Skip to main content
First four Store Managers in Russia prepare for April

Prva četiri Store Managera (rukovodioca prodavnice) u Rusiji vrše pripreme za april

Datum: 11/03/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Careers & HR , Expansion , People

Uoči otvaranja prve JYSK prodavnice u Rusiji u aprilu, četiri buduća voditelja prodavnice intenzivno se pripremaju kako bi bili spremni.

U okviru svoje obuke, putuju u Poljsku i Hrvatsku da se upoznaju s rukovođenjem JYSKove prodavnice u skladu s uspješnim konceptima.

Lokalni kolege iz Poljske i Hrvatske su podijelili svoje najbolje prakse s novim JYSKovim partnerima i poželjeli im puno uspjeha u otvaranju prodavnice u Rusiji 2. aprila 2020.

GOJYSK.com je zamolio Store Managere da se predstave i da nam kažu više o svojim prvim dojmovima o JYSKu, koji je u Rusiji praktički nepoznat.

UPOZNAJTE STORE MANAGERE:

Alexey Koroteev
Store Manager Alexey Koroteev slijeva.

Alexey Koroteev, 31

Store Manager na sjeveru Moskve/Altuf’evo

Zašto ste željeli postati Store Manager u JYSKu?

Za mene su glavni razlozi bili JYSKove vrijednosti, mogućnost učestvovanja u stvaranju kompanije na ruskom tržištu već od početka, kao i ambiciozni ciljevi kompanije.

Šta se naučili na obuci u Poljskoj i Hrvatskoj?

Vidio sam stvarne primjere iz prakse u različitim državama i na različitim lokacijama. Sakupio sam mnogo informacija o prodavnicama, zaposlenicima, proizvodima, konceptima, logistici i puno više. I, naravno, naučio nekoliko riječi na poljskom i hrvatskom.

Šta te najviše raduje u vezi s otvaranjem prodavnice?

Prve reakcije i dojmovi naših klijenata.

Andrey Achkasov
Store Manager Andrey Achkasov u sredini.

Andrey Achkasov, 35

Store Manager u Troiki

Zašto ste željeli postati Store Manager u JYSKu?

Moj način života je vrlo blizak JYSKovim vrijednostima. A kad sam saznao da kompanija stiže u Rusiju, znao sam da je to pravi izbor za mene.

Šta te najviše raduje u vezi s otvaranjem prodavnice?

Okupljanje najjačeg tima. Izbor početnog tima je osnov za sve, ne samo za prodavnicu nego i za JYSK u Rusiji.

Fomin Vladimir
Store Manager Fomin Vladimir s desne strane.

Fomin Vladimir, 36

Store Manager na jugozapadu Moskve u okrugu Yasenevo

Zašto ste željeli postati Store Manager u JYSKu?

Stvarno mi se sviđa što kompanija ne samo da postavlja ambiciozne ciljeve nego te ciljeve i postiže. Pritom istovremeno omogućava svim zaposlenicima kompanije da se zajedno s njom razvijaju i rastu. "Bring dedication. Meet possibilities". – taj moto nisu samo riječi, nego i formula uspjeha za sve involvirane strane.

Šta se naučili na obuci u Poljskoj i Hrvatskoj?

Učestvovao sam u svakom procesu u prodavnici: naručivanju proizvoda, preuzimanju proizvoda, radu na kasi, pripremi prodavnice za kampanju, promjeni koncepata, radu s različitim izvještajima i sl.

Šta ste najkorisnije naučili o JYSKu i šta od toga možete primijeniti u Rusiji?

Najkorisnije smatram to što sam uvidio duh kompanije i na koji način se on razlikuje u pojedinim državama. Shvatio sam da je glavni izvor novih pobjeda timski duh zaposlenika, bez obzira na to gdje se prodavnica nalazi.

Anton Belikov
Store Manager Anton Belikov u sredini.

Anton Belikov, 39

Store Manager na jugoistoku Moskve u okrugu Maryino

Zašto ste željeli postati Store Manager u JYSKu?

Odlučio sam da se pridružim timu JYSK Rusija u oktobru 2019., kad sam saznao da će kompanija početi s radom u Rusiji. Svidjela mi se kompanija, njena filozofija i stav koji zauzima prema klijentu i zaposlenicima. I, sad sam tu.

Šta se naučili na obuci u Poljskoj i Hrvatskoj?

Pokušao sam da se bolje upoznam s kompanijom, saznam sve o radnim procesima, načinu na koji prodavnica funkcionira. Nastojao sam da prikupim znanje i iskustvo koje mogu podijeliti sa svojim kolegama u budućnosti i pomoći im u profesionalnom razvoju. Kao i stvoriti praktične, prekrasne prodavnice u Moskvi fokusirane na potrebe klijenata.

Latest news

Jan Bøgh

Poruka od našeg CEO

03/04/2020 - Posljednje sedmice su bile pune izazova za sve nas, a i sada je teško reći šta će biti rezultat trenutne krize. Ipak, nije bilo teško vidjeti kako JYSK vrijednosti žive u našoj kompaniji u svakoj prodavnici, distributivnom centru i kancelarijama u svim zemljama. Mi smo zaista One JYSK (Jedan JYSK).

FSC Week 2020

Šume svijeta vam se zahvaljuju za FSC

30/03/2020 - „Gracias, obrigado, thank you, tak.” Tema ovogodišnje FSC sedmice je globalno „hvala” što upotrebljavate održivo drvo.

CEO of JYSK Jan Bøgh

Novosti od našeg CEO-a (izvršnog direktora) o situaciji u vezi s Korona virusom

20/03/2020 - U zadnjih nekoliko sedmica u Evropi smo doživjeli što niko od nas još nije vidio i što stvara ogromne probleme u vezi s poslovanjem općenito, JYSKu i naravno svima nama kao pojedincima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office