Skip to main content

JYSK se varaća na put ka daljnjem razvoju

Datum: 04/06/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Expansion

„Fizičke prodavnice su itekako i dalje žive nakon korona virusa”, rekao je Executive Vice President Retail (Izvršni potpredsjednik za maloprodaju), Mikael Nielsen.

Mikael Nielsen
Executive Vice President, Mikael Nielsen

Rast i razvoj su srž onoga što mi radimo još od trenutka kada je Lars Larsen otvorio svoju prvu prodavnicu u Aarhusu u Danskoj 1979. godine.

Čak i tokom epidemije korona virusa uspjeli smo zadržati fokus na razvoju uprkos činjenici da je maloprodaja bila u puno zemalja privremeno zatvorena.

To također znači da ćemo u narednim mjesecima vidjeti puno aktivnosti u prodavnicama, uključujući planirano otvaranje 18 novih prodavnica u junu.

„Od početka krize našem upravnom timu je bilo važno da provedemo što je moguće više otvaranja novih prodavnica i reorganizacija, jer kriza ne mijenja naše planove dugoročno. Ova strategija je do sada potvrđena i činjenicom da smo imali puno kupaca nakon ponovnog otvaranja prodavnica, što znači da su fizičke prodavnice i dalje itekako žive nakon korona virusa”, kaže Executive Vice President Retail, Mikael Nielsen.

Mjeseci s mnogo posla ispred nas

U junu su planirana otvaranja prodavnica u puno različitih zemalja širom Evrope. Mikael Nielsen vidi ovo kao jasan znak da je kompanija JYSK uspjela zadržati fokus uprkos teškim uvjetima tokom proteklih nekoliko mjeseci.

„Colleague i Corporate Spirit su dvije od ključnih vrijednosti u kompaniji JYSK, i one su, s moje strane gledišta, imale ključnu ulogu kada je trebalo da ponovo ubrzamo korak i nastavimo s otvaranjem novih prodavnica. Zaista smo morali biti kreativni i pomoći jedni drugima na novi način kako bismo nastavili s vođenjem svojih projekata, što smo i uspjeli ostvariti”, rekao je Mikael.

On tokom ljeta očekuje kontinuirano provođenje velikog broja aktivnosti, tako da kompanija JYSK može stići realizirati što je moguće više planiranih aktivnosti u trgovinama.

„Vjerovatno nećemo otvoriti planirani broj novih trgovina u fiskalnoj 2020. godini, a i mnoga otvaranja nisu bila proslavljena na način kako smo navikli. Međutim, naš cilj je da u narednim mjesecima sustignemo dešavanja te je otvaranje 18 novih trgovina u junu difinitivan dokaz da kompanija JYSK ne usporava”, kaže Mikael.

Latest news

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odjeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Clara Hjelt, danska dizajnerica, pretvara različite JYSKove tekstile, kao što su posteljina i plahte proizvedene u pogrešnoj veličini, u ručno proizvedenu odjeću.

New reality in stores

Povratak u novu realnost JYSKovih prodavnica

25/06/2020 - Sve JYSKove prodavnice su sad ponovo otvorene, ali je korona virus sa sobom donio nove zadatke i nove rutine.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office