Skip to main content

Puno posla u JYSKovim distributivnim centrima

Datum: 18/06/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics

Broj JYSKovih prodavnica raste, a raste i broj distributivnih centara. Izgradnja distributivnog centra br. 9 u Ecseru u Mađarskoj napreduje prema planu, a puno toga se dešava i u drugim distributivnim centrima.

JYSKov cilj je dostići 5000 prodavnica širom svijeta. Međutim, da bi to bilo moguće, JYSKovi distributivni centri moraju također rasti jer igraju veliku ulogu u isporuci proizvoda u prodavnice i direktno klijentima.

Upravo zbog toga je GOJYSK.com napravio kratku turu oko nekih naših distributivnih centara kako bi dobio najnovije vijesti.

Distributivni centar Ecser, Mađarska

Budući distributivni centar broj 9 u Ecseru u Mađarskoj počinje dobijati obrise distributivnog centra. U proljeće 2022. prednja područja s područjima za ručno preuzimanje i 152 vrata bit će spremna za rad, a u posljednjem kvartalu 2022. pustit će se u rad automatski dio s visokoregalnim skladištem i 10 transportnih traka. Pogledajte slike u galeriji fotografija.

DC10

JYSK je potpisao ugovor za zemljište u Lelystadu u Nizozemskoj. Tu će JYSK uložiti 200 miliona eura u novi distributivni centar koji bi trebao biti spreman za rad u ljeto 2024. Uskoro ćemo imati više informacija.

DC Kammlach, Njemačka

Kammlach

Kammlach

U aprilu je JYSK kupio zemljište od oko 22.000 kvadratnih metara pokraj distributivnog centra. Imanje služi za proširenje distributivnog centra u Kammlachu i posebno visokoregalnog skladišta. Projektna grupa za proširenje počinje u junu.

Distributivni centar Uldum, Danska

Uldum

Distributivni centar u Uldumu ima prošireno područje za ručno preuzimanje od 9000 kvadratnih metara, što znači da ukupna površina zemljišta sad iznosi 91000 kvadratnih metara.

Uldum

Nadalje, uvedeno je novo automatizirano robotsko skladište i sistem preuzimanja online narudžbi. 29 robota pokreće 279 skladišnih polica oko skladišta, uz ukupan kapacitet od 300 narudžbenih linija po satu. Do sad je sistem proizveo više od 150.000 online narudžbi. Sistem se trenutno proširuje da bi mogao obraditi 450 narudžbenih linija po satu i bit će spreman prije Black Fridaya ove godine.

Distributivni centar Nässjö, Švedska

JYSK se proširuje i u Nässjöu. Zbog rasta prodaje, raste i broj zaposlenika. Stoga je JYSKu potrebno više prostora za skladištenje i praktična područja za osoblje.

1. faza će biti proširenje kuhinje i početak kuhanja vlastite hrane te povećanje parkinga. Početak će biti u oktobru ili novembru.

2. faza će biti proširenje skladišnih područja i povećanje broja vrata. Ta faza je tek započela i još je na nivo planiranja.

Distributivni centar Homberg, Njemačka

Homberg

Distributivni centar Homberg bio je jako pogođen korona-krizom jer Homberg isporučuje samo u prodavnice u Njemačkoj, koje su bile zatvorene na duže vrijeme. To je vrijeme, između ostalog, iskorišteno za potpunu obnovu tehnologije u visokim regalima.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office