Skip to main content

JYSK má talent

Dátum: 07/02/2024

Author: Zuzana Rafajlovič, Communications Manager

Kategória: Careers & HR , People

Talent program 2024

 

Interný rozvojový program sa každoročne teší veľkej obľube.

V januári bolo úspešným absolvovaním tridsiatich kolegov ukončené prvé kolo tohtoročného Talent programu.

Talent program je prvým uceleným rozvojovým programom, v ktorom sa snažíme ´odchytiť ´asistentov predaja s potenciálom kariérneho rastu, a to hneď na začiatku ich pôsobenia v JYSKu. Účastníci si tu skúšajú základné manažérske zručnosti a rozvíjajú svoje znalosti operatívy predajne. Medzi absolventmi Talent programu následne hľadáme budúcich manažérov predajní v zácviku (SMT),“ vysvetľuje Slávka Gulánová, HR manažérka pre JYSK Česká republika a Slovensko.  

Talent program 2024
Úspešní absolventi Talent programu z Regiónu 1, Česká republika.

Kvôli veľkému záujmu o talentový program bolo prvé kolo rozšírené o niekoľko miest a pri finálnych prezentáciách sa predstavilo 30 zamestnancov, z toho 24 z českých predajní a 6 slovenských kolegov.

Talent program pozostáva z dvoch modulov, počas ktorých sa účastníkom venujú skúsení kolegovia a školia ich v rôznych oblastiach.

Garantkou Talent programu na Slovensku je Zdenka Mináriková, HRBP pre JYSK Slovensko:

Počas prvého modulu sa kolegovia dozvedia veľa o našich hodnotách, kultúre, prečo je dôležité mať fungujúcu internú organizáciu na predajni, a v neposlednom rade sa venujeme aj našim KPI (kľúčové ukazovatele výkonu). Ako si stanovovať ciele, ale zároveň aj ako vypracovať akčný plán na dosiahnutie týchto cieľov, pretože ako sa hovorí - cieľ bez podniknutia určitých krokov na jeho dosiahnutie, je len obyčajným želaním.

Čo našich talentov ale vždy zaujme najviac, je školenie zamerané na spoznávanie samého seba. Počas tohto školenia sa zamyslia nad tým, že každý z nás je jedinečný a ku každému treba pristupovať inak. Odhalia svoje silné stránky, svoje oblasti rozvoja a pochopia, že vo vzťahu ku kolegom je dôležité sa na vec pozrieť aj z pohľadu toho druhého.“

Talent program 2024
Absolventi slovenského Talent programu. 

Talentom to nekončí

Absolvovanie Talent programu je aj prípravou na prevzatie novej zodpovednosti - či už novej úlohy alebo dokonca novej pozície. Mnohí absolventi, povzbudení nabodnutými poznatkami, v sebe nachádzajú odhodlanie usilovať o ďalší rozvoj a kariérny postup.

„Vďakou za ich vynaložené úsilie je diplom, ktorý dostanú ako absolventi Talent programu a je len na nich, ako s týmito vedomosťami naložia a či ich za pár rokov znova uvidíme v ďalšom rozvojom programe pre vedúcich predajne,“ dodáva Zdenka Mináriková.

Štyroch absolventov sme sa opýtali, čo im priniesla účasť v Talent programe.

Talent program 2024
Matěj Poláček, JYSK Kolín
Matěj Poláček

V JYSKu jsem už 2 a půl roku a momentálně jsem vedoucí směny a zároveň specialista na přikrývky a polštáře. Projevil jsem zájem o účast v talentovém programu a měl jsem podporu jak své manažerky, tak DM.

Díky Talent akademii jsem si našel mnoho nových přátel a dospěl jsem k rozhodnutí, že bych chtěl postoupit na pozici zástupce manažera prodejny. Tento program mi dodal jistotu, že bych do toho měl jít a že to zvládnu.

 
 
 
 
Talent program 2024
Kateryna Karpenko,
JYSK Plzeň Borská Pole
Kateryna Karpenko

V JYSKu jsem třetím rokem – začínala jsem na Ukrajině, kde jsem pracovala asi 10 měsíců, a od srpna 2022 jsem tady v České republice. Teď jsem čerstvě na pozici DSM.

Do talentu mě nominoval náš HRBP, což mě mile překvapilo, protože jsem nevěděla, že tuto možnost vůbec mám. Je to skvělé hned od prvního dne, vlastně už od pohovoru.

Talent mi přinesl rozvoj v rámci kariéry a jsem nadšená z lidí, které jsem tu potkala – z kolegů a jejich zkušeností i školitelů, kteří příkladem ukazují, kdo je JYSK a o čem je.

 

 

 
Talent program 2024
Nikolas Helecz, 
JYSK Nové Zámky
Nikolas Helecz

V júli to budú dva roky, čo som nastúpil do JYSKu ako Asistent predaja. Môj manažér už od začiatku vo mne videl niečo, čo som ani ja sám nevidel. Aj vďaka jeho podpore som sa neskôr stal špecialistom na matrace a teraz môžem hrdo povedať, že aj absolventom Talent programu.

Talent program ma naučil si viac veriť a nebáť sa vyjsť zo svojej komfortnej zóny.

 

 

 

 
Talent program 2024
Jiří Dvořák,
JYSK Praha Chodov
Jiří Dvořák 

V JYSKu jsem začínal jako brigádník v Rumburku na severu Čech, jako výpomoc přes léto. Postupně se mi to zalíbilo – přístup kolegů a ta kultura – s něčím takovým jsem se do té doby nesetkal. Proto jsem nastoupil na poloviční a později i na plný úvazek. Momentálně jsem specialista na přikrývky a polštáře a vedoucí směny.

Do talentu mě nominoval můj mentor s tím, že já sám jsem do toho chtěl jít. Musím přiznat, že ze začátku jsem měl určité pochybnosti, jestli mám v sobě dost průbojnosti na to, abych naplnil očekávání, ale měl jsem velkou motivaci a povzbuzení od okolí.

Největším přínosem pro mě bylo školení o zpětné vazbě, z kterého si odnáším schopnost víc a lépe komunikovat s kolegy. Zároveň odcházím obohacený o zkušenosti jiných kolegů.

 

 

Všetkým absolventom gratulujeme!

Talent program

  • Pozostáva z 2 modulov
  • Každý modul trvá 4-5 dní
  • Medzi modulmi pracujú účastníci pod vedením mentora na zlepšení konkrétnych výsledkov
  • Druhý modul je zakončený záverečnou prezentáciou všetkých účastníkov
  • Vo FY24 sa uskutočnia 2 kolá Talent programu
Talent program 2024
Talentovaní absolventi z Regiónu 2, Česká republika.
Talent program 2024
Účastníci Talent programu po úspešnom absolvovaní. Región 1, Česká republika. 

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

300 predajní JYSK v Poľsku

26/04/2024 - 10. apríla otvoril JYSK svoju 300. predajňu v Poľsku.

JYSKs orchard in Croatia is open

Zo sveta: JYSK volí FSC, záhradné podujatie v Španielsku a nový ovocný sad v Chorvátsku

19/04/2024 - Raz za čas prinášame krátke správy o tom, čo sa deje v JYSKových krajinách po celom svete..

Deputy Store Managers meeting

Spoločný míting všetkých vedúcich predajní a ich zástupcov

15/04/2024 - V marci sa konal míting všetkých manažérov predajní, ktorého sa prvýkrát zúčastnili aj všetci zástupcovia manažérov predajní.

Pridať komentár

Nezabudnite zachovať pekný tón :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office