Skip to main content

Novi izazovi u Božurištu

Датум: 25/01/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Logistics , People

Logistics Manager (menadžer za logistiku) Jan Oliver-Schmidt doživeo je sjajno iskustvo, ali i izazove kada se preselio u Bugarsku da bi preuzeo odgovornost za novi distributivni centar u Božurištu.

Jan Oliver-SchmidtIz svoje kancelarije u JYSKovom distributivnom centru u Božurištu Logistics Manager Jan Oliver-Schmidt može da posmatra pejzaž, koji se dosta promenio od 1. januara 2018. kada je on zamenio svoj posao u distributivnom centru u Uldumu u Danskoj radnim mestom u Božurištu u Bugarskoj i postao odgovoran za najnoviji distributivni centar u JYSKu.

Zapravo, ovaj distributivni centar, koji se nalazi nadomak bugarske prestonice Sofije, toliko je nov da neće biti završen pre leta.

I dok zanatlije vredno montiraju kranove i police na nova visokoregalna skladišta, Jan je zadužen za izgradnju odgovarajuće kulture i organizacije za upravljanje ovim distributivnim centrom u budućnosti.

„Uglavnom sam se fokusirao na JYSKove vrednosti i na objašnjavanje onoga što JYSK predstavlja. Takođe sam svima razjasnio da JYSK ima neke definisane koncepte po kojima radimo, a da u okviru tih koncepata možemo da dolazimo do novih i kreativnih rešenja“, objašnjava Jan.

I ta poruka je naišla na dobar prijem.

„Mislim da je to nešto što su svi lako shvatili, a ovde u Božurištu su praktično svi veoma otvoreni i uslužni. Mi smo jedan fantastičan tim i sve moje kolege sjajno rade svoj deo posla“, kaže Jan.

Mnoštvo promena

Međutim, on i dalje nailazi na mnoge izazove koji ga podsećaju da je zamenio dobro poznate rutine u Danskoj poslom u Bugarskoj.

„Prilikom izgradnje potpuno novog distributivnog centra pojavljuje se mnogo problema koje treba rešiti. Oni obuhvataju sve, od problema u gradnji do upravljanja kantinom ili isporuke kanti za smeće. U Danskoj sam uvek znao kome da se obratim. Ovde je potrebno malo više truda kada se susretnem sa novim izazovom. Zbog toga imam malo više sedih vlasi, ali i mnogo iskustva, koje mogu da upotrebim u budućnosti. Tokom nekih nedelja bude pomalo teško da se sve sagleda, ali onda naredne nedelje nađemo rešenje za 20 problema u roku od 30 minuta, pa nastavimo da se krećemo dalje“, kaže Jan.

Jan Oliver-SchmidtZahvaljujući ovom procesu, postao je mnogo bolji u donošenju odluka.

„Uvek želite da sve uradite savršeno, ali naučio sam da ponekad čovek jednostavno mora da donese odluku. Kasnije moramo da je promenimo ako se ispostavi da je bila pogrešna“, kaže Jan.

Lični razvoj

Ovo je jedan od načina na koje je boravak u Bugarskoj doprineo Janovom ličnom razvoju.

I mada mu je teško što porodicu viđa samo vikendom, nije zažalio što je prihvatio izazov u Bugarskoj.

„Ovo je sjajno iskustvo i preporučio bih i drugima da isto urade ako im se ukaže prilika. Naravno da je bitno da se i porodica složi sa tom idejom, ali ako je prihvate, ovo je veoma uzbudljiv izazov. Možda je meni bilo lakše jer u JYSKu radim već deset godina i upoznat sam sa vrednostima kompanije. Međutim, odgovornost za novi distributivni centar u stranoj zemlji je iskustvo iz kojeg sam mnogo naučio“, kaže Jan.

Činjenice o Janu

  • Jan ima 42 godine
  • Ima ženu i dvoje dece, koja imaju 10 i 12 godina.
  • U slobodno vreme Jan ide na skijanje i igra golf.
  • Ima diplomu Bachelor of Science in Engineering, BSc
  • Radno iskustvo:
    • LEGO (planiranje, nabavka).
    • Lemvigh-Müller (optimizacija logistike, koncepti distribucije, upravljanje).
    • Bestseller (optimizacija logistike, implementacija WMS-a, upravljanje).
    • JYSK (optimizacija logistike, implementacija WMS-a, upravljanje, IT), 10 godina.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office