Skip to main content

JYSK je ponovo postigao rekordne rezultate

Datum:

Author: ,

Kategorija: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

U svom predgovoru godišnjem izvještaju, pod naslovom "vrijednosti tokom turbulentne godine", President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) Jan Bøgh se osvrće na prethodnu godinu u JYSKu.

Prošle godine sam odlučio da prestanem da predviđam budućnost. I ako ništa drugo, prethodna godina nas je naučila da je svijet zaista nepredvidljiv.

Sa porastom inflacije, opadanjem povjerenja potrošača i mnogim drugim globalnim izazovima, poslednja financijska godina 2021/22 (FY22) je premašila čak i poslednjih nekoliko godina, koje su same po sebi bile turbulentne.

Kada pogledamo samo brojke, FY22 se čini prilično normalna. Rast prometa od 11 procenata i stabilan razvoj profita.

FY22 u brojkama

  • Promet: 36,2 milijarde DKK (4,87 milijarde EUR)
  • Rast prometa: 11%
  • EBIT: 4,56 milijardi DKK (612 miliona EUR) u poređenju sa 4,54 milijarde DKK (610 miliona EUR) u 2020/21
  • Broj novih prodavnica: 135
  • Broj novih kupaca: 7,7 miliona

Međutim, bila je sve samo ne normalna.

Svi u JYSKu mogu biti ponosni na naše rezultate. Bilo u prodavnicama, distributivnim centrima ili kancelarijama, sve kolege su doprinijele našem kontinuiranom uspjehu. Veoma sam impresioniran cjelokupnom posvećenošću i trudom.

Rat u Evropi.

Najznačajnije tokom godine, izbio je rat u Evropi, kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. Naše prve aktivnosti su bile fokusirane na sigurnost naših zaposlenika i odmah smo odlučili da privremeno zatvorimo svih naših 86 prodavnica u Ukrajini. Većina njih je ponovo otvorena za kupce.

Naše kolege u Ukrajini su odradile izvanredan posao snabdijevajući građane Ukrajine mnogim neophodnim kućnim potrepštinama. Još važnije, osnovnim proizvodima one koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove.

"Svi u JYSKu mogu biti ponosni na naše rezultate. Veoma sam impresioniran cjelokupnom posvećenošću i trudom."
- Jan Bøgh, President & CEO

Takođe, naše kolege iz drugih zemalja žive u skladu sa vrijednostima naše kompanije. Oni su pomogli našim kolegama iz Ukrajine da pronađu posao i dom. Veoma sam ponosan što vidim sve dirljive akcije iz cijelog JYSKa.

Kao posljedicu rata, mi smo takođe morali uraditi nešto što se suštinski protivi našoj DNK. Međutim, nije nam trebalo dugo da odlučimo da moramo trajno zatvoriti svoje poslovanje u Rusiji, a poslednje prodavnice su zatvorene u maju 2022.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO, JYSK

Proširenje sjajnih ponuda

U drugim dijelovima Europe i dalje ulažemo u posve nove, premještene i preuređene prodavnice kako bismo ponudili sjajne ponude za naše kupce. Naš cilj ostaje da nadogradimo svih 3200+ prodavnica sa našim uspješnim Store Concept 3.0 do kraja FY24.

Tokom FY22, uspjeli smo - uprkos rastućim troškovima, nedostatku materijala i nedostatku osoblja - da otvorimo ukupno 135 novih prodavnica i ugostili smo dodatnih 7,7 miliona kupaca u našim prodavnicama i web shopovima.

Takođe se radujemo otvaranju naših prvih prodavnica u Turskoj na proljeće 2023. Vjerujem da imamo sjajnu skandinavsku ponudu da JYSK bude uspješan i u ovoj zemlji.

Kako u Turskoj tako i u ostatku svijeta, naš budući uspjeh zavisi od toga da budemo u mogućnosti da pružimo one sjajne ponude po kojima smo poznati. Pogotovo u ovim izazovnim vremenima kada ljudi moraju da daju prioritet osnovnim stvarima kao što su hrana, voda i struja. Vrijeme kupovine unaprijed kada su kupci ulagali u obnovu kuće za vrijeme zaključavanja je vjerovatno prošlo.

Lična napomena

Lično govoreći, naredna financijska godina će biti moja poslednja godina kao President & CEO JYSKa. 1. septembra 2023.godine, Deputy President & CEO (zamjenik predsjednika i izvršni direktor) Rami Jensen će preuzeti odgovornost za JYSK. U isto vrijeme, ja ću preuzeti novu poziciju kao President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) Lars Larsen Group Retail.

Do tada, svi mi ćemo zajedno nastaviti da isporučujemo sjajne ponude JYSKa.

Jan Bøgh
President & CEO

Pročitajte godišnji izvještaj (na engleskom)

Godišnji izvještaj FY22
Kliknite da pročitate godišnji izvještaj FY22.

 

Latest news

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office