Skip to main content

Novi rekordan promet u JYSK-u

Датум: 15/09/2022

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Zahvaljujući porastu od 11 procenata, ukupan promet tokom finansijske godine 2021/22 dostiže novi rekord u JYSK-u, iako je dugačak spisak globalnih faktora otežavao poslovanje.

FG22 u brojevima

  • Promet je povećan za 11 procenata na 36,2 milijardi DKK.
  • Broj kupaca je povećan za 7,7 miliona.
  • Otvoreno je ukupno 135 novih JYSK prodavnica širom Evrope.
  • Vanredno je trajno zatvoreno ukupno 30 prodavnica u Rusiji, Belorusiji i Ukrajini.

Inflacija je u porastu. Troškovi se uvećavaju. U Evropi je rat.

Kao i za mnoge druge kompanije, globalni faktori bili su otežavajući za JYSK tokom finansijske godine 2021/22 koja se upravo završila krajem avgusta.

Uprkos otežavajućim okolnostima, kupci se i dalje odlučuju za kupovinu u nekoj od 3100 JYSK prodavnica raspoređenih u 48 zemalja širom sveta. JYSK veb prodavnice takođe su zabeležile veliki broj poseta.

Ukupno gledano, promet u JYSK-u porastao je za 11 procenata i stigao do 36,2 milijardi DKK. To je porast kojim je zadovoljan Jan Bøgh, predsednik i izvršni direktor kompanije JYSK.

„U izuzetno posebnoj godini koja je iza nas ostvarili smo dobar rezultat po pitanju prometa. Naši posvećeni zaposleni dali su naročit doprinos tome, a takođe nas raduje što naši kupci i dalje smatraju da JYSK ima odličnu ponudu za njih. To nije postalo manje relevantno u svetu gde ljudi zaista moraju da naprave prioritete oko toga na šta će potrošiti svoj novac“, navodi on.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, predsednik i izvršni direktor kompanije JYSK.

Više kupaca u prodavnicama

Poslovanje kompanije JYSK našlo se pod pritiskom, naročito tokom leta, jer su kupovine manje vrednosti i manji broj kupaca imali uticaj usled rastuće inflacije. Ali sve u svemu, broj kupaca je ipak povećan za 7,7 miliona.

„Jasno se suočavamo sa tim da su kupci počeli pomalo da se suzdržavaju. I porast prometa i broja kupaca bili su veći pre leta. Deo dodatnih kupaca takođe su oni koji se vraćaju nakon krize zbog koronavirusa kada su mnoge prodavnice bile zatvorene, tako da nisu svi sasvim novi kupci. Povrh toga, naši troškovi se povećavaju, tako da je slobodno možemo da kažemo da globalna situacija utiče na nas“, izjavio je Jan Bøgh.

Tokom ove finansijske godine, JYSK je morao da z vanrednih razloga trajno zatvori ukupno 30 prodavnica u Rusiji, Belorusiji i Ukrajini.

Nastavak ulaganja u budućnost

Uprkos brojnim poteškoćama, JYSK ne planira da smanji investicije.

„Nastavićemo svoje investicije u poslovanje na nepromenjenom nivou jer je rast utkan u naš DNK. Otprilike smo na pola puta sa prelaskom postojećih prodavnicama na najnoviji uspešni prodajni koncept, a prošle godine smo otvorili 135 novih prodavnica. Kupci su pozitivno primili i jedno i drugo, a to povećava našu prodaju“, objašnjava Jan Bøgh.

Zaposleni u prodavniciVera u snažan poslovni model

Jan Bøgh sa optimizmom gleda na budućnost, iako je veliku kristalnu kuglu za gledanje u nju sada već odložio na policu.

„Živimo u neizvesnom svetu, pa sam nakon zatvaranja i novog rata u Evropi prestao mnogo da predviđam šta će se sledeće desiti. Ipak, verujemo da imamo snažan poslovni model, a ranije smo dobro prošli tokom finansijske krize kada su kupci bili oprezni. Ubeđen sam da to možemo da ponovimo“, navodi on.

U četvrtak 24. novembra, JYSK će objaviti svoj godišnji izveštaj u kojem će se pojaviti i kretanje zarada.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office