Skip to main content

Jacob Brunsborg navršava 50: ”Uzbuđen sam u vezi onoga što dolazi”

Datum: 25/05/2022

Author: Julie Brinck-Søjberg, Communications Manager

Kategorija:

Prevod: www.languagewire.com

Jacob Brunsborg

U četvrtak 26.maja, Chairman of the Board grupacije Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg, može proslaviti svoj 50. rođendan. U isto vrijeme, uskoro će moći pogledati unazad tri godine koje je proveo kao Chairman of the Board.

Stići do velikih 50 može nekima biti snažno iskustvo te može potaknuti ljude da pogledaju unazad i naprave inventuru svog života. Ali Jacob Brunsborg ima vrlo opušten pristup prema tome što je prošao ”poluvrijeme i još malo”, kako on to kaže.

”Uvijek sam se, posebno kad je posao u pitanju, osjećao pomalo kao "onaj mlađi". Zato, kada sam imao 30, iščekivao sam kad ću napuniti 40. A kada sam imao 40, iščekivao sam kad ću napuniti 50. I možda neću iščekivati kad ću napuniti 60 kao što sam iščekivao 50. Ali uvijek sam smatrao da će doba u koje ulazim – sljedeća decenija – biti najbolje”, kaže on.

Iako Jacobu ne smeta starenje, također ne želi ni previše pažnje za svoj rođendan.

”Nisam nikad uživao biti u centru pažnje. Tako da neću biti kod kuće na dan kad navršavam 50. Moja najdraža rođendanska sjećanja su iz vremena kad bismo porodično otišli i "sakrili" se negdje”, kaže Jacob.

tri nepredvidljive godine

Kada Jacob navrši 50 krajem maja, to se (približno) poklapa s trogodišnjicom njegove pozicije Chairman of the Board grupacije Lars Larsen Group, pozicije na koju je došao u junu 2019.

I mnogo se toga dogodilo tokom te tri godine. Pandemija je 2020. stigla rušeći sve pa je zatim prouzrokovala globalnu krizu u lancu opskrbe, a svijet trenutno potresa užasan rat u Ukrajini.

Ali, desili su se i mnogi istaknuti događaji. JYSK je postigao nekoliko rekordnih finansijskih rezultata, pređena je prekretnica od 3000 prodavnica, a rebrendiranje iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK je postalo stvarnost. Jacob ne sumnja da će kupci i u budućnosti birati kupovinu u fizičkim prodavnicama.

”Posebno nakon Covida-19, počeo sam vjerovati da, sve dok živim, stara dobra maloprodajna trgovina neće izaći iz mode. Tokom finansijske krize prije 15 godina kao i tokom Covida-19 smo pokazali da se dobro snalazimo i s finansijskim dobicima kao i gubicima”, izjavljuje Jacob.

Jacob Brunsborg

50-godišnji jysk

Za sedam godina bit će red na JYSK da napuni velikih 50, a Jacob je uvjeren da će se kompanija nastaviti razvijati u istom pozitivnom smjeru.

”Nadam se i vjerujem da će JYSK u tom trenutku snažno napredovati baš kao sad, jer je to kompanija koja se razvijala i rasla organski više od 40 godina i uspijevala se obnoviti bez da pokušava biti nešto što nije”, kaže on i nastavlja:

”JYSK može raditi na svim nivoima. Možemo prodavati svim vrstama ljudi. I smatram da ćemo nastaviti s još prodavnica koje će biti blizu kupcima, a i dalje će izgledati lijepo i pristupačno, s atraktivnim proizvodima i cijenama.”

Nije ljubitelj iznenađenja, doduše…

Ali za sada je Jacob onaj koji puni 50. Rođendanska proslava je odgođena za iduću godinu kada će se spojiti s proslavom 50. rođendana njegove supruge Helle i 25. godišnjicom braka ovog para.

”Tako da ćemo sljedeće godine napraviti zabavu za 125-godišnjicu. Moja supruga i ja se poznajemo od poslovne škole i proslavili smo sve naše okrugle rođendane zajedno jer smo oboje rođeni ‘72.”, kaže Jacob i dodaje:

”Ali ja zaista ne marim punim li 50 ili 49 ili 51. Uvijek sam uzbuđen oko onog što dolazi, što je pomalo smiješno jer nisam veliki ljubitelj iznenađenja. A nikad se ne zna šta će doći, što je uvijek pomalo iznenađenje.”

jacob brunsborg

  • Rođen 26. maja 1972. u Aalborgu. Sin Larsa Kristinusa Larsena i Kristine Brunsborg.
  • Živi u Sejs-Svejbæku, Silkeborg, sa suprugom Helle Brunsborg i njihovo dvoje djece, Christianom i Christine Birk Brunsborg.

Obrazovanje

  • Ima diplomu akademske struke u finansijskom menadžmentu.
  • Odradio je vojnu služnu u Danskim kraljevskim spasiocima.
  • Student škole Silkeborg Business School.

Karijera

  • Od juna 2019.: Chairman of the Board u grupaciji Lars Larsen Group.
  • 2006-2019: Odgovoran za poslovni razvoj u grupaciji Lars Larsen Group (prije JYSK Holding), preduzetnik i stručni član odbora.
  • 2006-2013: Brand Director u JYSKu.
  • 1999-2006: Head of Purchasing u JYSKu.
  • 1997-1999: Purchaser/Product Manager u JYSKu.
  • 1995-1997: Purchasing Assistant u JYSKu.
  • 1993-1995: Store trainee u JYSKu na Grenåveju u Aarhusu.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office