Skip to main content
Viktor Pekez

Viktorovih dvanaest godina u JYSKu - kolegijalnost i timski duh kao ključ uspjeha

Датум: 05/06/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Careers & HR , People

Samo 6 meseci je bilo dovoljno da, zbog svog izuzetnog zalaganja, Viktor Pekez od pozicije Sales Assistanta postane Deputy Store Manager JYSK prodavnice u Pančevu – radnom mestu na kojem i posle 12 godina, svakodnevno uči i razvija se. 

FIRMA KOJA RASTE SA SVOJIM ZAPOSLENIMA

Viktor je počeo da radi u JYSKu u maju 2011. godine, a veruje da svoj posao tako dugo i uspešno obavlja zahvaljujući odličnim kolegama, koji su mu od samog početka velika podrška. Tokom duge karijere u JYSKu, učestvovao je u brojnim treninzima i edukacijama i veruje da je odnos prema zaposlenima i želja da svi svakodnevno uče i rastu, ono što JYSK izdvaja od drugih firmi.

„JYSK je firma koja prati razvoj svojih zaposlenih i pruža im mogućnost napredovanja. Ubrzo posle otvaranja prodavnice u Pančevu, zbog velikog obima posla i potrebe za pomoćnikom Store Managera, ponuđena mi je opcija Deputy Store Managera, koju sam rado prihvatio. U sledeća tri meseca sam prošao edukaciju u sklopu intro programa, gde sam upoznat sa svim odgovornostima i od tada sam na ovoj poziciji.“

KOLEGIJALNOST PRE SVEGA

Viktor ističe kolegijalnost kao jednu od najlepših stvari u svom poslu i timu, koja se često vidi i izvan prodavnice.

„Jednom prilikom smo nas troje kolega organizovali raspored tako da svi budemo slobodni na isti dan kako bismo drugom kolegi pomogli da postavi temelje za kuću. Mislim da smo ovom prilikom pokazali da smo ne samo dobre kolege već i prijatelji.“, rekao je Viktor i dodao da svi kolege u prodavnici svakodnevno pomažu jedni drugima.

„Kada je neko dobar u prodaji dušeka, on održi trening onima kojima na tom polju treba pomoć, a kada dogovorimo akcijski plan, uvek jedni druge podsećamo na njega i međusobno se motivišemo kako bismo postigli što bolji rezultat.“

Osim brojnih edukacija, dobrih rezultata i odličnih kolega, Viktorovu dugu karijeru u JYSKu obeležile su i zabavne situacije sa kupcima.

Viktor Pekez
Viktor Pekez, Deputy Store Manager u JYSK Pančevo

„Jednom prilikom je kolega primetio čovjeka koji je seo za baštenski sto ispred prodavnice, izvadio burek iz kese i pripremio se za doručak. Kolega mu je prišao i uz osmeh ga pitao da li mu treba i jogurt, šta je gospodin ljubazno odbio. Nakon kraćeg šaljivog razgovora i objašnjenja da se radi o prodavnici nameštaja, rekao mu je da tu može da kupi sto i stolice kako bi svaki dan mogao da uživa u doručku. Gospodin se nasmejao i rekao da ga je kolega uverio i kasnije se zaista vratio i kupio baštenski set.“

U 12 godina rada, Viktorova posvećenost poslu i timski duh u brojnim su situacijama došli do izražaja, a danas učestvuje i u edukacijama novih kolega širom cele zemlje. I dalje planira da razvija svoje veštine, a svoju budućnost u JYSKu vidi na trenutnoj poziciji ili možda kao Store Suporter za Deputy Store managere.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office