Skip to main content

Tri pitanja za kolege

Datum: 12/01/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: People

Da imate priliku pitati kolegu iz druge zemlje tri pitanja, šta biste pitali?

Dong i Tomislav
Dong Fengqing iz Kine (lijevo) postavio je tri pitanja Tomislavu Iliji iz Hrvatske (desno).


Dong Fengqing, koji je Store Manager (voditelj trgovine) u gradu Wuxi u Kini, odlučio je svoja pitanja poslati u Hrvatsku gdje su nedavno najbolji Store Manageri nagrađeni sa automobilima kompanije, uključujući Tomislava Iliju, koji je Store Manager u Zagrebu.

Dong: "Koje je bilo tvoje najveće iskustvo u prodaji iz prošle financijske godine?"

Tomislav: "Tokom prošle financijske godine, naša prodavnica je postigla najbolje rezultate u gotovo svakom području. Doživjeli smo najveću prodaju po računu tokom baštenske sezone za koju smo bili jako dobro pripremljeni. Prodali smo mnogo baštenskog namještaja za restorane i kafiće."

Dong: "Šta vam znači to što ste nagrađeni automobilom i šta mislite o tom konceptu?"

Tomislav: "Biti nagrađen sa automobilom tvrtke je stvarno velika čast za mene. Bio sam vrlo iznenađen kada sam primio ključeve za automobil na sastanku za Store Managere u Zagrebu - nisam zamišljao da ću sa sastanka otići sa novim automobilom.

Koristim automobil svaki dan u poslovne i privatne svrhe. Moja djevojka je takođe jako zadovoljna jer sada ona ima za sebe naš stari automobil.

Mislim da ovakva nagrada je odličan način da se motiviraju zaposlenici da rade na daljnjem razvoju. Preporučujem svim svojim kolegama da se bore i slijede svoje ciljeve."

Dong: "Koja su najljepša mjesta za posjetiti u Hrvatskoj?"

Tomislav: "U ljetno vrijeme, preporučio bih posjetu našoj obali, koja se smatra jednom od najljepših obala na svijetu. Mislim da su najljepša mjesta u Hrvatskoj grad Dubrovnik, otoci Hvar, Brač i Vis te područje Istre.

Živim u Zagrebu i ako posjetite grad tokom Božića, preporučio bih da odete na Božićni sajam koji je proglašen najboljim Božićnim sajmom u Evropi."

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office