Skip to main content

JYSKov svetski putnik slavi 25. godišnjicu

Датум: 05/01/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Mikael Albæk Kristensen je Expansion Director i više od polovinu života proveo je u JYSKu. Počeo je kao pripravnik u prodavnici u gradu Vejle i u četvrtak 5. januara 2023. godine proslavlja 25 godina rada u kompaniji, a u karijeri ima 19 otvaranja novih zemalja.

Mikael Albæk Kristensen
Mikael Albæk Kristensen, Expansion Director, proslavlja 25 godina rada u JYSKu 5. januara 2023. godine.

Od pripravnika u prodavnici do direktora proširenja za 25 godina. Možda će da zvuči kao klasična priča o postepenom napretku uz karijerne lestvice. Međutim, Mikael Albæk Kristensen svoj radni vek u JYSKu posmatra kao „produženo obrazovanje“.

„Šašavo je što sam toliko godina u JYSKu. Međutim, ni u jednom trenutku nisam osetio kao sam gotov. Stalno se sprema nešto novo, a taj podsticaj da se uvek prelazi na sledeći zadatak je ono što me je zadržalo u kompaniji“, kaže on.

Sam u Poljskoj u 22. godini

Sve je počelo u JYSK prodavnici u gradu Vejle gde je Mikael Albæk Kristensen bio zaposlen kao pripravnik. Prvi deo učenja koje traje ceo život odigrao se u gradu Strandbi u kom se u to vreme sprovodilo podučavanje JYSK pripravnika.

„Odmah sam mogao da osetim da sam došao u kompaniju gde se prioritet i važnost pridaju zajedništvu i zajednici. Takođe je bilo dozvoljeno da se preuzme mnogo odgovornosti, čak i ako se nema mnogo iskustva“, kaže Mikael Albæk Kristensen.

Kada je završio pripravnički period i kada je godinu dana bio Store Manager u JYSK prodavnici u Tenderu, u Danskoj, Mikael Albæk Kristensen doneo je najvažniju odluku svog radnog veka: nije poznavao nikoga u toj zemlji, ali preselio se u Poljsku kako bi pomogao da JYSK izgradi prve prodavnice i osvoji naklonost poljskih kupaca.

Mikael Albæk Kristensen u Poljskoj
Na otvaranju prodavnice u Poljskoj, Mikael Albæk Kristensen u crnom odelu i osnivač JYSKa Lars Larsen sa sivom kravatom na tufne sede na podu jedan pored drugog.

„Tokom vremena koje sam proveo u Poljskoj zaista sam mnogo radio jer nisam imao mnogo šta drugo da radim. Nisam nikog poznavao, a nekolicina kolega u Poljskoj je govorila engleski, pa je to na razne načine bio veliki izazov. S druge strane, veliku podršku mi je pružao Country Manager Piotr Padalak koji govori danski i još je glavni u JYSKu u Poljskoj“, kaže Mikael Albæk Kristensen.

Nakon Poljske se vratio kući u Dansku gde je postao Store Manager u gradu Horsens. Kasnije je stekao kombinovani položaj u sedištu kompanije JYSK kao menadžer kupaca i prodaje za Poljsku.

Mikael Albæk Kristensen

  • Rođen je 1977. godine
  • Živi u mestu Skibet pored grada Vejle sa ženom i troje dece od 11, 15 i 17 godina
  • Nadimak: MAK (po inicijalima imena Mikael Albæk Kristensen)

Broj zemalja 19 – i 20

Postepeno se fokus premestio na proširenje, na čemu skoro isključivo i dan danas radi. Kada JYSK otvori svoju prvu prodavnicu u Turskoj u proleće 2023. godine, biće to 19. zemlja u kojoj je Mikael Albæk Kristensen pomogao da se otvori JYSK. Iako se Turska još nije ni otvorila, on je već na zadatku i traži sledeću zemlju.

„Nakon Turske mora da se pronađe neka druga nova zemlja izvan Evrope. Južna Amerika, Severna Afrika ili Azija? Vreme će pokazati kako će se završiti, ali izuzetno mi je drago što ću biti deo toga kuda smo krenuli sa našim odličnim ponudama. Bez obzira na sve, biće to nešto potpuno drugačije od onog na šta smo navikli i biće zaista uzbudljivo i izazovno“, kaže Mikael Albæk Kristensen.

Uz 25 godina učenja u JYSKu iza sebe, on i dalje nije gotov, dok god je novih izazova pred njim.

„Nikada nismo gotovi u JYSKu. Plamen koji raspiruje u meni uopšte još nije ugašen. Zapravo je možda jači nego ikad“, kaže Mikael Albæk Kristensen.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office