Skip to main content

Umjetnost otkrivanja novih proizvoda za JYSK

Datum: 13/02/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je drugi od četiri članka u seriji.

Prije 15 mjeseci su JYSKovi nabavljači kategorije robe dobili svoju definiciju trenda od odjela Range & Design. Sad je došlo vrijeme da odrade svoj dio posla pronalaženjem svih novih JYSKovih proizvoda. Među njima ćete naći vazu ULF.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Tina Nymann radi kao nabavljač kategorije robe u JYSKovom odjelu za kućne potrepštine. Ona i tim za kućne potrepštine su na kraju odlučili uvrstiti vazu ULF u novi asortiman, ali je njihov rad počeo negdje drugo s instrukcijama odjela Range & Design o novom trendu “Belonging” u JYSKu.

“Konačne instrukcije s odjelom Range & Design služe kao inspiracija koje boje, materijale i oblike trebamo tražiti u novom JYSKovom asortimanu. Instrukcije se daju i dobavljačima, koji zatim traže prikladne nove trendovske proizvode za koje smatraju da se uklapaju u novi trend “Belonging”. Nakon toga, imamo mnogo opcija za odabir”, kaže Tina.

Popunjavanje praznina u asortimanu

Tri mjeseca nakon instrukcija, dobavljači predstavljaju svoje prikupljene proizvode u svojim izložbenim prostorima. Tina i njeni kolege sada mogu izabrati proizvode koje žele bolje pogledati i potencijalno uključiti u novi asortiman.

“Idemo na putovanja na kojima posjećujemo sve izložbene prostore. Svaki naš dobavljač predstavlja veliku kolekciju novih potencijalnih proizvoda. Tako je veoma bitno imati iskustva u uočavanju pravih proizvoda koji nadopunjuju i postojeći JYSKov asortiman kao i novi trendovski pravac. Tražim proizvode koji popunjavaju praznine u asortimanu, a tražim i nove trendovske proizvode koji će zamijeniti druge. Vaza ULF je, na primjer, trendovski predmet koji podcrtava temu “Belonging” svojom bojom, neobrađenim linijama i organskim oblikom”, objašnjava Tina.

Sastavljanje slagalice proizvoda

Budite u toku s ovom serijom

Pročitajte (ili pročitajte ponovo) prvi članak u seriji - JYSKovi trendovi su povezani s novim stilom života.

Nakon što Tina i njen tim izaberu sve potencijalne uzorke u izložbenim prostorima, proizvodi se šalju u JYSKov glavni ured u Brabrandu. Sada Tina i njen tim počinju sastavljati slagalicu proizvoda.

“Dobivamo sve proizvode koje smo odabrali kod naših dobavljača. Sada moramo suziti izbor. Možda smo odabrali više od 20 potencijalnih vaza, ali asortiman treba, npr., uključivati samo osam. U našem konačnom odabiru pokušavamo uspostaviti priču o trendu kroz proizvode. Na ovaj način osiguravamo da je trendovski pravac koji je definirao odjel Range & Design prisutan u novim JYSKovim proizvodima, što osigurava kombiniranje svih JYSKovih proizvoda u kategorijama proizvoda”, kaže Tina.

Kvalitet od početka do kraja

Tokom cijelog postupka dodavanja i oduzimanja novih proizvoda, Tina i njen tim blisko sarađuju s odjelom Compliance & Quality u JYSKu.

“Compliance & Quality pregleda odabrane proizvode prije nego što ih kupimo. Sarađujući osiguravamo da su proizvodi usklađeni s pravilima i propisima. Tako znamo i da li trebamo od dobavljača tražiti da naprave male preinake na proizvodu prije nego što ga uvrstimo u naš asortiman”, zaokružuje Tina.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office