Skip to main content

JYSK se okreće obnovljivim izvorima energije

Датум:

Author: ,

Категорија: Sustainability

Od 1. januara 2022. godine, celokupna količina električne energije koju koristi direktno JYSK dolaziće iz obnovljivih izvora.

JYSK prodavnica

Od 1. januara 2022. i kasnije, kada posete JYSK, kupci mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za osvetljenje, grejanje, električne uređaje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

Ovo je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio za kupovinu garancija porekla celokupne količine električne energije koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

„Zahvaljujući ovoj inicijativi, u mogućnosti smo da u kratkom roku značajno smanjimo emisije iz opsega 2, budući da kupujemo sertifikate zelene energije u vrednosti jednakoj ukupnoj potrošnji električne energije u svim zemljama u kojima JYSK posluje,“ objašnjava Communications & CSR Director JYSKa, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sada kupuje garancije porekla dolazi iz već postojećih solarnih elektrana, vetroelektrana i hidroelektrana i stoga ne obezbeđuje nužno dodatnu zelenu energiju tržištu, ali, kako kaže Rune Jungberg Pedersenu, to je i dalje važan korak.

„Plaćanjem dodatne naknade kako bismo osigurali da se JYSK napaja iz obnovljivih izvora energije, činimo uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije atraktivnijim. Pored toga, važno je istaći da to treba posmatrati u odnosu na druge inicijative koje su preduzele kompanije JYSK i Lars Larsen Group, koje uključuju ulaganja od više od 1 milijardu DKK u obnovljive izvore energije i tehnologiju 'power-to-X',“ objašnjava on.

Latest news

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Ivan Vančić

Ivanova priča: Kako je stigao od prodavca u prodavnici do regionalnog menadžera JYSKa

- Ivan Vančić je u JYSKu počeo da radi 2015. godine kao prodavac u prodavnici u Požarevcu, a zanimljivo je da pre toga nije imao nikakvog iskustva u prodaji. Nakon uspešno završenih razvojnih programa, tokom kojih je pokazao svoju želju za učenjem i napredovanjem, danas radi kao regionalni menadžer.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office