Skip to main content

Umjetnost otkrivanja novih proizvoda za JYSK

Datum: 13/02/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Intern

Kategorija: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je drugi od četiri članka u seriji.

Prije 15 mjeseci su JYSKovi nabavljači kategorije robe dobili svoju definiciju trenda od odjela Range & Design. Sad je došlo vrijeme da odrade svoj dio posla pronalaženjem svih novih JYSKovih proizvoda. Među njima ćete naći vazu ULF.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Tina Nymann radi kao nabavljač kategorije robe u JYSKovom odjelu za kućne potrepštine. Ona i tim za kućne potrepštine su na kraju odlučili uvrstiti vazu ULF u novi asortiman, ali je njihov rad počeo negdje drugo s instrukcijama odjela Range & Design o novom trendu “Belonging” u JYSKu.

“Konačne instrukcije s odjelom Range & Design služe kao inspiracija koje boje, materijale i oblike trebamo tražiti u novom JYSKovom asortimanu. Instrukcije se daju i dobavljačima, koji zatim traže prikladne nove trendovske proizvode za koje smatraju da se uklapaju u novi trend “Belonging”. Nakon toga, imamo mnogo opcija za odabir”, kaže Tina.

Popunjavanje praznina u asortimanu

Tri mjeseca nakon instrukcija, dobavljači predstavljaju svoje prikupljene proizvode u svojim izložbenim prostorima. Tina i njeni kolege sada mogu izabrati proizvode koje žele bolje pogledati i potencijalno uključiti u novi asortiman.

“Idemo na putovanja na kojima posjećujemo sve izložbene prostore. Svaki naš dobavljač predstavlja veliku kolekciju novih potencijalnih proizvoda. Tako je veoma bitno imati iskustva u uočavanju pravih proizvoda koji nadopunjuju i postojeći JYSKov asortiman kao i novi trendovski pravac. Tražim proizvode koji popunjavaju praznine u asortimanu, a tražim i nove trendovske proizvode koji će zamijeniti druge. Vaza ULF je, na primjer, trendovski predmet koji podcrtava temu “Belonging” svojom bojom, neobrađenim linijama i organskim oblikom”, objašnjava Tina.

Sastavljanje slagalice proizvoda

Budite u toku s ovom serijom

Pročitajte (ili pročitajte ponovo) prvi članak u seriji - JYSKovi trendovi su povezani s novim stilom života.

Nakon što Tina i njen tim izaberu sve potencijalne uzorke u izložbenim prostorima, proizvodi se šalju u JYSKov glavni ured u Brabrandu. Sada Tina i njen tim počinju sastavljati slagalicu proizvoda.

“Dobivamo sve proizvode koje smo odabrali kod naših dobavljača. Sada moramo suziti izbor. Možda smo odabrali više od 20 potencijalnih vaza, ali asortiman treba, npr., uključivati samo osam. U našem konačnom odabiru pokušavamo uspostaviti priču o trendu kroz proizvode. Na ovaj način osiguravamo da je trendovski pravac koji je definirao odjel Range & Design prisutan u novim JYSKovim proizvodima, što osigurava kombiniranje svih JYSKovih proizvoda u kategorijama proizvoda”, kaže Tina.

Kvalitet od početka do kraja

Tokom cijelog postupka dodavanja i oduzimanja novih proizvoda, Tina i njen tim blisko sarađuju s odjelom Compliance & Quality u JYSKu.

“Compliance & Quality pregleda odabrane proizvode prije nego što ih kupimo. Sarađujući osiguravamo da su proizvodi usklađeni s pravilima i propisima. Tako znamo i da li trebamo od dobavljača tražiti da naprave male preinake na proizvodu prije nego što ga uvrstimo u naš asortiman”, zaokružuje Tina.

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK u mom domu

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji vaši kolege koriste JYSKov namještaj i proizvode u skladu s njihovim potrebama.

Anna Rusnáková

“Pronašla sam se u ovom poslu”

17/03/2023 - Anna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office