Skip to main content

Novosti od našeg generalnog direktora: Na pola puta kroz nepredvidivu fiskalnu 23. godinu

Datum: 16/02/2023

Author: ,

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh
President and CEO

Drage kolege,

Na polovini smo FG23 i svijet oko nas je i dalje vrlo nepredvidljiv. Pratili smo razornu katastrofu zemljotresa u Turskoj i Siriji, a JYSK i Lars Larsen Group donirali su ukupno 2 miliona danskih kruna Crvenom krstu i UNICEF-u, koji su prisutni i pružaju hitnu pomoć u pogođenim područjima. Naše misli su sa žrtvama i porodicama.

Iz poslovne perspektive, JYSK nastavlja da se uspešno nosi sa globalnim izazovima sa kojima se mi i mnoge druge kompanije trenutno suočavamo, kao što su inflatorni pritisak, kontinuirani prekidi u lancu snabdevanja i opadanje kupovne moći kupaca.

Za nedelju dana će biti godinu dana otkako je Rusija napala Ukrajinu i započela rat kakav niko od nas nije očekivao niti mogao da zamisli. Ljudske tragedije i razaranja kojima smo svjedoci su razorni i kroz humanitarne organizacije pomažemo žrtvama rata najbolje što možemo. Rat je također razdragao globalne izazove uzrokovane Covid-19 i nastavlja da utiče na globalno poslovanje. Kroz sve ovo, naše ukrajinske kolege nastavljaju da nas impresioniraju svojom voljom da naše prodavnice ostanu otvorene u zemlji i daju rezultate uprkos tragičnim okolnostima.

Iz globalne JYSK perspektive, transformacija One JYSK-a je pri kraju. U prvim nedeljama kalendarske 2023. godine, uspešno smo „ prebacili “ naša 3 distributivna centra u Nemačkoj na isti sistem planiranja kao i ostatak JYSK-a. Sada imamo jedinstven način rada u cijelom JYSK-u i jednostavniji i vjerodostojniji proces naručivanja za trgovine, dok isporučujemo našu strategiju „Besprekorno i bliže kupcu“.

Ja i moj rukovodeći tim prepoznajemo i istinski cijenimo sav vaš naporan rad.

Prošlog mjeseca smo također najavili da će EVP Henrik Naundrup, EVP Peter Andsager i CBDO Jacob Krogh Andersen stupiti u Lars Larsen Group Retail sa mnom i EVP Nielsom Veienom od 1. septembra 2023.

U isto vrijeme, zamjenik izvršnog direktora i predsjednik Rami Jensen najavio je svoj novi EMT. JYSK trenutno zapošljava novog izvršnog potpredsjednika za finansije, a Ramijev budući tim izvršnog menadžmenta će se također sastojati od izvršnog potpredsjednika za razvoj maloprodaje, korisničku podršku i poslovanje za poslovanje, kojeg će voditi Carsten Weinkouff. Bivši izvršni direktor kompanije SengeSpecialisten , Martin Bang, postat će novi izvršni potpredsjednik za nabavku. Mikael Nielsen, Jan Verhoek, Ole Thomsen i Jørgen Lund iz EVP-a će nastaviti na svojim područjima u JYSK EMT-u.

Znam da će Rami i novi rukovodeći tim uspješno ostvariti JYSK-ovu dugoročnu strategiju rasta, ostajući vjerni osnovnim vrijednostima na kojima je naša kompanija izgrađena.

Lično, želio bih da vam se svima zahvalim na vašoj posvećenosti i pozitivnom stavu uprkos trenutnim globalnim izazovima i neizvjesnostima koje utiču na nas u cijelom poslovanju. Ja i moj rukovodeći tim prepoznajemo i istinski cijenimo sav vaš naporan rad.

Srdačan pozdrav,

Jan Bøgh
Predsjednik i izvršni direktor

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office