Skip to main content

Kunsten å oppdage nye produkter for JYSK

Dato: 13/02/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategori: Product Assortment

I denne serien får du et innblikk i det høykvalitetsarbeidet som ligger bak reisen av mange JYSK-produkter, som starter som en fargeprøve og utvikler seg til fysiske produkter i butikken. Dette er den første artikkelen i en serie på fire.

For 15 måneder siden mottok JYSK Category Buyers sin trend definisjon fra Range & Design. Deres arbeid gikk ut på å finne nye produkter til JYSK. Blant dem finner du vasen ULF.

Vasen ULF
Vasen ULF.

Tina Nymann jobber som Category Buyer i JYSK Homeware. Hun og Homeware-teamet bestemte seg til slutt for å inkludere vasen ULF i det nye sortimentet, men arbeidet deres startet allerede med en orientering fra Range & Design-avdelingen om den nye trenden «Belonging» i JYSK.

– Den siste briefingen med Range & Design fungerer som en inspirasjon for hvilke farger, materialer og former vi bør se etter til det nye JYSK-sortimentet. Denne briefen presenteres også til leverandørene, som deretter søker etter passende nye produkter som de ser passer til den nye trenden «Belonging». Da har vi mange alternativer å velge mellom, sier Tina.

Fyll sortimentshullene

Tre måneder etter orienteringen presenterer leverandørene sine innsamlede produkter i sine utstillingslokaler. Tina og hennes kolleger kan nå velge og vrake de produktene de ønsker å se nærmere på, og potensielt inkludere i det nye sortimentet.

«Vi drar ut og besøker alle utstillingslokalene. Alle våre leverandører presenterer en stor samling av nye potensielle produkter. Så det er veldig viktig å ha erfaring med å finne de riktige produktene som både komplementerer det eksisterende JYSK-sortimentet og den nye trendretningen. Jeg søker etter produkter som fyller hullene i sortimentet, og ser også etter nye produkter som erstatter andre. Vasen ULF er for eksempel en trendbasert artikkel som understreker temaet «belonging» med farge, rå linjer og organisk form, forklarer Tina.

Sette sammen produktpuslespillet

Hold deg oppdatert på serien

Les (eller les på nytt) den første artikkelen i serien - JYSK-trender relaterer seg til nye måter å leve på .

Etter at Tina og hennes team har valgt ut alle potensielle vareprøver i utstillingslokalene, sendes produktene til JYSKs hovedkontor i Brabrand. Nå begynner Tina og teamet hennes å sette sammen produktpuslespillet.

«Vi mottar alle produktene vi har valgt fra våre leverandører. Nå må vi begrense utvalget. Vi har kanskje valgt ut mer enn 20 potensielle vaser, men sortimentet skal for eksempel kun inneholde åtte. I vårt endelige utvalg prøver vi å etablere trendhistorien gjennom produktene. På denne måten sikrer vi at trendretningen, definert av Range & Design, er tilstede i de nye JYSK-produktene, som sikrer at alle JYSK-produktene kan kombineres på tvers av produktkategorier, sier Tina.

Kvalitet hele veien

Gjennom hele prosessen med å velge og fravelge nye produkter, jobber Tina og hennes team tett med Compliance & Quality-avdelingen i JYSK.

«Compliance & Quality ser på de utvalgte produktene før vi kjøper dem. I samarbeid sørger vi for at produktene overholder alle regler og forskrifter. På den måten vet vi også om vi bør be leverandørene våre om å gjøre små endringer på et produkt før vi kan ta det inn i vårt sortiment, sier Tina.

Latest news

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italia investerer i medarbeiderutvikling

19/03/2024 - 26. februar lanserte JYSK Italia det første District Manager Trainee-programmet (DMT) ved hovedkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK velger ansvarlig skogbruk

18/03/2024 - JYSK deltar igjen i feiringen av skog under FSC® Week 2024.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office