Skip to main content

Sjajni rezultati za Lars Larsen grupaciju

Datum: 28/01/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Strategy

U utorak 28. januara 2021. Lars Larsen grupacija je predstavila rekordni rezultat za finansijsku godinu 2019./2020., a JYSKovi zaposlenici su odigrali veliku ulogu u tom uspjehu.

Jacob Brunsborg
Jacob Brunsborg, Chairman (predsjednik) Lars Larsen grupacije i Lars Larsenenov sin.

Uz promet od 4,78 milijardi EUR i zaradu od 431 miliona EUR nakon odbijanja poreza, Lars Larsen grupacija postavlja nove rekorde u finansijskoj godini 2019./2020., usprkos previranjima zbog koronavirusa.

Lars Larsen grupacija je nazvana po osnivaču JYSKa, Lars Larsenu. U vlasništvu je Lars Larsenove djece i unučadi, a osim JYSKa, Lars Larsenova grupacija posjeduje nekoliko kompanija i ulaže na globalnom nivou.

Ali iako Lars Larsenova grupacija danas radi na brojnim područjima, JYSK je daleko najveći entitet grupacija i igra veliku ulogu u postizanju sjajnih rezultata.

"Želim vam u ime naše porodice zahvaliti za sav vaš trud. Nije bila laka godina i itekako sam svjestan da korona nije ni blizu gotova. Naprotiv, to je nešto što utječe na svakog od nas na dnevnoj bazi. Po mom mišljenju, to čini rezultate još impresivnijima”, kaže Jacob Brunsborg, Chairman Lars Larsen grupacije i Lars Larsenov sin.

Također naglašava da će se većina zarade ponovo uložiti u kompaniju, kao što je slučaj dugi niz godina.

"Jer mi kao porodica koja je vlasnik kompanije želimo stvoriti rast i poslove, a to ćemo postići ulaganjem u JYSK, kao i u druge kompanije unutar Lars Larsen grupacije", nastavlja Jacob Brunsborg.

Više informacija o Lars Larsen grupaciji možete naći na web-lokaciji www.larslarsengroup.com.

Latest news

Forside

JYSK memories: prvi časopis za zaposlenike, prva web-prodavnica i reklame s osobama

24/02/2021 - Otkako je 1979. u Danskoj otvorena prva prodavnica, puno toga se dogodilo u JYSKu. GOJYSK.com je zavirio u arhive i podsjetio se kako je JYSKov svijet izgledao u prošlosti.

Gold F30

Recikliranje madraca je hit u Ukrajini

16/02/2021 - Olakšavanje klijentima da odabace stare madrace na reciklažu kako bi dobili popust pri kupovini novoga pokazalo se kao prodajni hit u Ukrajini.

Helsinki colleagues

Nova rutina štedi do 1 milion komada papira

11/02/2021 - Umjesto štampanja papira, dnevna rutina planiranja u prodavnicama sad se izvršava mobilnim uređajem. Time se štedi do 1 milion odštampanih strana svake godine.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office