Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Novi rekordni promet i nova uloga

Datum: 14/09/2021

Author: ,

Kategorija: Careers & HR , People , Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO (predsjednik i glavni izvršni direktor), JYSK.

Drage kolegice i kolege,

Sretan sam što je JYSK uprkos problemima s kojima smo bili suočeni u zadnjoj finansijskoj godini još jednom uspio ostvariti rekordan promet, a kada pogledamo rezultat, očekujem da i njime možemo biti zadovoljni.

Ali kako svi znate, FY21 je već davna prošlost i sada se moramo potpuno fokusirati na to da osiguramo da i FY22 bude uspješan.

Nova uloga

Za mene će lično FY22 i FY23 biti vrlo posebni jer će to biti moje zadnje godine na funkciji CEO & President JYSKa.

Dogovorio sam se s Jacobom Brunsborgom, Chairman (predsjednik) društva Lars Larsen Group, da ću preuzeti novu ulogu kao CEO & President kompanije Lars Larsen Group Retail, s odgovornošću za razvoj svih maloprodajnih kompanija u sastavu grupe te za nabave dodatnih društava unutar maloprodaje.

Radujem se što ću na nov način doprinijeti uspjehu JYSKa i svih drugih maloprodajnih kompanija društva Lars Larsen Group.

Novi CEO and President JYSKa

Međutim, to također znači da ću nakon više od 20 godina kao CEO & President JYSKa tu titulu predati trenutnom CEO-u kompanije ILVA, Ramiju Jensenu, koji će od 1. septembra 2023. preuzeti odgovornost za JYSKovo svakodnevno poslovanje.

Vrlo sam sretan što je Rami prihvatio to radno mjesto jer on
detaljno poznaje JYSK i može biti na čelu trajnog razvoja kompanije, a da ne kompromitira vrijednosti na kojima je ona izgrađena.

To što je ta odluka donesena tako rano također znači da će Rami imati vremena da se pripremi za preuzimanje te uloge da ne bi bilo zastoja u radu.

FY21 je već davna prošlost i sada se moramo potpuno fokusirati na to da osiguramo da i FY22 bude uspješan.
– Jan Bøgh, President & CEO, JYSK

Fokus na trenutni zadatak

Kao što ste vjerovatno pretpostavili, već neko vrijeme radimo na toj organizacijskoj promjeni i vrlo mi je drago da vas sada mogu obavijestiti o tome.

Ali to ne mijenja ništa u pogledu naših kratkoročnih obaveza. Naime, moramo se i dalje fokusirati na trenutne zadatke.

Moramo otvoriti puno novih prodavnica, preurediti mnogo postojećih, provesti rebranding u jednoj državi, a već su počele pripreme za otvaranje u Turskoj.

Sve je to dodatno uz svakodnevne zadatke u vezi s opsluživanjem svih naših kupaca i osiguravanjem da će se i dalje odlučivati za JYSK.

Za mene su ti zadaci važniji nego ikad jer svoju novu ulogu za dvije godine želim preuzeti s dva dodatna rekordna rezultata koja mogu proslaviti.

Srdačno,

Jan Bøgh
President & CEO

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office