Skip to main content

Saznajte kako JYSK koristi plastiku da vas poštedi plastike

Datum:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Kategorija: Logistics , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Novi plastični pokrov će pomoći JYSKu da postane održljiviji. Riječ je o promjeni koja pruža pomoć okolišu i iznimnu zaštitu proizvoda. 

Pokrovi paleta

 

JYSK se pridružuje nastojanjima za postizanje dodatne održivosti. Zato se opraštamo od gornjih plastičnih folija na našim paletama, čime ćemo godišnje uštedjeti 920 000 kilograma plastike. 

Ta promjena je već izvršena u većini naših distributivnih centara uz pametno rješenje. 

"To je korak naprijed prema održivijoj budućnosti JYSKa. Dosad smo stavljali plastične folije na sve naše palete, ali zahvaljujući optimizaciji, to je manje potrebno. Osmislili smo višekratne pokrove za trgovine koje ih trebaju", kaže Michael Olesen, Retail Operational Manager (operativni menadžer maloprodaje) u JYSKu. 

Da bi se osiguralo jednostavno korištenje, radna grupa, koja se sastoji uglavnom od maloprodavaca iz različitih zemalja, smislila je pametni dizajn. I čini se da su uspjeli. 

"Uz većinom velike isporuke koje se vrše dvaput sedmično, rijetko imamo dovoljno prostora za sve palete na odjelu prijema i skladištenja robe, što znači da su mnogi naši proizvodi izloženi lošim vremenskim uslovima i kiši na duže ili kraće periode. Zbog toga smo odmah uvidjeli da bi novi pokrovi bili zaista dobro rješenje", kaže Malin Abrahamsson, Store Manager (menadžerica prodavnice) u Lundu u Švedskoj. 
 

Pokrovi paleta
Store Manager Malin Abrahamsson smatra da je korištenje i pohranjivanje pokrova veoma jednostavno.

Brz prijelaz

755 JYSKovih prodavnica je već dobilo nove pokrove, a još ih je naručilo dodatnih 100 prodavnica. 

Upoznavanje rada s novim pokrovima u prodavnicama ne traje dugo.  

"Kao testna prodavnica, mi smo vodili statistiku o broju puta i brzini stavljanja i skidanja pokrova". Svi smo se složili da se to nikako ne može smatrati dodatnim radom ili opterećenjem, nego upravo suprotno.  Nakon dvije sedmice korištenja naučili smo kako ih brzo koristiti", kaže Malin, koja ekološki aspekt pokrova smatra dodatnim dobitkom. 

Osim što je nježnije za okoliš, novo rješenje je nježnije i za zaposlenike u distributivnom centru. 

"Štedi im vrijeme, što poboljšava radno okruženje, a to je uvijek dobitak", dodaje Michael Olesen.

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office