Skip to main content

JYSK se okreće obnovljivim izvorima energije

Datum: 28/12/2021

Author: ,

Kategorija: Sustainability

Od 1. januara 2022. godine, celokupna količina električne energije koju koristi direktno JYSK dolaziće iz obnovljivih izvora.

JYSK prodavnica

Od 1. januara 2022. i kasnije, kada posete JYSK, kupci mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za osvetljenje, grejanje, električne uređaje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

Ovo je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio za kupovinu garancija porekla celokupne količine električne energije koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

„Zahvaljujući ovoj inicijativi, u mogućnosti smo da u kratkom roku značajno smanjimo emisije iz opsega 2, budući da kupujemo sertifikate zelene energije u vrednosti jednakoj ukupnoj potrošnji električne energije u svim zemljama u kojima JYSK posluje,“ objašnjava Communications & CSR Director JYSKa, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sada kupuje garancije porekla dolazi iz već postojećih solarnih elektrana, vetroelektrana i hidroelektrana i stoga ne obezbeđuje nužno dodatnu zelenu energiju tržištu, ali, kako kaže Rune Jungberg Pedersenu, to je i dalje važan korak.

„Plaćanjem dodatne naknade kako bismo osigurali da se JYSK napaja iz obnovljivih izvora energije, činimo uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije atraktivnijim. Pored toga, važno je istaći da to treba posmatrati u odnosu na druge inicijative koje su preduzele kompanije JYSK i Lars Larsen Group, koje uključuju ulaganja od više od 1 milijardu DKK u obnovljive izvore energije i tehnologiju 'power-to-X',“ objašnjava on.

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office