Skip to main content

JYSK ponovo ima rekordne rezultate

Датум: 24/11/2022

Author: ,

Категорија: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

U predgovoru godišnjeg izveštaja, pod naslovom „Jake vrednosti tokom turbulentne godine“ Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i glavni izvršni direktor) daje svoj osvrt na proteklu godinu u JYSKu.

Prošle godine sam odlučio da prestanem da predviđam buduća vremena. Ako nas je prošla godina išta naučila, a to je da je svet zaista nepredvidiv.

Uz porast inflacije, poverenje potrošača u opadanju i mnoge druge izazovne globalne faktore, poslednja fiskalna 2021./2022. (FG22) godina premašila je čak i prethodnih nekoliko godina koje su same po sebi bile turbulente.

Kada pogledamo samo brojke, fiskalna 2022. godina deluje sasvim uobičajeno. Povećanje prometa od 11 procenata i stabilan razvoj zarade.

FG22 u brojevima

  • Promet: 36,2 milijarde DKK (4,87 milijardi EUR)
  • Povećanje prometa: 11%
  • EBIT: 4,56 milijarde DKK (612 miliona EUR) u odnosu na 4,54 milijarde DKK (610 miliona EUR) u fiskalnoj 2020/21.
  • Broj novih prodavnica: 135
  • Broj novih kupaca: 7,7 miliona

Međutim, svega je bilo, samo ne uobičajenog.

Svako u kompaniji JYSK može da bude ponosan na rezultate. Bilo u prodavnicama, distributivnim centrima ili kancelarijama, sve kolege su doprinele našem kontinuiranom uspehu. Veoma sam zadivljen posvećenošću i vrednim radom.

Rat u Evropi

Najznačajniji događaj tokom godine je taj što je u Evropi izbio rat kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. Naši prvi postupci su bili usredsređeni na bezbednost naših zaposlenih, pa smo smesta odlučili da privremeno zatvorimo svih 86 prodavnica u Ukrajini. Većina ih je ponovo otvoreno za kupce.

Naše kolege u Ukrajini su obavili izvanredan posao tako što su ljudima u Ukrajini dostavljali mnoge kućne potrepštine. Nimalo beznačajni proizvodi za one koji su primorani da pobegnu iz svojih domova.

„Svi u kompaniji JYSK mogu biti ponosni na rezultate. Veoma sam zadivljen povećenošću i vrednim radom.“
- Jan Bøgh, President & CEO

Takođe, naše kolege iz drugih zemalja su ispoštovale naše kompanijske vrednosti. Pomogle su našim kolegama iz Ukrajine da nađu i poslove i domove. Veoma sam ponosan zbog svih dirljivih postupaka svih u JYSKu.

Takođe smo morali da zbog rata učinimo nešto što suštinski nije u našoj prirodi. Međutim, nije nam trebalo dugo da odlučimo kako je neophodno da trajno povučemo poslovanje iz Rusije i poslednje prodavnice smo zatvorili u maju 2022. godine.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President i CEO, JYSK

Proširenje sjajnih ponuda

U drugim delovima Evrope i dalje ulažemo u potpuno nove, preseljene ili preuređene prodavnice kako bismo kupcima predstavili sjajne ponude. Cilj nam i dalje ostaje da unapredimo svih više od 3200 prodavnica našim uspešnim programom Store Concept 3.0 do kraja fiskalne 2024 godine.

Uprkos rastućim troškovima, nedostatku materijala i radne snage, uspeli smo tokom fiskalne 2022. godine da otvorimo ukupno 135 novih prodavnica i ugostili smo dodatnih 7,7 miliona kupaca u našim prodavnicama i veb-prodavnicama.

U iščekivanju smo otvaranja naših prvih prodavnica u Turskoj na proleće 2023. godine. Smatram da imamo odličnu skandinavsku ponudu da JYSK i u ovoj zemlji postigne uspeh.

I u Turskoj i u ostatku sveta, naš budući uspeh zavisi od naših mogućnosti da dostavimo one sjajne ponude zbog kojih smo i poznati. Posebno u ova teška vremena kada ljudi moraju dati prioritet osnovama poput hrane, vode i struje. Vreme stvaranja zaliha kada su kupci ulagali u renoviranje domova tokom zatvaranja je verovatno gotovo.

Lična poruka

Što se tiče mene, predstojeća fiskalna godina biće moja poslednja u kojoj ću biti predsednik i glavni izvršni direktor kompanije JYSK. Zamenik predsednika i glavnog izvršnog direktora Rami Jensen će 1. septembra 2023. preuzeti odgovornost za JYSK. Istovremeno, ja ću preći na novi položaj predsednika i glavnog izvršnog direktora Lars Larsen grupe za maloprodaju.

Do tada ćemo svi mi zajedno nastaviti da pružamo sjajne ponude kompanije JYSK.

Jan Bøgh
President i CEO

Pročitajte godišnji izveštaj (na engleskom)

Godišnji izveštaj za fiskalnu 2022. godinu
Kliknite da biste pročitali godišnji izveštaj za fiskalnu 2022. godinu.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office