Skip to main content

JYSK pali zeleno svjetlo

Datum:

Author: ,

Kategorija: Sustainability

Od 1. januara 2022. sva električna energija koju koristi direktno JYSK bit će iz obnovljivih izvora.

JYSKova prodavnica

Kad kupci posjete JYSK od 1. januara 2022. i poslije, mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za rasvjetu, električne uređaje za grijanje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

To je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio kako bi kupio garancije porijekla za cjelokupnu električnu energiju koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

“Zahvaljujući ovoj inicijativi, možemo u kratkom roku značajno smanjiti emisije iz opsega 2, jer kupujemo certifikate zelene energije jednake ukupnoj potrošnji električne energije u svim JYSKovim državama”, objašnjava Communications & CSR Director u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sad kupuje garancije porijekla dolazi iz već postojećih solarnih sistema, vjetroelektrana i hidroelektrana pa ne donosi dodatnu zelenu energiju na tržište, ali prema Runeu Jungbergu Pedersenu, ipak je riječ o važnom koraku.

"Plaćanjem dodatne naknade za JYSKovu energiju iz obnovljivih energetskih izvora činimo ideju za uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije privlačnijom. Nadalje, važno je naglasiti da to treba posmatrati u kombinaciji s drugim inicijativama koje je preduzela kompanija JYSK i grupacija Lars Larsen Group, što uključuje investicije od preko 1 milijardu DKK u obnovljivu energiju i tehnologiju power-to-X", objašnjava.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office