Skip to main content

JYSK otvara prodavnice koje nisu otvorene za kupce

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics , Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Dark store prodavnica
Slika dark store prodavnice u Dablinu u Irskoj.

JYSK se želi približiti kupcima, a to uključuje i logistiku gdje JYSK uvodi koncept "dark store" prodavnica. Prve dvije će se otvoriti u Irskoj i Maroku.

JYSK se želi približiti kupcima i to čini otvaranjem dvije prodavnice koje nisu otvorene za kupce.

To možda ne zvuči logično, ali takozvane "dark store" prodavnice pomažu JYSKu da postane konkurentniji i da ponudi bržu i pouzdaniju dostavu kupcima u odabranim državama.

Prva će se otvoriti u Dablinu u Irskoj u novembru, a druga je planirana da se otvori u Casablanci u Maroku u proljeće 2025.

“Kada smo prisutni u nekoj zemlji i želimo skratiti vrijeme dostave, dark store prodavnica je sjajna opcija za nas. To nam pomaže da privučemo nove kupce i stvorimo jednostavnije iskustvo", rekao je Ole Thomsen, Executive Vice President u odjelu logistike.

dark store prodavnice u jysku

  • Manja skladišta s regalima i policama
  • Imaju asortiman iz prodavnica i dodatni online asortiman
  • Dostavljaju proizvode iz online narudžbi direktno u privatna domaćinstva
  • Značajno smanjuju vrijeme dostave online kupcima
  • Nisu otvorene za kupce

Manje od distributivnih centara

Dark store prodavnica nije prodavnica koju možete posjetiti kao kupac, ali je manja od skladišta s regalima i policama za online kupovinu. Imat će cijeli asortiman iz prodavnica kao i dodatni asortiman koji je spreman za isporuku direktno u privatna domaćinstva.

Mala skladišta će se nadopunjavati iz jednog od 10 velikih distributivnih centara koje je JYSK već strateški smjestio širom Evrope. Distributivni centri dostavljaju online narudžbe privatnim domaćinstvima kao i cijeli asortiman u više od 3400 JYSKovih prodavnica, ali dark store prodavnica u nekim slučajevima može biti sjajna dopuna kako bi se značajno smanjilo vrijeme online isporuka.

Prva dark store prodavnica u Irskoj

Dark store prodavnicaPrva JYSKova dark store prodavnica će se otvoriti u Dablinu u novembru ove godine na oko 8000 kvadratnih metara.

Do sada su kupci i prodavnice u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu primali isporuke direktno iz distributivnog centra u Danskoj. Od novembra, online kupci će dostave primati iz dark store prodavnice.

“Moći ćemo značajno smanjiti vrijeme što će nas dodatno približiti kupcima. To je veoma važno za nastavak našeg rasta u Irskoj i kreiranja novih radnih mjesta", rekao je Roni Tuominen, Country Director za JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Planira se i otvaranje dark store prodavnice u Maroku paralelno s prvim JYSK prodavnicama u proljeće 2025. To će skratiti vrijeme dostave s oko 16 dana na 2 dana.

Latest news

Dark store

JYSK otvara prodavnice koje nisu otvorene za kupce

- Prve dvije će se otvoriti u Irskoj i Maroku.

Dominik Stažić i Ivan Protega

JYSK Istočna Hrvatska je najuspješniji District u cijelom JYSKu, a Dominik Stažić najbolji District Manager u regionu

- Dominik Stažić, District Manager za JYSK Istočnu Hrvatsku, drugi je put proglašen najuspješnijim District Managerom u West Balkan regionu, dok je JYSK Istočna Hrvatska najuspješniji district u cijelom JYSKu.

JYSK Belgium wins Best Retail Chain

Širom svijeta: Podrška za poplavljena područja, nagrade i otvaranja prodavnica

- Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office