Skip to main content

JYSK pali zeleno svjetlo

Datum: 28/12/2021

Author: ,

Kategorija: CSR

Od 1. januara 2022. sva električna energija koju koristi direktno JYSK bit će iz obnovljivih izvora.

JYSKova prodavnica

Kad kupci posjete JYSK od 1. januara 2022. i poslije, mogu biti sigurni da će električna energija koja se koristi za rasvjetu, električne uređaje za grijanje i sve ostalo podržavati obnovljive izvore.

To je rezultat novog ugovora koji je JYSK sklopio kako bi kupio garancije porijekla za cjelokupnu električnu energiju koju JYSK direktno koristi u prodavnicama, kancelarijama i distributivnim centrima.

Rune Jungberg Pedersen
Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

“Zahvaljujući ovoj inicijativi, možemo u kratkom roku značajno smanjiti emisije iz opsega 2, jer kupujemo certifikate zelene energije jednake ukupnoj potrošnji električne energije u svim JYSKovim državama”, objašnjava Communications & CSR Director u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen.

Prvi korak

Zelena energija za koju JYSK sad kupuje garancije porijekla dolazi iz već postojećih solarnih sistema, vjetroelektrana i hidroelektrana pa ne donosi dodatnu zelenu energiju na tržište, ali prema Runeu Jungbergu Pedersenu, ipak je riječ o važnom koraku.

"Plaćanjem dodatne naknade za JYSKovu energiju iz obnovljivih energetskih izvora činimo ideju za uspostavljanje novih objekata za proizvodnju obnovljive energije privlačnijom. Nadalje, važno je naglasiti da to treba posmatrati u kombinaciji s drugim inicijativama koje je preduzela kompanija JYSK i grupacija Lars Larsen Group, što uključuje investicije od preko 1 milijardu DKK u obnovljivu energiju i tehnologiju power-to-X", objašnjava.

Latest news

Lars Larsen

JYSK sjećanja: Sretan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSK sjećanja slavimo našeg osnivača Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Prije godinu dana je Ventsislav Chavdarov počeo raditi kao Logistic Manager u Distributivnom centru Božurište (DCB). Od tada su implementirana dva nova važna projekta u DCB-u.

Talent akademija JBA

JYSK talent akademija – ulaganje u nadarene

24/07/2022 - JYSK BiH svojim je talentima pružio nove mogućnosti i osigurao uspješan završetak prve generacije polaznika Talent akademije.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office