Skip to main content

JYSK postiže prekretnicu za online promet

Datum: 03/07/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: E-Business , Sales Growth

Početkom jula pisana je historija kada smo u jednoj finansijskoj godini dostigli milijardu DKK u online prometu.

Sarah
Sarah Melgaard Johansen, E-Commerce Sales Manager (menadžerica prodaje u e-trgovini).

Iako je preostalo još dva mjeseca u ovoj finansijskoj godini, JYSK je već dostigao historijsku prekretnicu u vezi sa online prodajom.

To se desilo u 27. sedmici, kada je JYSK po prvi put ikada dostigao online promet od 1 milijarde DKK u finansijskoj godini, isključujući kupovinu „klikni i preuzmi“.

„Vidjeli smo veoma dobar rast online prodaje na svim tržištima, tako da su svi zaista doprinijeli ovom postignuću“, kaže E-Commerce Sales Manager, Sara Melgaard Johansen.

Ali, iako sve zemlje mogu da se izdvoje s povećanom online prodajom, još uvijek postoji velika razlika u udjelu u online prodaji, gdje JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu ima najveći udio, JYSK u Holandiji je na drugom mjestu, dok najnoviji član tima, JYSK Ireland, ima treći najveći udio u online prodaji.

Što se tiče proizvoda, oni veći su najvažniji online.

„Vidimo veliku razliku između prodavnica i online prodaje, kada je riječ o proizvodnom asortimanu. Namještaj i madraci imaju mnogo veći udio u online prodaji. Međutim, prodavnice takođe igraju važnu ulogu u online prodaji, jer će mnogi ljudi posjetiti prodavnicu da vide ili testiraju proizvode tokom putovanja kupaca, a zatim će obaviti naručivanje online“, kaže Sarah.

Osim što je ostvario promet od 1 milijarde DKK, web-lokacije JYSK-a za zemlje su imale 225 miliona posjetitelja koji su tražili inspiraciju prije nego što bi mogli posjetiti fizičku lokaciju prodavnice.

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK u mom domu

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji vaši kolege koriste JYSKov namještaj i proizvode u skladu s njihovim potrebama.

Anna Rusnáková

“Pronašla sam se u ovom poslu”

17/03/2023 - Anna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office