Skip to main content

Nova smernica za dobavljače podiže standarde

Датум: 10/08/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Product Quality & Safety

Svi dobavljači za JYSK i Dänisches Bettenlager su se 20. juna 2020. upoznali sa novom zajedničkom smernicom za dobavljače.

Henrik Laursen Møller
Henrik Laursen Møller, Product Compliance Specialist (stručnjak za usklađenost proizvoda) u JYSKu, pregleda lampu iz našeg asortimana.

Kvalitet proizvoda je jedno od najbitnijih pitanja za kupce kada odlučuju da li će se vratiti u neku prodavnicu ili ne.

To je slučaj i sa našim kupcima u JYSK-u, pa je neprestano poboljšavanje kvaliteta proizvoda i smanjivanje broja žalbi već godinama ključni deo naše strategije.

Međutim, pošto su JYSK i Dänisches Bettenlager bile dve nezavisne kompanije, zahtevi u pogledu dobavljača nisu bili isti.

To se sada promenilo jer postoji jedna zajednička smernica za dobavljače, sa 800 stranica i 270 radnih datoteka koje sadrže detaljne opise onoga što zahtevamo od dobavljača.

„Važno je da postoji jedna zajednička smernica koja važi za sve dobavljače i kombinuje ono najbolje iz dve prethodne smernice. Mi smo Jedan JYSK, pa nema smisla da postoje dva različita skupa zahteva za dobavljače. Na ovaj način će i dobavljačima biti lakše da upućuju ponude na svim tržištima, što na duže staze predstavlja prednost za JYSK“, kaže Henrik Laursen Møller, Product Compliance Specialist i glavni autor nove smernice za dobavljače.

Henrik Laursen Møller
Henrik Laursen Møller, Product Compliance Specialist u JYSKu, glavni je autor nove smernice za dobavljače.

Potencijal za poboljšanje

Međutim, on naglašava da ovo nije kraj.

„Smernica za dobavljače radi i više od osiguravanja pouzdanog kvaliteta proizvoda. Ona predstavlja i korisnu alatku u našim naporima da povećamo ekološku održivost. Primer toga je naša nova smernica za pakovanje, koja je više prilagođena očuvanju životne sredine i omogućava nam da pređemo na FSC karton“, objašnjava Henrik i nastavlja:

„Imamo skup novih zahteva koji se tiču upotrebe sirovih materijala sa FSC sertifikatom, kao i izbacivanja PVC materijala iz upotrebe, a to su samo neki primeri oblasti u kojima ćemo podići standarde za dobavljače u budućnosti“, kaže Henrik.

Dobar prijem

Nove smernice za JYSKove dobavljače su objavljene 20. juna, a do sada nije bilo negativnih komentara.

„Zajednička smernica za dobavljače je važan korak u našim naporima da JYSK bude istinski globalan brend i da se svi krećemo u istom smeru. Tako su i naši dobavljači to shvatili, pa su generalno veoma pozitivni i vide ovo kao priliku da još više sarađuju sa JYSKom“, kaže Henrik.

Zato on izražava i zahvalnost svim svojim kolegama koji su učestvovali u stvaranju nove smernice za dobavljače.

„Mnoge kolege iz svih delova organizacije su dali svoj doprinos i uopšte ne sumnjam da je ona u velikoj meri upravo zbog toga toliko dobro primljena“, kaže Henrik.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office