Skip to main content

JYSK se okreće obnovljivim izvorima energije

Datum: 28/12/2021

Author: ,

Kategorija: CSR

Od 1. januara 2022. godine, celokupna količina električne energije koju koristi direktno JYSK dolaziće iz obnovljivih izvora.

JYSK prodavnica

Od 1. januara 2022. i kasnije, kada posete JYSK, kupci mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za osvetljenje, grejanje, električne uređaje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

Ovo je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio za kupovinu garancija porekla celokupne količine električne energije koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

„Zahvaljujući ovoj inicijativi, u mogućnosti smo da u kratkom roku značajno smanjimo emisije iz opsega 2, budući da kupujemo sertifikate zelene energije u vrednosti jednakoj ukupnoj potrošnji električne energije u svim zemljama u kojima JYSK posluje,“ objašnjava Communications & CSR Director JYSKa, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sada kupuje garancije porekla dolazi iz već postojećih solarnih elektrana, vetroelektrana i hidroelektrana i stoga ne obezbeđuje nužno dodatnu zelenu energiju tržištu, ali, kako kaže Rune Jungberg Pedersenu, to je i dalje važan korak.

„Plaćanjem dodatne naknade kako bismo osigurali da se JYSK napaja iz obnovljivih izvora energije, činimo uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije atraktivnijim. Pored toga, važno je istaći da to treba posmatrati u odnosu na druge inicijative koje su preduzele kompanije JYSK i Lars Larsen Group, koje uključuju ulaganja od više od 1 milijardu DKK u obnovljive izvore energije i tehnologiju 'power-to-X',“ objašnjava on.

Latest news

HR Award, Ukraine

Oko sveta: Knjige snova, Svetsko prvenstvo u florbolu i nagrade za ljudske resurse

14/01/2022 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Dirk Laurisch

Vrhunski komentator na GOJYSK.com oseća međunarodnu povezanost

11/01/2022 - Dirk Laurisch, koji ima 42 godine i radi u JYSK prodavnici u Berlinu (Fridrihshajn), unosi timski duh u odeljku za komentare na GOJYSK.com. On vidi mnogo pozitivnih efekata jedinstvenog JYSKa.

JYSK colleagues

JYSK se brine o tome

03/01/2022 - U JYSKu učestvujemo u mnogim projektima širom sveta u kojima sponzorišemo, doniramo ili pomažemo na bilo koji način. Evo kratkog pregleda nekih od novijih inicijativa.  

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office