Skip to main content

JYSK-ov svjetski putnik slavi 25. godišnjicu

Datum: 05/01/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Mikael Albæk Kristensen je direktor proširenja i proveo je pola svog života radeći za JYSK. Počeo je raditi kao pripravnik u prodavnici u gradu Vejle, a u četvrtak 5. januara 2023. slavi 25. godina rada u kompaniji s kojom je otvorio prodavnice u 19 novih država.

Mikael Albæk Kristensen
Mikael Albæk Kristensen, direktor proširenja, slavi 25. godišnjicu rada u JYSK-u 5. januara 2023.

Od pripravnika u prodavnici do direktora proširenja za 25 godina. Možda zvuči kao klasična priča o postepenom usponu u karijeri. Ali za Mikaela Albæka Kristensena, radni vijek u JYSK-u je bio "duga škola", kako sam kaže.

"Nevjerovatno je da toliko dugo radim za JYSK. Ali nikada nisam osjećao da je došao kraj. Uvijek ima nešto novo, i zbog tog poriva da uvijek prelazim na sljedeći zadatak sam ostao u kompaniji", rekao je.

Sam u Poljskoj u 22.

Sve je počelo u JYSK prodavnici u gradu Vejle, gdje je Mikael Albæk Kristensen radio kao pripravnik. Prvi dio svog cjeloživotnog obrazovanja odvio se u gradu Strandby gdje je JYSK imao program za pripravnike.

"Odmah sam znao da radim za kompaniju gdje su zajedništvo i zajednica važan prioritet. Mogli smo preuzeti veliku odgovornost iako nismo imali mnogo iskustva," rekao je Mikael Albæk Kristensen.

Nakon što je završio pripravnički staž i radio godinu dana kao rukovodilac prodavnice JYSK u gradu Tønder u Danskoj, Mikael Albæk Kristensen donio je najveću odluku svog poslovnog života: Preselio se u Poljsku kako bi kompaniji JYSK pomogao da izgradi prve prodavnice i osvoji srca Poljaka iako nikoga nije poznavao tamo.

Mikael Albæk Kristensen u Poljskoj
Na otvaranju prodavnice u Poljskoj, Mikael Albæk Kristensen sjedi na podu u crnom odijelu pored osnivača JYSK-a Larsa Larsena sa sivom kravatom s tačkicama.

"Dok sam bio u Poljskoj, mnogo sam radio jer nisam imao šta drugo. Nisam nikoga poznavao a nekoliko mojih kolega Poljaka je govorilo engleski, pa je to bio veliki izazov na mnogo načina. S druge strane, imao sam veliku podršku regionalnog menadžera Piotra Padalaka, koji govori danski i još uvijek je zadužen za JYSK u Poljskoj", rekao je Mikael Albæk Kristensen.

Nakon Poljske se vratio kući u Dansku gdje je postao rukovodilac prodavnice u gradu Horsens. Kasnije u glavnom uredu JYSK-a počeo je raditi kao kupac i menadžer prodaje za Poljsku.

Mikael Albæk Kristensen

  • Rođen 1977.
  • Živi u Skibetu pored Vejlea sa ženom i troje djece od 11, 15 i 17 godina
  • Nadimak: MAK (prema inicijalima svog imena Mikael Albæk Kristensen)

Broj država 19 – i 20

Postepeno se fokus pomjerio na proširenje na kojem danas radi gotovo isključivo. Kada JYSK otvori svoju prvu prodavnicu u Turskoj na proljeće 2023. godine, to će biti 19. država koju je Mikael Albæk Kristensen pomogao da otvori za JYSK. Iako se prodavnica u Turskoj još uvijek nije otvorila, on je već zauzet pronalaskom sljedeće države.

"Nakon Turske, moramo pronaći novu državu izvan Evrope. Južna Amerika, Sjeverna Amerika ili Azija? Vrijeme će reći kako će se završiti, ali veoma se radujem što sam dio naših sjajnih ponuda. Ipak će to biti nešto potpuno drugačije od onoga na što smo navikli, i bit će veoma uzbudljivo i izazovno," rekao je Mikael Albæk Kristensen.

Iako iza sebe ima 25 godina obrazovanja u JYSK-u, još uvijek nije gotov sve dok ima novih izazova ispred sebe.

"Nikada nismo gotovi u JYSK-u. Žar u meni se još uvijek nije potpuno ugasio. Zapravo gori snažnije nego ikada", rekao je Mikael Albæk Kristensen.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office