Skip to main content

JYSK pali zeleno svjetlo

Datum: 28/12/2021

Author: ,

Kategorija: CSR

Od 1. januara 2022. sva električna energija koju koristi direktno JYSK bit će iz obnovljivih izvora.

JYSKova prodavnica

Kad kupci posjete JYSK od 1. januara 2022. i poslije, mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za rasvjetu, električne uređaje za grijanje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

To je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio kako bi kupio garancije porijekla za cjelokupnu električnu energiju koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

“Zahvaljujući ovoj inicijativi, možemo u kratkom roku značajno smanjiti emisije iz opsega 2, jer kupujemo certifikate zelene energije jednake ukupnoj potrošnji električne energije u svim JYSKovim državama”, objašnjava Communications & CSR Director u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sad kupuje garancije porijekla dolazi iz već postojećih solarnih sistema, vjetroelektrana i hidroelektrana pa ne donosi dodatnu zelenu energiju na tržište, ali prema Runeu Jungbergu Pedersenu, ipak je riječ o važnom koraku.

"Plaćanjem dodatne naknade za JYSKovu energiju iz obnovljivih energetskih izvora činimo ideju za uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije privlačnijom. Nadalje, važno je naglasiti da to treba posmatrati u kombinaciji s drugim inicijativama koje je preduzela kompanija JYSK i grupacija Lars Larsen Group, što uključuje investicije od preko 1 milijardu DKK u obnovljivu energiju i tehnologiju power-to-X", objašnjava.

Latest news

HR Award, Ukraine

Širom svijeta: Books of dreams, svjetsko prvenstvo u floorballu i HR Awards

14/01/2022 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Dirk Laurisch

Glavni komentator stranice GOJYSK.com osjeća međunarodnu vezu

11/01/2022 - 42-godišnji Dirk Laurisch iz JYSKove prodavnice u Berlin-Friedrichshainu, Njemačka, unosi timski duh u dio s komentarima na stranici GOJYSK.com. On vidi mnogo pozitivnih efektata na One JYSK.

JYSK colleagues

JYSKu je stalo

03/01/2022 - JYSK učestvuje u mnogim projektima širom svijeta, gdje sponzoriramo, doniramo ili pomažemo kako god možemo. U nastavku donosimo kratak pregled nekih od naših nedavnih inicijativa.  

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office