Skip to main content
Kathrine and Line

"Za mene, tačkice su jednostavno prelijepe i nepretenciozne"

Datum: 04/08/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: People , Product Assortment

Line Skaaning Lindskov
Line Skaaning Lindskov together with her two new girlfriends MERETE (top) and ERIKA.


Line Skaaning Lindskov je dizajnirala dva nova seta posteljine sa tačkicama za JYSK-ov asortiman.

Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator (koordinator za asortiman i dizajn) u JYSK-u i trenirani dizajner, ima nove dvije djevojke. Zovu se ERIKA i MERETE, jer su ovo nazivi dviju novih posteljina, koje je Line dizajnirala za JYSK-ov asortiman.

zemlje gdje su ERIKA i MERETE dostupne

- ERIKA je dostupna u svih 19 JYSK Nordic zemalja (osim Kine).

- MERETE je dostupna u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Poljskoj.

Ponavljajuća tačkasta tema dva nova dizajna je zasnovana na činjenici da su tačkice trenutno vrlo moderne, a i na Lineinoj strasti prema malim grafičkim elementima.

"Za mene, tačkice su je jednostavno prelijepe i nepretenciozne. Mogu biti i zabavne i razigrane, jer stvaraju pozitivnu atmosferu i pružaju puno dobre karme. Pružaju jednostavnu perspektivu na život," objašnjava Line.

Stvaranje harmonije u uzorcima

Za stvaranje novog dizajna za posteljinu, Line pravi takozvani 'izvještaj'. Ovo je izraz koji se koristi za prostor u obliku kvadrata, na kojem Line stavlja tačkice i stvara uzorak.

"Kada sjednem i radim na izvještaju na svom računaru, moj posao je da unesem harmoniju u uzorak. Na primjer, nema toliko crvenih tačaka u ERIKI koliko drugih boja, jer je crvena vrlo dominantna," kaže Line.

Kada je uzorak na kvadratu - ili izvještaju - završen, uzorak se ponavlja potreban broj puta na jastuku ili navlaci za jorgan kako bi se pokrila cijela tkanina.

Kathrine Møller Nielsen, Line Skaaning Lindskov
Kathrine Møller Nielsen (left) together with Line Skaaning Lindskov and their new girlfriend ERIKA.


Par popularnih dama

Dva nova dizajna su razvijena u uskoj suradnji između Nabave i Asortimana i dizajna, i ovo je prvi put da je dizajn za proizvod napravljen od strane internog JYSK dizajnera.

Iz Nabave, Kathrine Møller Nielsen, Category Buyer za posteljinu, plahte i kupatilo, je bila partner za razmjenu iskustava sa Line iz Asortimana i dizajna. Kathrine se raduje da vidi kako će kupci prihvatiti novu posteljinu.

"Zemlje Centralne i Istočne Evrope su sve više zainteresirane za jednostavan i čist dizajn sa kojim su kupci već zadovoljni u nordijskom regionu. Stoga, očekujem da će ERIKA postići uspjeh globalno, dok će MERETE vjerovatno postati popularna naročito u nordijskim državama," kaže Kathrine.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office