

Sara-Sofia Sovijärvi, rukovoditeljica prodavnice u okolici Ruoholahti u Helsinkiju, bila je među pobjednicima na JYSK nagradama 2021. u Finskoj, gdje je dodijeljeno ukupno 17 različitih nagrada.

JYSK nagrade
Za JYSK Awards 2021 Sara je napravila Party Pass za Team Ruoholahti kako bi stvorila osjećaj timskog duha.

Osvojila je nagradu nazvanu “JYSK osoba godine” jer je uvijek bila spremna pomoći svojim kolegama npr. mentorstvom, zapošljavanjem i obukom talenata. Ona pojašnjava da su različite nagrade odličan motivacijski faktor za nju i njen tim.

“JYSK nagrade nas mnogo motiviraju. Na primjer, ove godine smo moj tim i ja učinili sve što možemo da osvojimo nagradu “Prodavnica godine” na vrijeme za sljedeću dodjelu nagrada”, kaže Sara.

Sara također pojašnjava da ima osjećaj zajedništva kada prisustvuje JYSK nagradi.

“Uvijek je zabavno vidjeti kolege iz cijele Finske koje inače ne srećete veoma često. Vjerujem da nas JYSK nagrade još više zbližavaju, i kao tim i kao cijelu kompaniju JYSK”, kaže Sara.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office