Skip to main content
First store in Russia

JYSK je dočekao nove klijente u Moskvi

Datum: 11/06/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , History

Iako se JYSK nije uopšte reklamirao, brojni klijenti su došli na otvaranje prve JYSKove prodavnice 3. juna u Moskvi.

Prva prodavnica u Rusiji
JYSKovi zaposlenici su spremno dočekali klijente u prvoj prodavnici u Rusiji.

U srijedu 3. juna, JYSK je otvorio vrata prve prodavnice u Rusiji, gdje su klijenti pozvani da posjete novu prodavnicu u Trojki u Moskvi.

Klijenti su pozdravljeni natpisom "Pozdrav, Moskvo" postavljenim iza pulta, a tradicionalni plavi i bijeli baloni ispred prodavnice su bili su jasan znak da se radi o posebnom danu.

Ali to ne mijenja na stvari da je otvaranje prodavnice u Rusiji proteklo vrlo teško u poređenju s drugim zemljama ili čak otvaranjima prodavnica. Razlog tome je što se JYSK nije reklamirao prije otvaranja, a stanovnici Moskve se ne smiju udaljiti više od dva kilometra od kuće.

"Budući da se nismo uopšte reklamirali, a na ulicama nema puno ljudi, dan je počeo prilično sporo. Ali se tokom dana situacija poboljšala jer se pročulo da je otvorena nova prodavnica. Osim toga, imali smo dobru online prodaju pa sam veoma zadovoljan prvim danom", kaže Country Manager (menadžer za zemlju) JYSKa u Rusiji, Igor Raić.

Rast prodaje

Ističe da je najvažnija misija bila otvoriti prodavnicu i pružiti svim klijentima vrhunsko iskustvo kojim će se zagarantirati njihov povratak.

Istovremeno, JYSK će postepeno početi s lokalnim reklamiranjem kako bi Moskovljani saznali da je JYSK stigao u grad.

"Uskoro počinjemo s digitalnim kampanjama i kampanjama putem društvenih mreža, a za nekoliko sedmica ćemo početi s dijeljenjem reklamnih letaka za povećanje prodaje", kaže Igor.

Ubijeđen je da će JYSK postići veliki uspjeh u Rusiji

Andrey Achakasov
Store Manager Andrey Achkasov u sredini.

Ponosni Store Manager (voditelj prodavnice)

Mišljenje Store Managera u Trojci u Moskvi, Andreya Achkasova.

"Usprkos izazovima zbog koronavirusa, uspjeli smo da prevladamo nedaće i pripremimo prodavnicu za otvaranje. Nije bilo lako, ali je tim uložio ogroman trud da se to realizira. Prvi dan je bio veoma uzbudljiv i s oduševljenjem smo otvorili vrata naše prodavnice", kaže Andrey.

Sretan je što je prodavnica otvorena, iako treba naučiti još puno toga.

"Svjesni smo da moramo još puno učiti da steknemo samopouzdanje i pružimo svojim klijentima najbolju moguću uslugu, ali smo spremni na taj izazov", kaže Andrey nakon otvaranja prodavnice.

JYSK planira da otvori četiri prodavnice u Moskvi tokom ljeta, a nakon što to bude moguće, otvaranje prodavnica u Rusiji će se proslaviti u tradicionalnom JYSKovom stilu.

Latest news

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odjeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Clara Hjelt, danska dizajnerica, pretvara različite JYSKove tekstile, kao što su posteljina i plahte proizvedene u pogrešnoj veličini, u ručno proizvedenu odjeću.

New reality in stores

Povratak u novu realnost JYSKovih prodavnica

25/06/2020 - Sve JYSKove prodavnice su sad ponovo otvorene, ali je korona virus sa sobom donio nove zadatke i nove rutine.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office