Skip to main content

Novi izazovi u Božurištu

Datum: 25/01/2019

Od strane: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Logistics , People

Za Logistics Managera (menadžera logistike), Jana Oliver-Schmidta, bilo je veliko, ali izazovno iskustvo, da se preseli u Bugarsku i preuzme odgovornost za novi distributivni centar u Božurištu.

Jan Oliver-SchmidtIz svoje kancelarije u JYSKovom distributivnom centru u Božurištu, Logistics Manager Jan Oliver-Schmidt može da posmatra pejzaž, koji se mnogo promijenio od 1. januara 2018. godine, kada je zamijenio radno mjesto u distributivnom centru u Uldumu u Danskoj, sa ovim u Božurištu, u Bugarskoj, kako bi bio odgovoran za najnoviji distributivni centar u JYSKu.

Ustvari, distributivni centar, koji se nalazi u blizini bugarske prijestonice Sofije, toliko je nov da neće biti završen do ljeta.

I dok su majstori zauzeti instaliranjem dizalica i polica u novim visokim policama, Jan je bio zauzet izgradnjom odgovarajuće kulture i odgovarajuće organizacije za vođenje distributivnog centra u budućnosti.

“Mnogo sam se fokusirao na naše JYSK vrijednosti i na objašnjavanje šta JYSK predstavlja. Takođe sam jasno dao do znanja da JYSK ima neke definisane koncepte sa kojima radimo i da u tim koncepcijama možemo pronaći nova i kreativna rješenja“, objašnjava Jan.

I ta poruka je dobro primljena.

„Mislim da je ovo nešto što je lako razumjeti svima, i da su svi ovdje u Božurištu vrlo otvoreni i korisni. Mi smo fantastičan tim i sve moje kolege rade nevjerovatan posao”, kaže Jan.

Puno izazova

Ipak, još uvijek ima mnogo izazova koji ga podsjećaju da je zamijenio poznate rutine u Danskoj sa poslom u Bugarskoj.

„Mnogo je problema potrebno riješiti prilikom izgradnje potpuno novog distributivnog centra. Oni se kreću od pitanja izgradnje do rada u kantini ili isporuke kanti za smeće. U Danskoj sam uvijek znao koga da nazovem. Ovdje je potrebno više truda kada se suočim sa novim izazovom. Rezultat je još nekoliko sijedih dlaka, ali i puno iskustva, koje mogu koristiti u budućnosti. Nekoliko sedmica bilo je teško vidjeti izlaz iz svega, ali onda smo pronašli načine da riješimo 20 problema za 30 minuta sedmicu dana kasnije, i onda smo krenuli dalje”, kaže Jan.

Jan Oliver-SchmidtOvaj proces ga je učinio mnogo boljim u donošenju odluka.

„Uvijek želiš da uradiš sve savršeno, ali sam saznao da ponekad jednostavno moraš donijeti odluku. Ako se kasnije ispostavi da smo donijeli pogrešnu odluku, moramo je promijeniti.“, kaže Jan.

Lični razvoj

To je jedan od načina na koji je boravak u Bugarskoj doprinjeo Janovom ličnom razvoju.

I iako mu je teško da se viđa sa porodicom tokom vikenda, nije požalio što je prihvatio izazov u Bugarskoj.

"To je odlično iskustvo i preporučio bih drugima da učine isto, ako im se pruži prilika. Naravno, veoma je važno imati pristanak svoje porodice sa idejom, ali ako je tako, to je onda izuzetno uzbudljiv izazov. Možda mi je bilo lakše, jer sam već deset godina u JYSKu i poznajem vrijednosti. Ali biti odgovoran za novi distributivni centar u stranoj zemlji je nešto iz čega sam mnogo naučio”, kaže Jan.

Činjenice o Janu

 • Jan ima 42 godine
 • Ima suprugu i dvoje djece starosti 10 i 12 godina.
 • U slobodno vrijeme Jan ide na skijanje i igra golf.
 • On je diplomirani inženjer, dipl. inž.
 • Radno iskustvo:
  • LEGO (planiranje, nabavka).
  • Lemvigh-Müller (logistička optimizacija, koncepti distribucije, kontrola).
  • Bestseller (logistička optimizacija, implementacija sistema upravljanja skladištima, kontrola).
  • JYSK (logistička optimizacija, implementacija sistema upravljanja skladištima, kontrola, IT) 10 godina.

Latest news

Leonid Tică, Regional Customer Service Manager (regionalni menadžer službe za korisnike)

Leonid Tică, od Rumunije do Nordica za samo 6 mjeseci

20/08/2019 - Nakon samo 6 mjeseci otkako se zaposlio kao vođa tima službe za kupce u Rumuniji, Leonid Tică postao je Regional Customer Service Manager za JYSK Nordic. Sada je odgovoran za osiguranje najbolje prakse i visokog kvaliteta u centrima službi za kupce u šest organizacija.

Fotografija pregleda jednog dana u JYSKu

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (august 2019.)

16/08/2019 - Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Preview July 2019

NAJBOLJE OD #GOJYSK – Jul 2019.

12/08/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office