Skip to main content

Jaroslawova putanja karijere: Od Poljske do Bugarske i dalje, do Ecsera

Datum: 25/01/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR , Logistics

Prevod: www.languagewire.com

DCE (distributivni centar Escer)
Jaroslaw Sobczyk (desno) raduje se otvaranju DC Ecser.

Novi Logistics Manager za JYSKov distributivni centar u Ecseru, u Mađarskoj, donio je posvećenost i upoznao mogućnosti za vrijeme svog rada u JYSKu.

Napredak u distributivnom centru Ecser

  • Glavni objekti su završeni, a sredinom aprila skladište 2 će biti obloženo završnom oblogom, što će biti posljednja građevinska aktivnost.
  • Planirano je da se operacija odvija u tri faze.
    • 1. faza je ručni ulaz i odabir u prednjim zonama, što je planirano za kraj marta 2022.
    • 2. faza je početak korištenja automatizacije i skladišta u kombinaciji s ručnim odabirom. Ovo će se desiti u četvrtom kvartalu 2022.
    • 3. faza uključuje potpuno online poslovanje.

Put novog Logistics Managera u JYSKovom distributivnom centru u Ecseru, u Mađarskoj, odveo ga je daleko u JYSKu – i daleko od kuće. Dok sjedi za svojim stolom u Ecseru, on je oko 450 kilometara južno od svog doma u Katowicama, u Poljskoj.

“To je naravno izazov, a još više zbog situacije s Covidom. Ali, srećom, imam stariju djecu od 13 i 16 godina i bio sam u mogućnosti da putujem svake sedmice. Vikendom idem kući i vraćam se u ponedjeljak, a tako živim već nekoliko godina”, kaže Jaroslaw Sobczyk.

43-godišnji Jaroslaw započeo je svoju karijeru u JYSKu prije 7 godina kao Operational Manager u JYSKovom distributivnom centru u Radomskom, u Poljskoj. Nakon sjajnih rezultata, imenovan je za Logistics Managera JYSKovog distributivnog centra u Božurištu, u Bugarskoj, a sada mu je data odgovornost da pokrene Ecser.

“Za mene je bio san imati priliku da stvorim nešto od nule. Tako da, kada sam dobio posao, to je bilo ostvarenje sna. Jedinstven je osjećaj biti dio uspjeha JYSKa,” kaže Jaroslaw.

Jaroslaw
Jaroslaw Sobczyk je menadžer logistike u DC Ecser.

Povratak na osnove.

Jaroslaw je u Bugarskoj počeo odmah nakon puštanja u rad i morao je upravljati procesom pokretanja online narudžbi i nakon toga optimizirati sve procese u distributivnom centru koji sada raste i raste. U Ecseru su zadaci još više povratak na osnove.

“Zanimljivo je putovanje stvaranje tima sa fokusom na pravu kulturu. Moj posao je osigurati da naše JYSK vrijednosti ovdje budu uspostavljene. Istovremeno se bavim svim ugovorima, od kuhinjskih šoljica do paleta vrijednih milione eura. Prilično je složeno i tu ima puno izazova”, kaže Jaroslaw.

Savladani izazovi omogućili su Jaroslawu Sobczyku sjajnu putanju karijere u JYSKu. Prema njegovim riječima, proaktivnost, sposobnost saradnje sa različitim kulturama i posvećenost omogućavaju rast u JYSKu.

“Kompanija može ponuditi sjajan put u karijeri zbog stalnog rasta. O tome ima puno dobrih primjera. Otvaramo sve više trgovina, a logistika to treba podržati. Mogućnosti će doći, jer se i dalje širimo i postajemo više internacionalni”, kaže on.

Prvi dio novog DC-a u Ecseru bit će otvoren do kraja marta 2022. godine.

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office