Skip to main content

Promet dostiže novi rekord u JYSKu

Datum: 15/09/2022

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

S rastom od 11 posto, ukupni promet za finansijsku godinu 2021./22. dostiže novi rekord u JYSKu, čak iako je duga lista globalnih faktora predstavljala izazov za poslovanje.

FG22 u brojkama

  • Povećanje prometa za 11 posto na 36,2 milijarde DKK.
  • Rast broja kupaca za 7,7 miliona.
  • Otvaranje ukupnih 135 novih JYSKovih prodavnica širom Evrope.
  • Vanredno trajno zatvaranje ukupno 30 prodavnica u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini.

Rastuća inflacija. Sve veći troškovi. Rat u Evropi.

Kao i mnogim drugim kompanijama, globalni faktori su i JYSKu predstavljali izazov u finansijskoj godini 2021./22., koja je upravo završena krajem augusta.

Uprkos izazovima, kupci i dalje biraju kupovati u jednoj od JYSKovih prodavnica kojih ima više od 3100 i koje pokrivaju 48 zemalja širom svijeta. JYSKove prodavnice na webu su također veoma posjećene.

Ukupno je promet u JYSKu porastao za 11 posto i završio na 36,2 milijarde DKK. Povećanje s kojim je Jan Bøgh, President & CEO u JYSKu, sretan.

”S posebnom godinom iza nas, napravili smo dobar rezultat što se tiče prometa. Naši posvećeni zaposlenici su posebno za to zaslužni i također smo sretni što naši kupci i dalje smatraju da JYSK ima odličnu ponudu za njih. To nije postalo ništa manje značajno u svijetu gdje ljudi zaista trebaju odrediti prioritete u vezi onog na šta troše novac”, kaže on.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO u JYSKu.

Više kupaca u prodavnicama

Posebno je tokom ljeta JYSKovo poslovanje bilo pod pritiskom, jer manje kupovine i manje kupaca imaju uticaj zbog rastuće inflacije. Sve u svemu, broj kupaca je ipak porastao za 7,7 milijardi.

”Očito prolazimo kroz to da su kupci postali malo uzdržaniji. Rast i prometa i broja kupaca je bio veći prije ljeta. Dio dodatnih kupaca su i kupci koji se vraćaju od prije krize koronavirusa s mnogim privremeno zatvorenim prodavnicama, pa nisu svi novi kupci. Osim toga, rastu naši troškovi, pa se sa sigurnošću može reći da na nas utiče globalna situacija”, kaže Jan Bøgh.

Tokom finansijske godine je JYSK vanredno morao trajno zatvoriti ukupno 30 prodavnica u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini.

Neprekidna ulaganja u budućnosti

Uprkos mnogim izazovima, JYSK ne planira smanjiti ulaganja.

”Nastavit ćemo ulagati u poslovanje na istom nivou, jer je razvoj u našoj DNA. Završili smo oko polovinu preuređenja naših postojećih prodavnica na najnoviji uspješni koncept prodavnica i otvorili smo 135 novih prodavnica prošle godine. Oboje su kupci pozitivno primili, a to povećava našu prodaju”, objašnjava Jan Bøgh.

Zaposlenik prodavniceVjera u snažan poslovni model

Jan Bøgh je optimističan kad se radi o budućnosti, iako je velika kristalna kugla za predviđanje budućnosti sada stavljena na policu.

“Živimo u nesigurnom svijetu, pa sam nakon zatvaranja i novog rata u Evropi prestao previše predviđati šta će se dogoditi. Međutim, vjerujemo da imamo snažan poslovni model i prije smo se dobro nosili tokom finansijske krize i s opreznim potrošačima. Uvjeren sam da to možemo ponovo”, kaže on.

U četvrtak, 24. novembra, će JYSK objaviti svoj godišnji izvještaj, u kojem će biti prikazan i razvoj u zaradi.

 

Latest news

JYSK store

JYSK je ponovo postigao rast prihoda za finansijsku godinu 2022./2023.

14/09/2023 - JYSKov prihod se povećao za 6,3 posto, dostigavši 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., što je novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK ojačava fokus na korisničko iskustvo uz novu funkciju u upravi

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi kao Executive Vice President (izvršni potpredsjednik), Carsten Nørgreen Weinkouff želi provesti dodatne testove radi povećanja prodaje i komercijalne privlačnosti.

Martin Amstrup Bang

Novi EVP u prodajnom odjelu želi optimizirati ono što čini JYSK jedinstvenim

05/09/2023 - Sjajna ponuda, kompetentna usluga i skandinavski dizajn su samo neke od stvari koje po mišljenju novog EVP-a u prodajnom odjelu osiguravaju JYSKovu jaku poziciju na tržištu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office