Skip to main content

JYSK štedi 78 tona plastike na zavjesama

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Product Assortment , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Grafički podaci o plasticiPromjenom plastičnog pakovanja u kartonski obruč na gotovim zavjesama, JYSK će uštediti još 78 tona plastike svake godine. Promjena je dio JYSKove strategije smanjenja upotrebe plastike.

Posteljina, plahte, jastučnice, a sada gotove zavjese. JYSK strateški radi na smanjenju upotrebe plastike u pakovanju. U posljednjih nekoliko godina, promjena plastičnog pakovanja u kartonski obruč je značajno smanjila upotrebu plastike za različite grupe proizvoda, a sada se novom valu proizvoda pridružuje sljedeća kategorija. 

Promjenom pakovanja iz plastike u karton za gotove zavjese, JYSK će uštediti oko 78 tona plastike svake godine. Poboljšanje je već uvedeno u svim podgrupama u svim JYSK prodavnicama širom svijeta (izuzev zavjesa od končanih niti).

“Osnovni razlog ove promjene je smanjenje upotrebe plastike, a 78 tona je prilično značajna cifra. S novim pakovanjem jasnije možete vidjeti boje proizvoda što privlači više pažnje. Naše kolege u prodavnicama kažu da izgleda lijepo i da obruč izgleda dosljedno s drugim grupama proizvoda,” kaže Lene Østerberg, odjel kategorije dekoracije prozora.

Plastično pakovanje ćemo i dalje viđati određeni period, dok se svi proizvodi sa starim pakovanjem ne prodaju. JYSK trenutno radi na optimizaciji pakovanja za roletne.

Latest news

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Piotr Padalak

Country Director za Poljsku slavi 25 godina u JYSKu

- Piotr Padalak, Country Director za JYSK Poljska, slavi svoju 25. godišnjicu.

Najljepše terase i vrtovi JYSK West Balkana

Ovo su najljepši balkoni i terase zaposlenih JYSK West Balkana

- Drugo izdanje JYSK Garden Corner takmičenja privuklo je brojne JYSKove zaposlene širom regiona, koji su pokazali kako i manji balkoni i prostrane terase, uz kvalitetan namještaj i efektne dekoracije, postaju prave ljetne oaze.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office