Skip to main content

Gradska prodavnica bilježi rekorde u prodaji u Mađarskoj

Datum: 10/08/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Nova gradska prodavnica u Budimpešti je prešla prethodni rekord rasprodaja u povodu otvaranja.

Osoblje gradske prodavnice Arkad
The whole team was ready to welcome customers to the new store.


Novo otvorenje prodavnice je samo po sebi vrijedno slavlja. Ali postojalo je čak i više razloga da se proslavi otvorenje u maju druge gradske prodavnice u Mađarskoj.

Nova JYSK gradska prodavnica, koja se otvorila 18. maja u Árkád gradskom trgovačkom centru u Budimpešti, nadmašila je prethodni rekord prodaje u sedmici otvaranja za 62 posto. Broj kupaca u prvoj sedmice je također porastao za 35 posto na ukupno 7,786.

Prethodni rekord prodaje u sedmici otvaranja pripadao je prvoj JYSK gradskoj prodavnici u Mađarskoj, smještenoj u Alleeu, drugom trgovačkom centru u mađarskom glavnom gradu Budimpešti.

Spremno za dobrodošlicu kupcima

Jedna od osoba koja je učestvovala u otvorenju je bila Katrine Veggerby, koja je Project Manager (voditelj projekta) za Gradsku prodavnicu u JYSK Nordic i voli da učestvuje u svim otvorenjima gradskih prodavnica.

Činjenice o JYSK-u u Mađarskoj

  • Ukupan broj prodavnica: 75 (2 gradske prodavnice)
  • Prva prodavnica otvorena: 2005. godine
  • Stanovništvo u Mađarskoj: 9.8 miliona

"Atmosfera između kolega u gradskoj prodavnici je bila odlična, i bili su stvarno spremni da požele dobrodošlicu kupcima u inspirativnu prodavnicu ispunjenu velikim ponudama na otvorenju," objašnjava Katrine.

Iskusne kolege sa planom

Prva gradska prodavnica u Mađarskoj se otvorila u augustu 2016. godine zahvaljujući velikom trudu od strane District Manager (regionalnog menadžera) Bernadett Kámi, koja je sada odgovorna za obje gradske prodavnice. Dante Reguli je Store Manager (voditelj prodavnice), i on je također pomogao da se otvori prva.

 "Bilo mi je vrlo jasno da su i Bernadett i Dante došli sa mnogo iskustva od otvaranja druge gradske prodavnice, i znali su tačno šta treba da bi uspjelo. Bernadett i Dante su napravili snažan plan za taj dan, i svi su tačno znali šta raditi, tako da se sve posložilo," kaže Katrine.

Zbog velikog uspjeha sa obje gradske prodavnice, JYSK već traži odlične lokacije za više gradskih prodavnica u Mađarskoj.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office