Skip to main content

DÄNISCHES BETTENLAGER postaje JYSK: Prvi JYSKov znak u Njemačkoj

Datum: 13/08/2021

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Strategy

Prvi JYSKov znak u DBL-u

DÄNISCHES BETTENLAGER ovu jesen mijenja svoj naziv u Njemačkoj u JYSK. Projekt sada ulazi u zadnju fazu s promjenom logotipa u približno 970 prodavnica, distributivnih centara i u regionalnom sjedištu u Handewittu.

1979. godine danski trgovac Lars Larsen osnovao je našu kompaniju pod nazivom „Jysk Sengetøjslager”. Tokom godina „Sengetøjslager” uklonjeno je iz naziva i JYSK je danas naziv u 50 država.

Kompanija je samo u Njemačkoj i Austriji nazivana „DÄNISCHES BETTENLAGER”. Međutim, zbog prošlogodišnjeg spajanja kompanija DÄNISCHES BETTENLAGER i JYSK donesena je odluka da se sve austrijske prodavnice rebrandiraju u JYSK, a ove jeseni to će se izvršiti i za sve njemačke prodavnice.

Promjena prvog znaka iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK obavljena je u četvrtak, 5. avgusta – dan prije nego što bi naš osnivač Lars Larsen proslavio svoj 73. rođendan.

Hiljade mjesta izmjene

Sada se širom Njemačke mijenjaju logotipi na fasadama približno 970 prodavnica. Ali to je samo početak. Naziv se mora promijeniti na hiljadama mjesta na kojima se kupci, kolege i javnost susreću – to se odnosi na olovke, balone, potpise u porukama e-pošte, online prikaze itd. Sve to da bi se kompanija u svakoj od 51 države pretvorila u JYSK.

Germany

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office