Skip to main content
WELLPUR packaging

Novo pakovanje štedi 3 miliona plastičnih drški

Datum:

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Sustainability , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U martu 2023. će svi ergonomski jastuci u JYSKovom asortimanu WELLPUR biti plasirani u prodavnicama i online s poboljšanim pakovanjem i proizvodnjom koja štedi milione plastičnih drški i metalnih patentnih zatvarača svake godine.

Uklanjanjem plastičnih drški na pakovanju i uključivanjem drške u kartonsku kutiju umjesto toga, JYSK će svake godine uštedjeti 3 miliona plastičnih drški. A zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim zatvaranjem JYSK će uštedjeti milion metalnih patentnih zatvarača svake godine.

“Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, mogli smanjiti upotrebu i plastike i metala za naše jastuke WELLPUR. I dalje imamo dosta potencijala da učinimo još više, ali je ovo mali korak u pravom smjeru ka smanjenju upotrebe bespotrebnih materijala. Dobra stvar u vezi ovih poboljšanja je da će se smanjenja dešavati svake godine odsad, pa nije samo jednokratna korist, već neprekidno poboljšavanje”, kaže Berit Stokholm Christiansen, Category Manager za jorgane i jastuke u JYSKu.

Pakovanje za WELLPUR


Dio kontinuiranog fokusa

Zamjena patentnih zatvarača na samim jastucima će biti praktično tekstilno rješenje, što znači da će se dva sloja tkanine preklapati i činiti meko zatvaranje. Da bi se uklonile plastične drške na prodajnom pakovanju, ugrađena drška je isječena iz kartonske kutije.

"Kad god možemo ukloniti bespotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našem pakovanju, trebamo to učiniti. Uvijek pazimo da ne napravimo pakovanje manje praktičnim, a pakovanje mora optimalno štititi proizvode. Nova isječena kartonska drška je dobar primjer poboljšanja koje ima samo prednosti”, kaže Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist u JYSKu.

Poboljšano pakovanje i proizvodnja za jastuke WELLPUR je dio kontinuiranog fokusa u JYSKu da se smanji upotreba plastike. Prethodno je JYSK uklonio svo plastično pakovanje za posteljinu, čime se uštedjela godišnja količina od 27 miliona plastičnih kesa.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office