Skip to main content

JYSK štedi 78 tona plastike na zavesama

Датум:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Product Assortment , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Grafički podaci o plasticiZamenom plastične ambalaže za kartonski omot na gotovim zavesama JYSK će godišnje uštedeti dodatnih 78 tona plastike. Promena je deo strateškog rada kompanije JYSK na smanjenju upotrebe plastike.

Posteljina, čaršavi, jastučnice i sada gotove zavese. JYSK strateški radi na smanjenju upotrebe plastike u ambalaži. Tokom poslednjih nekoliko godina, zamena plastične ambalaže za kartonski omot značajno je smanjila upotrebu plastike kod različitih grupa proizvoda, a sada se i sledeća kategorija pridružuje talasu korišćenja kartona. 

Zamenom plastične ambalaže za kartonsku kod gotovih zavesa, JYSK će godišnje uštedeti oko 78 tona plastike. Poboljšanje je već uvedeno u svim podgrupama u svim JYSK prodavnicama širom sveta (osim kod trakastih zavesa).

„Primarni razlog ove promene je smanjenje upotrebe plastike, a 78 tona je prilično značajno. Uz novo pakovanje se jasnije vide boje proizvoda što privlači više pažnje. Povratne informacije naših kolega u prodavnicama govore o tome da to izgleda lepo i i da omot izgleda dosledno s drugim grupama proizvoda“, kaže Lene Østerberg, Category Buyer Window dressing.

Plastičnu ambalažu ćemo i dalje viđati tokom određenog perioda, sve dok se ne prodaju svi proizvodi u staroj ambalaži. JYSK trenutno radi i na optimizaciji ambalaže za roletne.

Latest news

JYSK Škola spavanja

PRojekti koji su obeležili 2024. godinu

- Zajedno smo ulepšali gradove širom regiona, ušuškali i uspavali predstavnike medija, podržali razne hvale vredne projekte i pokrenuli nove zelene inicijative – na početku nove finansijske godine, setili smo se PR projekata koji su obeležili prošlu i postavili odlične temelje za finansijsku godinu 2025.

JYSK Italy

JYSKova sećanja: Otvaranje u tri nove zemlje, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSK Hola slavnih

- GOJYSK.com je pretraživao arhive ne bi li otkrio kako je JYSK svet izgledao ranije. 

Piotr Padalak

Country Director za Poljsku slavi svoju 25. godišnjicu u JYSKu

- Piotr Padalak, Country Director za JYSK u Poljskoj, slavi svoju 25. godišnjicu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office