Skip to main content

Ventsislav govori o budućnosti logistike

Датум: 27/07/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Ventsislav Chavdarov, Logistic Manager, distributivni centar u Božurištu

Ventsislav Chavdarov je pre godinu dana započeo svoj novi posao kao Logistic Manager u distributivnom centru u Božurištu (DCB) nakon 13 godina rada u logistici u drugoj velikoj međunarodnoj kompaniji. Od tada je DCB realizovo dva nova važna projekta, ali su se pojavili i novi izazovi.

Kada je GOJYSK.com je posetio distributivni centar, Ventsislav je želeo da nam da uvid u ono što se dešava iza kulisa.

Obilazeći ublast za dolazne robe i odsek isporuke, visoke police i oblast za internet narudžbine, govorio je o svakodnevnim aktivnostima, tehnologiji, planovima i izazovima.

„Kao tim, prilično dobro napredujemo. Uspeli smo da idemo u pravom smeru. Imali smo veoma dobre rezultate u pogledu produktivnosti, efikasnosti i načina na koji vodimo posao. Pored toga, ponosni smo na rezultate ESS ankete (anketa o zadovoljstvu zaposlenih), gde smo uspeli da povećamo rezultate za dvocifrenu cifru u odnosu na prethodnu anketu“, kaže Ventsislav o rezultatima iz ove godine.

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Logistic Manager Ventsislav Chavdarov (desno) u razgovoru sa jednim od timova skladišta.

Tehnologija i automatizacija

On sada priprema završne detalje za novu finansijsku godinu, koja počinje u septembru, i prisustvuje sastancima o budžetu, akcijama i budućim inicijativama.

„Više automatizacije i korišćenja tehnologije je budućnost logistike, i to ne samo logistike, već i drugih oblasti poslovanja“, kaže Ventsislav na pitanje o izazovima sa kojima se svi sada suočavaju, kao što su nestašica u lancu snabdevanja, povećane cene goriva i nedostatak radne snage.

Njegov tipičan radni dan počinje rano ujutru, čak i pre nego što sedne u auto i ode na posao, kada pregleda izveštaje BI (Business Intelligence), brojke o prodaji i KPI logistike koji mu daju uvid u to kako se stvari razvijaju. Na poslu ima svakodnevno zakazane sastanke sa članovima svog tima i drugim ljudima iz organizacije, a zatim odlazi u distributivni centar da vidi kako stvari funkcionišu.

Pogledajte video intervju u nastavku

Ekspanzija i zelena energija

Tokom prošle godine u distributivnom centru u Božurištu započeta su dva nova važna projekta. Prvi je izgradnja nove logističke zone koja će povećati kapacitet za skoro 30%. Zona je trenutno u izgradnji i trebalo bi da bude završena na jesen.

Ventsislav Chavdarov

  • Njegova kuća je udaljena 10 minuta vožnje od distributivnog centra u Božurištu (DCB)
  • Veoma je dobar u roštiljanju
  • Ima dvoje dece
  • Voli da ide na pecanje i planinarenje sa svojom porodicom
  • Najbolji savet za rukovođenje: „Ne postoje problemi, samo prilike“

„Proširenje će podržati naš rast u narednim godinama, služeći novim zemljama poput Turske i novim prodavnicama. To je veoma važno i sa investicijom smo došli u pravo vreme“, kaže Ventsislav.

Drugi projekat je završen ovog leta i pomoći će distributivnom centru da smanji emisiju ugljenika postavljanjem solarnih panela koji obezbeđuju 15% energije koja se koristi za objekat.

„Solarni paneli već proizvode energiju i u protekle tri nedelje smo videli da se ono što smo planirali za investiciju zapravo ostvaruje“, objašnjava Ventsislav.

Pogledajte više slika sa DCB timom

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office