Skip to main content

JYSK sjećanja: Novo ime u Norveškoj, proizvodi idu online, a Nordic Mood postaje globalan

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: History

Prevod: www.languagewire.com

Mnogo se toga desilo u JYSKu otkad je prva prodavnica otvorena u Danskoj 1979. Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti.

jysk sjećanja

“JYSK sjećanja” su ponavljani povratak u prošlost na portalu GOJYSK.com. Slavimo našu historiju i napredak i podsjećamo se šta se sve događalo tokom proteklih godina.

Prije 20 godina

Norveška   Norveška

Nakon 14 godina s NORSK SENGETØYLAGER u Norveškoj, naš norveški brend 2002. mijenja naziv u jednostavno JYSK. Promjena naziva na fasadi je tada trajala četiri sedmice za sve norveške prodavnice.

Prije 15 godina

Web

Od novembra 2007. je bilo moguće pregledati cijeli JYSKov asortiman u Danskoj na web stranici. Nije bilo moguće kupiti proizvode, ali su kupci mogli istražiti asortiman prije posjete fizičkoj JYSKovoj prodavnici. Nakon predstavljanja, web stranica se postupno uvodila i u druge JYSKove države.

Prije 5 godina

Nordic Mood   Nordic Mood

Nakon jednogodišnjeg testiranja u devet JYSKovih država, izlaganje kolekcije Nordic Mood u prodavnicama pokazuje odlične rezultate. Na primjer, klupa VANDSTED se prodaje četiri puta više u prodavnicama s kolekcijom Nordic Mood nego bez izlaganja. Zato je odlučeno da se Nordic Mood proširi na sve JYSKove države.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office