Skip to main content
Wheel of Fortune

Online kolo sreće kao međunarodni uspjeh

Datum: 12/07/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: E-Business

Kolo sreće

Kombinacija jednostavnog pristupa za igrače i izvrsna ponuda od SMDC-a je osigurala u samo mjesec dana JYSK-u 250,000 novih pretplatnika na letak sa novostima.

Prijavite se za letak s novostima na JYSK.xx i kliknite da zavrtite. To je bila jednostavna metoda učestvovanja u nedavnom JYSK-ovom natjecanju u online kolu sreće.

Tokom aprila, 13 JYSK-ovih država je učestvovalo u kampanji, što je povećalo broj pretplatnika na letak s novostima za 250,000 primatelja.

Marie Balleby
Marie Balleby, Digital Planner in E-business, helped secure 250,000 new newsletter subscribers.

Uspješan trud SMDC-a

Ako pitate Marie Balleby, Digital Planner (digitalni planer) u E-poslovanju u JYSK Nordic, objašnjenje za uspjeh je vrlo jednostavno: Bilo je lako za igrače da učestvuju sa samo nekoliko klikova, a digitalna kampanja je dobro provedena na lokalnom nivou od strane Social Media & Digital Coordinatora (koordinatora digitalnih i društvenih mreža) (SMDC).

"Jednostavno nije dovoljno napraviti zabavno i pristupačno takmičenje sa povremenom šansom za dobitak, iako je ovo bez sumnje obavezno bar da se privuče pažnja ljudi. Naporan rad uključuje ljude sa mnogo različitih digitalnih platformi i uvjerava ih da možemo ponuditi zabavno iskustvo. Naši SMDC-i su stvarno naporno radili da pošalju ovu poruku i njihov trud se definitivno isplatio," kaže Marie.

Sa svakim dnevnim vrtenjem, igrači su imali šansu da osvoje poklon certifikat i tikete za glavnu nagradu velike poklon kartice za JYSK.

Države sa kolom sreće

  • Danska
  • Švedska
  • Norveška
  • Finska
  • Češka Republika
  • Mađarska
  • Slovačka
  • Holandija
  • Bosna i Hercegovina
  • Ukrajina
  • Rumunija
  • Bugarska
  • Grčka

Grčka probija ljestvice

Ukupni broj novih pretplatnika, koji je dosegnuo 250,000 prijava, nije isti u svakoj državi. Na brojeve naravno utječe JYSK-ova sveukupna prisutnost na tržištu u pojedinoj državi.

"U Danskoj, na primjer, angažman je bio nevjerovatan iako je povećanje novih pretplatnika dostiglo 'samo' osam posto. To je međutim vrlo visoko uzimajući u obzir da već pokrivamo veliki dio stanovništva Danske. Sa druge strane, Grčka je probila ljestvice sa povećanjem pretplatnika od nevjerovatnih 56 procenata, ali moramo uzeti u obzir da je ovo jedno od novijih tržišta," objašnjava Marie.

Iako stopa uspjeha varira, Marie još misli da je uvijek edukativno za tim E-poslovanja da provode istu digitalnu aktivnost diljem drugih država.

"Sada znamo da naši kupci stvarno uživaju igrajući igre sa povremenom šansom dobitka, i već testiramo nove formate, tako da u budućnosti opet možemo ponuditi ovu vrstu igre našim kupcima," kaže Marie.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office