Skip to main content

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska se priprema za sledeći korak

Datum: 21/07/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Uprkos pandemiji, kompanija JYSK Irska je uspela da privuče veliki broj kupaca, tako da je samim tim ostvarila odličnu prodaju na mreži i u prodavnicama. Kompanija JYSK želi da u finansijskoj godini 2021–2022. udvostruči broj prodavnica – od 10 do 20.

JYSK Irska
Otvaranje prodavnice u Slajgu, Irska u avgustu 2020.

Prošlo je nešto više od dve godine od kada je JYSK otvorio prvu prodavnicu u Irskoj. Ovo otvaranje su propratili dugi redovi i ogromno interesovanje irskih kupaca. Od tada, jedna prodavnica se pretvorila u 9, a kupci i dalje hrle u JYSK u velikom broju.

Paul Nutterfield
Paul Nutterfield je Store Manager (menadžer prodavnice) u Dablinu, Irska.

Paul Nutterfield je Store Manager u devetoj irskoj prodavnici. Pre ove pozicije, radio je u prodavnici u Navanu, Irska. On smatra da je uspeh koji je JYSK ostvario u Irskoj povezan sa pristupačnošću prodavnica.

„Dobijamo dosta povratnih informacije od klijenata. Govore nam da vole to što mogu brzo da stignu u prodavnicu, brzo pregledaju proizvode i brzo napuste prodavnicu. Lako je imati sjajno iskustvo pri kupovini“, kaže nam Paul.

Sjajne prodajne cifre

Roni Tuominen, Country Manager (menadžer za zemlju) u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj dobro je upućen u sjajnu vezu sa klijentima. On sada može da se pohvali sjajnim prodajnim ciframa i rastom organizacije.

„Vreme je proletelo. Kao da smo juče otvorili prvu prodavnicu. Poznato je da smo nastojali da otvorimo više od 9 prodavnica u proteklom periodu, ali nas je pandemija poremetila. Međutim, i dalje smo veoma zauzeti i zaista radimo na tome da pronađemo nove lokacije, potpišemo ugovore i oformimo organizaciju“, kaže Roni.

Naše ambicije su u međuvremenu porasle. Treba da otvorimo 20 prodavnica u finansijskoj godini 2021–2022, a najviše 6 prodavnica ćemo otvoriti pre decembra 2021. Sve u svemu, JYSK Irska nastoji da otvori oko 50 prodavnica.

„Ostvarili smo dobar dogovor u Jolu, gradu sa 8000 stanovnika. Nismo bili sasvim sigurni da li ćemo biti uspešni u tako malom gradu. Međutim, ovo je jedna od najuposlenijih prodavnica u Irskoj. To nam zaista govori da ne postoji premali grad“, kaže Roni.

Roni
Country Manager Roni Tuominen i Store Manager u Slajgu, Ilijana Jurilj.

Skromni, ali ipak ambiciozni

Dosadašnji uspeh je Roniju dokazao da je JYSKov koncept veoma tražen u Irskoj. Dakle, Roni i ostatak kompanije JYSK Irska se raduju proširenju mreže prodavnica u Irskoj i još većem zbližavanju sa klijentima.

„Želim da ostanemo skromni, ali i da negujemo ambicije. Želimo da imamo dobar udeo na tržištu i da otvorimo veliki broj prodavnica. Vreme će pokazati da li je 50 prodavnica pravi broj. Sada ćemo se zaputiti na jug i zapad u potrazi za novim tržištima. Radujemo se predstojećim uspesima“, rekao nam je Roni.

Latest news

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Oko sveta: Grčka osvojila Business Champions Award, Španija i Portugal dostigli broj od 150 prodavnica

22/09/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

JYSK store

JYSK ponovo ostvaruje veći promet u fiskalnoj godini 2022/23.

14/09/2023 - JYSK je povećao promet za 6,3 procenata dostigavši 38,5 milijardi danskih kruna (5,2 milijardi evra) u fiskalnoj godini 2022/23, što predstavlja novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK je od sada još više usmeren na korisničko iskustvo sa novom pozicijom u top menadžmentu

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi izvršnog potpredsednika, Carsten Nørgreen Weinkouff želi da sprovede dodatne napore kako bi povećao obim prodaje i komercijalnu privlačnost.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office