Skip to main content

JYSK se okreće obnovljivim izvorima energije

Datum: 28/12/2021

Author: ,

Kategorija: CSR

Od 1. januara 2022. godine, celokupna količina električne energije koju koristi direktno JYSK dolaziće iz obnovljivih izvora.

JYSK prodavnica

Od 1. januara 2022. i kasnije, kada posete JYSK, kupci mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za osvetljenje, grejanje, električne uređaje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

Ovo je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio za kupovinu garancija porekla celokupne količine električne energije koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

„Zahvaljujući ovoj inicijativi, u mogućnosti smo da u kratkom roku značajno smanjimo emisije iz opsega 2, budući da kupujemo sertifikate zelene energije u vrednosti jednakoj ukupnoj potrošnji električne energije u svim zemljama u kojima JYSK posluje,“ objašnjava Communications & CSR Director JYSKa, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sada kupuje garancije porekla dolazi iz već postojećih solarnih elektrana, vetroelektrana i hidroelektrana i stoga ne obezbeđuje nužno dodatnu zelenu energiju tržištu, ali, kako kaže Rune Jungberg Pedersenu, to je i dalje važan korak.

„Plaćanjem dodatne naknade kako bismo osigurali da se JYSK napaja iz obnovljivih izvora energije, činimo uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije atraktivnijim. Pored toga, važno je istaći da to treba posmatrati u odnosu na druge inicijative koje su preduzele kompanije JYSK i Lars Larsen Group, koje uključuju ulaganja od više od 1 milijardu DKK u obnovljive izvore energije i tehnologiju 'power-to-X',“ objašnjava on.

Latest news

Lars Larsen

JYSKova sećanja: Srećan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSKovih sećanja, slavimo našeg osnivača, Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Ventsislav Chavdarov je pre godinu dana započeo svoj novi posao kao Logistic Manager u distributivnom centru u Božurištu (DCB). Od tada je DCB realizovao dva nova važna projekta.

Rearrangement with JYSK

6 kolega je osvojilo JYSK renoviranje

20/07/2022 - 6 kolega iz Poljske osvojilo je renoviranje prostora u svom domu uz JYSK proizvode.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office