Skip to main content

JYSK postiže prekretnicu za online promet

Datum: 03/07/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: E-Business , Sales Growth

Početkom jula pisana je historija kada smo u jednoj finansijskoj godini dostigli milijardu DKK u online prometu.

Sarah
Sarah Melgaard Johansen, E-Commerce Sales Manager (menadžerica prodaje u e-trgovini).

Iako je preostalo još dva mjeseca u ovoj finansijskoj godini, JYSK je već dostigao historijsku prekretnicu u vezi sa online prodajom.

To se desilo u 27. sedmici, kada je JYSK po prvi put ikada dostigao online promet od 1 milijarde DKK u finansijskoj godini, isključujući kupovinu „klikni i preuzmi“.

„Vidjeli smo veoma dobar rast online prodaje na svim tržištima, tako da su svi zaista doprinijeli ovom postignuću“, kaže E-Commerce Sales Manager, Sara Melgaard Johansen.

Ali, iako sve zemlje mogu da se izdvoje s povećanom online prodajom, još uvijek postoji velika razlika u udjelu u online prodaji, gdje JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu ima najveći udio, JYSK u Holandiji je na drugom mjestu, dok najnoviji član tima, JYSK Ireland, ima treći najveći udio u online prodaji.

Što se tiče proizvoda, oni veći su najvažniji online.

„Vidimo veliku razliku između prodavnica i online prodaje, kada je riječ o proizvodnom asortimanu. Namještaj i madraci imaju mnogo veći udio u online prodaji. Međutim, prodavnice takođe igraju važnu ulogu u online prodaji, jer će mnogi ljudi posjetiti prodavnicu da vide ili testiraju proizvode tokom putovanja kupaca, a zatim će obaviti naručivanje online“, kaže Sarah.

Osim što je ostvario promet od 1 milijarde DKK, web-lokacije JYSK-a za zemlje su imale 225 miliona posjetitelja koji su tražili inspiraciju prije nego što bi mogli posjetiti fizičku lokaciju prodavnice.

Latest news

Dobro došli u JYSK

Dobro došli u JYSK – upoznajte tri nove kolege (oktobar 2019.)

14/10/2019 - Pitali smo tri nove JYSKove kolege iz različitih zemalja kako se osjećaju u vezi sa početkom rada u JYSKu. Ovdje možete upoznati Martheu iz Norveške, Michala iz Poljske i Lukea iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Best of #GOJYSK September 2019

NAJBOLJE OD #GOJYSK – Septembar 2019.

11/10/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

PR događaj u Kopenhagenu

VIDEO: JYSK je impresionirao goste na međunarodnom PR događaju u Kopenhagenu

04/10/2019 - U četvrtak 19. septembra, snažan tim kolega iz JYSK-a iz raznih različitih odjela dočekao je više od 30 novinara, stilista i uticajnih osoba iz Danske, Švedske, Finske i Poljske na zatvorenom PR događaju u centru Kopenhagena.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office