Skip to main content
WELLPUR packaging

Novo pakovanje donosi uštedu od 3 miliona plastičnih ručki

Датум: 28/02/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Sustainability , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

Marta 2023, svi ergonomski jastuci u WELLPUR asortimanu JYSK-a biće dostupni u prodavnicama i onlajn sa poboljšanim pakovanjem i proizvodnjom koji će svake godine doneti uštedu od više miliona plastičnih ručki i metalnih rajsferšlusa.

Uklanjanjem plastičnih ručki na pakovanju i umesto nje inkorporiranjem ručke u kartonskoj kutiji, JYSK će doneti uštedu od 3 miliona plastičnih ručki svake godine. A zamenom rajsferšlusa sa tekstilnim zatvaranjem, JYSK će uštedeti 1 milion metalnih rajsferšlusa svake godine.

„Ponosna sam što smo, zajedno sa našim dobavljačima, mogli da smanjimo upotrebu plastike i metala za naše WELLPUR jastuke. I dalje imamo puno potencijala da uradimo još više, ali ovo je mali korak u pravom smeru ka smanjenju upotrebe nepotrebnih materijala. Dobra stvar u vezi sa ovim poboljšanjima jeste da će od sada smanjivanja biti svake godine, tako da to nije samo jednokratna prednost, već stalno poboljšanje,“ kaže Berit Stokholm Christiansen, Category Manager for duvets and pillows (menadžer kategorija za jorgane i jastuke) u JYSK-u.

WELLPUR pakovanje


Deo neprekidnog fokusa

Zamena rajsferšlusa na samom jastuku biće praktično tekstilno rešenje, što znači da će se dva sloja tkanine preklapati i napravili meko zatvaranje. Da bismo uklonili plastične ručke na pakovanju za prodaju, ugrađena ručka je isečena iz kartonske kutije.

„Kad god možemo da uklonimo nepotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u pakovanju, to moramo i da uradimo. Uvek vodimo računa da pakovanje ne bude manje praktično, jer pakovanje mora da zaštiti proizvode na optimalan način. Nova, isečena kartonska ručka je dobar primer poboljšanja koje donosi samo prednosti“, kaže Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist (stručnjak za razvoj ambalaže) u JYSK-u.

Poboljšano pakovanje i proizvodnja za WELLPUR jastuke je deo neprekidnog fokusa u JYSK-u da se smanji upotreba plastike. Prethodno, JYSK je uklonio sva plastična pakovanja za posteljinu, što je uštedelo godišnji iznos od 27 miliona plastičnih kesa.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office