Skip to main content

JYSK optimizuje pakovanje kontejnera i štedi na transportu

Датум: 29/11/2017

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Product Quality & Safety , Sustainability , Logistics

Supply Chain Optimisation Coordinator (Koordinator optimizacije lanca dostave), Pernille Havndrup, priča o poseti dobavljačima.
Supply Chain Optimisation Coordinator (Koordinator optimizacije lanca dostave), Pernille Havndrup, priča o poseti dobavljačima.

Troje JYSK kolega, 8 dana u Kini i Vijetnamu i 11 poseta dobavljačima je dovelo do uštede od 30 kontejnera u transportu.

Jednom godišnje, mali JYSK tim putuje u inostranstvo da poseti odabrane dobavljače. Cilj je optimizacija kvaliteta pakovanja i iskorišćenja prostora, što je naziv za proces iskorišćenja prostora u kontejneru na najbolji mogući način.

Jedan od članova tima je Supply Chain Optimisation Coordinator, Pernille Havndrup, koja se nedavno vratila u distributivni centar u Uldumu nakon putovanja u Kinu i Vijetnam.

Prema rečima Pernille, pakovanje robe kod dobavljača utiče na mnoge stvari.

„Što se prostor u kontejneru bolje iskoristi, to možemo više proizvoda da stavimo u svaki kontejner i manje nam je kontejnera potrebno. To znači da imamo manje troškove transporta i istovremeno smanjujemo zagađenje životne sredine.“, objašnjava Pernille.

Fokus na radnom okruženju

Dalje, to ima veliki uticaj na to koliko efikasno distributivni centri rukuju robom kada je primaju i koliko je teret težak za svakog zaposlenog.

„Kada radimo na optimizaciji pakovanja robe, takođe mnogo razmišljamo o radnom okruženju u našim distributivnim centrima. Ono treba da bude brzo i efikasno, bez prevelikog broja podizanja.“, kaže Pernille.

Primećuje se jasan napredak.

Kontejner dupke napunjen robom.
Kontejner dupke napunjen robom.

Kada mali JYSK tim posećuje dobavljače, posao se ne obavlja u kancelariji, za radnim stolom.

„To je veoma praktičan zadatak. Ležimo na podu sa metrom i penjemo se po kontejnerima.“, Pernille kaže.

Međutim, vredan rad i mnoge posete dobavljačima se isplate.

„Primećujemo jasan napredak. U prvih nekoliko godina smo provodili četiri dana sa jednim od velikih dobavljača. Ove godine smo proveli samo pola dana, jer oni drže većinu stvari pod kontrolom.“, kaže Pernille.

Tačnije, jedan od rezultata ovogodišnje posete dobavljačima je da prepakivanje proizvoda znači da JYSK na jednom broju proizvoda uštedi na transportu i rukovanju približno 30 kontejnera godišnje.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office