Skip to main content
WELLPUR packaging

Novo pakovanje štedi 3 miliona plastičnih drški

Datum: 28/02/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Sustainability , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U martu 2023. će svi ergonomski jastuci u JYSKovom asortimanu WELLPUR biti plasirani u prodavnicama i online s poboljšanim pakovanjem i proizvodnjom koja štedi milione plastičnih drški i metalnih patentnih zatvarača svake godine.

Uklanjanjem plastičnih drški na pakovanju i uključivanjem drške u kartonsku kutiju umjesto toga, JYSK će svake godine uštedjeti 3 miliona plastičnih drški. A zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim zatvaranjem JYSK će uštedjeti milion metalnih patentnih zatvarača svake godine.

“Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, mogli smanjiti upotrebu i plastike i metala za naše jastuke WELLPUR. I dalje imamo dosta potencijala da učinimo još više, ali je ovo mali korak u pravom smjeru ka smanjenju upotrebe bespotrebnih materijala. Dobra stvar u vezi ovih poboljšanja je da će se smanjenja dešavati svake godine odsad, pa nije samo jednokratna korist, već neprekidno poboljšavanje”, kaže Berit Stokholm Christiansen, Category Manager za jorgane i jastuke u JYSKu.

Pakovanje za WELLPUR


Dio kontinuiranog fokusa

Zamjena patentnih zatvarača na samim jastucima će biti praktično tekstilno rješenje, što znači da će se dva sloja tkanine preklapati i činiti meko zatvaranje. Da bi se uklonile plastične drške na prodajnom pakovanju, ugrađena drška je isječena iz kartonske kutije.

"Kad god možemo ukloniti bespotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našem pakovanju, trebamo to učiniti. Uvijek pazimo da ne napravimo pakovanje manje praktičnim, a pakovanje mora optimalno štititi proizvode. Nova isječena kartonska drška je dobar primjer poboljšanja koje ima samo prednosti”, kaže Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist u JYSKu.

Poboljšano pakovanje i proizvodnja za jastuke WELLPUR je dio kontinuiranog fokusa u JYSKu da se smanji upotreba plastike. Prethodno je JYSK uklonio svo plastično pakovanje za posteljinu, čime se uštedjela godišnja količina od 27 miliona plastičnih kesa.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office