Skip to main content

JYSK postiže prekretnicu za online promet

Datum: 03/07/2019

Od strane: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: E-Business , Sales Growth

Početkom jula pisana je historija kada smo u jednoj finansijskoj godini dostigli milijardu DKK u online prometu.

Sarah
Sarah Melgaard Johansen, E-Commerce Sales Manager (menadžerica prodaje u e-trgovini).

Iako je preostalo još dva mjeseca u ovoj finansijskoj godini, JYSK je već dostigao historijsku prekretnicu u vezi sa online prodajom.

To se desilo u 27. sedmici, kada je JYSK po prvi put ikada dostigao online promet od 1 milijarde DKK u finansijskoj godini, isključujući kupovinu „klikni i preuzmi“.

„Vidjeli smo veoma dobar rast online prodaje na svim tržištima, tako da su svi zaista doprinijeli ovom postignuću“, kaže E-Commerce Sales Manager, Sara Melgaard Johansen.

Ali, iako sve zemlje mogu da se izdvoje s povećanom online prodajom, još uvijek postoji velika razlika u udjelu u online prodaji, gdje JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu ima najveći udio, JYSK u Holandiji je na drugom mjestu, dok najnoviji član tima, JYSK Ireland, ima treći najveći udio u online prodaji.

Što se tiče proizvoda, oni veći su najvažniji online.

„Vidimo veliku razliku između prodavnica i online prodaje, kada je riječ o proizvodnom asortimanu. Namještaj i madraci imaju mnogo veći udio u online prodaji. Međutim, prodavnice takođe igraju važnu ulogu u online prodaji, jer će mnogi ljudi posjetiti prodavnicu da vide ili testiraju proizvode tokom putovanja kupaca, a zatim će obaviti naručivanje online“, kaže Sarah.

Osim što je ostvario promet od 1 milijarde DKK, web-lokacije JYSK-a za zemlje su imale 225 miliona posjetitelja koji su tražili inspiraciju prije nego što bi mogli posjetiti fizičku lokaciju prodavnice.

Latest news

Pregled kuhinje

Kuhinja dobija više pažnje u JYSKu

15/07/2019 - Nova dekorativna dodatna oprema za kuhinju će dobiti više prostora u JYSKovim prodavnicama. „Postigli smo veliki uspjeh s našim dekorativnim artiklima, a sada ćemo se fokusirati i na proizvode za kuhinju i stolne komplete", kaže purchaser (odjel Nabave) Tina Nymann.

Best of #GOJYSK_preview

NAJBOLJE OD #GOJYSK – Jun 2019.

12/07/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

preview

JYSK je najbolji poslodavac širom Evrope

10/07/2019 - U nekoliko zemalja, JYSK je osvojio nagradu AON-a za najboljeg poslodavca u konkurenciji sa drugim poznatim kompanijama.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office