Skip to main content

Nove smjernice za dobavljače postavljaju više kriterije

Datum: 10/08/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Product Quality & Safety

20. juna 2020. svim dobavljačima za JYSK i Dänisches Bettenlager predstavljene su nove smjernice za dobavljače.

Henrik Laursen Møller
Henrik Laursen Møller, Product Compliance Specialist (specijalist za usklađenost proizvoda) u JYSKu, pregleda lampu iz našeg asortimana.

Kvalitet proizvoda klijentima je presudan prilikom odlučivanja o tome da li će ponovo posjetiti neku prodavnicu ili ne.

To je također slučaj kod JYSKovih klijenata, a kontinuirano poboljšanje kvaliteta proizvoda i smanjenje broja pritužbi dio je naše strategije već duži niz godina.

Međutim, budući da su JYSK i Dänisches Bettenlager nekad bile dvije zasebne kompanije, razlikovali su se i zahtjevi za dobavljače.

To se sada mijenja novom zajedničkom smjernicom za dobavljače koja ima 800 stranica i 270 radnih datoteka s detaljnim opisom naših zahtjeva za dobavljače.

"Važno je imati zajedničke smjernice za sve dobavljače koje sadrže najbolje dijelove iz prethodnih smjernica. Mi smo jedan JYSK i stoga nema smisla imati različite zahtjeve za dobavljače. Na taj se način i dobavljačima olakšava da daju ponude na svim tržištima, što je dugoročno prednost za JYSK”, kaže Henrik Laursen Møller, koji je Product Compliance Specialist i glavni autor novih smjernica za dobavljače.

Henrik Laursen Møller
Henrik Laursen Møller, Product Compliance Specialist u JYSKu, glavni je autor novih smjernica za dobavljače.

Prostor za poboljšanje

On međutim naglašava da tu nije kraj.

"Smjernice za dobavljače nisu samo garant pouzdanosti kvaliteta proizvoda. One su i važan alat u postizanju održivosti. Primjer su naše nove smjernice za ambalažu koje su više ekološke i omogućavaju prelazak na FSC karton", objašnjava Henrik i nastavlja:

"Postavili smo nove zahtjeve za korištenje sirovina s FSC certifikatom, kao i za postepen prekid korištenja PVC-a, a to su samo neka od područja za koje ćemo podignuti kriterije za dobavljače u budućnosti", objašnjava Henrik.

Dobro prihvaćeno

Nove smjernice za JYSKove dobavljače su objavljene 20. juna i dosad nije bilo negativnih komentara.

"Zajedničke smjernice za dobavljače su važan korak u našim nastojanjima da učinimo JYSK istinski globalnom robnom markom, kao i u nastojanjima da svi idemo u istom pravcu. Upravo tako su ih doživjeli i dobavljači, koji su općenito vrlo zadovoljni njima i vide ih kao priliku za unapređenje saradnje s JYSKom", kaže Henrik.

Stoga iskazuje zahvalnost svim kolegama koji su učestvovali u razvoju novih smjernica za dobavljače.

"Mnogi kolege iz svih dijelova organizacije su dali svoj doprinos i ni najmanje ne sumnjam da je to jedan od glavnih razloga što su smjernice tako dobro prihvaćene", objašnjava Henrik.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office