Skip to main content

Saznajte kako JYSK koristi plastiku da vas poštedi plastike

Datum:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Kategorija: Logistics , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Novi plastični pokrov će pomoći JYSKu da postane održljiviji. Riječ je o promjeni koja pruža pomoć okolišu i iznimnu zaštitu proizvoda. 

Pokrovi paleta

 

JYSK se pridružuje nastojanjima za postizanje dodatne održivosti. Zato se opraštamo od gornjih plastičnih folija na našim paletama, čime ćemo godišnje uštedjeti 920 000 kilograma plastike. 

Ta promjena je već izvršena u većini naših distributivnih centara uz pametno rješenje. 

"To je korak naprijed prema održivijoj budućnosti JYSKa. Dosad smo stavljali plastične folije na sve naše palete, ali zahvaljujući optimizaciji, to je manje potrebno. Osmislili smo višekratne pokrove za trgovine koje ih trebaju", kaže Michael Olesen, Retail Operational Manager (operativni menadžer maloprodaje) u JYSKu. 

Da bi se osiguralo jednostavno korištenje, radna grupa, koja se sastoji uglavnom od maloprodavaca iz različitih zemalja, smislila je pametni dizajn. I čini se da su uspjeli. 

"Uz većinom velike isporuke koje se vrše dvaput sedmično, rijetko imamo dovoljno prostora za sve palete na odjelu prijema i skladištenja robe, što znači da su mnogi naši proizvodi izloženi lošim vremenskim uslovima i kiši na duže ili kraće periode. Zbog toga smo odmah uvidjeli da bi novi pokrovi bili zaista dobro rješenje", kaže Malin Abrahamsson, Store Manager (menadžerica prodavnice) u Lundu u Švedskoj. 
 

Pokrovi paleta
Store Manager Malin Abrahamsson smatra da je korištenje i pohranjivanje pokrova veoma jednostavno.

Brz prijelaz

755 JYSKovih prodavnica je već dobilo nove pokrove, a još ih je naručilo dodatnih 100 prodavnica. 

Upoznavanje rada s novim pokrovima u prodavnicama ne traje dugo.  

"Kao testna prodavnica, mi smo vodili statistiku o broju puta i brzini stavljanja i skidanja pokrova". Svi smo se složili da se to nikako ne može smatrati dodatnim radom ili opterećenjem, nego upravo suprotno.  Nakon dvije sedmice korištenja naučili smo kako ih brzo koristiti", kaže Malin, koja ekološki aspekt pokrova smatra dodatnim dobitkom. 

Osim što je nježnije za okoliš, novo rješenje je nježnije i za zaposlenike u distributivnom centru. 

"Štedi im vrijeme, što poboljšava radno okruženje, a to je uvijek dobitak", dodaje Michael Olesen.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office