Skip to main content
WELLPUR packaging

Novo pakovanje štedi 3 miliona plastičnih drški

Datum: 28/02/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: CSR , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U martu 2023. će svi ergonomski jastuci u JYSKovom asortimanu WELLPUR biti plasirani u prodavnicama i online s poboljšanim pakovanjem i proizvodnjom koja štedi milione plastičnih drški i metalnih patentnih zatvarača svake godine.

Uklanjanjem plastičnih drški na pakovanju i uključivanjem drške u kartonsku kutiju umjesto toga, JYSK će svake godine uštedjeti 3 miliona plastičnih drški. A zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim zatvaranjem JYSK će uštedjeti milion metalnih patentnih zatvarača svake godine.

“Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, mogli smanjiti upotrebu i plastike i metala za naše jastuke WELLPUR. I dalje imamo dosta potencijala da učinimo još više, ali je ovo mali korak u pravom smjeru ka smanjenju upotrebe bespotrebnih materijala. Dobra stvar u vezi ovih poboljšanja je da će se smanjenja dešavati svake godine odsad, pa nije samo jednokratna korist, već neprekidno poboljšavanje”, kaže Berit Stokholm Christiansen, Category Manager za jorgane i jastuke u JYSKu.

Pakovanje za WELLPUR


Dio kontinuiranog fokusa

Zamjena patentnih zatvarača na samim jastucima će biti praktično tekstilno rješenje, što znači da će se dva sloja tkanine preklapati i činiti meko zatvaranje. Da bi se uklonile plastične drške na prodajnom pakovanju, ugrađena drška je isječena iz kartonske kutije.

"Kad god možemo ukloniti bespotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našem pakovanju, trebamo to učiniti. Uvijek pazimo da ne napravimo pakovanje manje praktičnim, a pakovanje mora optimalno štititi proizvode. Nova isječena kartonska drška je dobar primjer poboljšanja koje ima samo prednosti”, kaže Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist u JYSKu.

Poboljšano pakovanje i proizvodnja za jastuke WELLPUR je dio kontinuiranog fokusa u JYSKu da se smanji upotreba plastike. Prethodno je JYSK uklonio svo plastično pakovanje za posteljinu, čime se uštedjela godišnja količina od 27 miliona plastičnih kesa.

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK u mom domu

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji vaši kolege koriste JYSKov namještaj i proizvode u skladu s njihovim potrebama.

Anna Rusnáková

“Pronašla sam se u ovom poslu”

17/03/2023 - Anna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office