Skip to main content

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

Datum: 21/07/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

JYSK Irska
S otvaranja prodavnice u Sligou u Irskoj, august 2020.

Prošlo je malo više od dvije godine otkako je JYSK otvorio prvu prodavnicu u Irskoj, uz dugačke redove i velik interes irskih kupaca. U međuvremenu više nije riječ o jednoj, nego o 9 prodavnica, a kupci i dalje posjećuju JYSK u velikim brojevima.

Paul Nutterfield
Paul Nutterfield je Store Manager (voditelj prodavnice) u Dublinu u Irskoj.

Paul Nutterfield je Store Manager u prodavnici br. 9 u Irskoj, a prije toga je radio u irskoj prodavnici u Navanu. On povezuje uspjeh u Irskoj s bliskim kontaktom JYSK i kupaca.

"Dobijamo mnogo povratnih informacija od kupaca kojima se veoma sviđa što mogu brzo doći u prodavnicu, pogledati proizvode i brzo ponovo izaći. Lako možete doći do sjajnog iskustva kupovine", kaže Paul.

Odlične brojke u prodaji

Informacije o odličnoj povezanosti s irskim kupcima došle su i do Country Managera (rukovodilac za zemlju) u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, Ronija Tuominena, koji vidi sjajne brojke prodaje i rast organizacije.

"Vrijeme brzo prolazi. Osjećam se kao da smo jučer otvorili prvu prodavnicu. Nije tajna da smo željeli otvoriti više od 9 prodavnica do sad, ali tad se dogodila pandemija. Međutim, i dalje naporno radimo i napredujemo u pogledu pronalaska novih mjesta, sklapanja novih ugovora i zapošljavanja", kaže Roni.

U međuvremenu su naše ambicije narasle. Broj od 20 trgovina bismo trebali dostići u finansijskoj godini 2021./2022., a do 6 prodavnica bismo trebali otvoriti prije decembra 2021. Ukupno, cilj JYSKa Irska je otvoriti oko 50 prodavnica.

"Veoma smo dobro prošli u Youghalu, gradu koji ima 8.000 stanovnika, a bili smo stvarno zabrinuti da li ćemo imati uspjeha u tako malom gradu. Međutim, to je jedna od najuspješnijih prodavnica u Irskoj. To nam pokazuje da nijedan grad nije premalen", kaže Roni.

Roni
Country Manager Roni Tuominen i Store Manager u Sligou, Ilijana Jurilj.

Skromni, ali ambiciozni

Dosadašnji uspjeh je Roniju pokazao da je JYSKov koncept veoma tražen u Irskoj. Zato se Roni i njegovi kolege u JYSKu Irska raduju zbog proširenja mreže prodavnica u Irskoj i dodatnom približavanju kupcima.

"Želim da ostanemo skromni, ali istovremeno i ambiciozni. Želimo uzeti dijelove tržišta i otvoriti mnoge prodavnice. Vrijeme će pokazati da li je 50 prodavnica pravi broj. Sad ćemo se proširiti dalje na jug i zapad na nova tržišta i bit će interesantno vidjeti kako će se uspjeh dalje razvijati", kaže Roni.

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office