Skip to main content

Ventsislav govori o budućnosti logistike

Датум:

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Ventsislav Chavdarov, Logistic Manager, distributivni centar u Božurištu

Ventsislav Chavdarov je pre godinu dana započeo svoj novi posao kao Logistic Manager u distributivnom centru u Božurištu (DCB) nakon 13 godina rada u logistici u drugoj velikoj međunarodnoj kompaniji. Od tada je DCB realizovo dva nova važna projekta, ali su se pojavili i novi izazovi.

Kada je GOJYSK.com je posetio distributivni centar, Ventsislav je želeo da nam da uvid u ono što se dešava iza kulisa.

Obilazeći ublast za dolazne robe i odsek isporuke, visoke police i oblast za internet narudžbine, govorio je o svakodnevnim aktivnostima, tehnologiji, planovima i izazovima.

„Kao tim, prilično dobro napredujemo. Uspeli smo da idemo u pravom smeru. Imali smo veoma dobre rezultate u pogledu produktivnosti, efikasnosti i načina na koji vodimo posao. Pored toga, ponosni smo na rezultate ESS ankete (anketa o zadovoljstvu zaposlenih), gde smo uspeli da povećamo rezultate za dvocifrenu cifru u odnosu na prethodnu anketu“, kaže Ventsislav o rezultatima iz ove godine.

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Logistic Manager Ventsislav Chavdarov (desno) u razgovoru sa jednim od timova skladišta.

Tehnologija i automatizacija

On sada priprema završne detalje za novu finansijsku godinu, koja počinje u septembru, i prisustvuje sastancima o budžetu, akcijama i budućim inicijativama.

„Više automatizacije i korišćenja tehnologije je budućnost logistike, i to ne samo logistike, već i drugih oblasti poslovanja“, kaže Ventsislav na pitanje o izazovima sa kojima se svi sada suočavaju, kao što su nestašica u lancu snabdevanja, povećane cene goriva i nedostatak radne snage.

Njegov tipičan radni dan počinje rano ujutru, čak i pre nego što sedne u auto i ode na posao, kada pregleda izveštaje BI (Business Intelligence), brojke o prodaji i KPI logistike koji mu daju uvid u to kako se stvari razvijaju. Na poslu ima svakodnevno zakazane sastanke sa članovima svog tima i drugim ljudima iz organizacije, a zatim odlazi u distributivni centar da vidi kako stvari funkcionišu.

Pogledajte video intervju u nastavku

Ekspanzija i zelena energija

Tokom prošle godine u distributivnom centru u Božurištu započeta su dva nova važna projekta. Prvi je izgradnja nove logističke zone koja će povećati kapacitet za skoro 30%. Zona je trenutno u izgradnji i trebalo bi da bude završena na jesen.

Ventsislav Chavdarov

  • Njegova kuća je udaljena 10 minuta vožnje od distributivnog centra u Božurištu (DCB)
  • Veoma je dobar u roštiljanju
  • Ima dvoje dece
  • Voli da ide na pecanje i planinarenje sa svojom porodicom
  • Najbolji savet za rukovođenje: „Ne postoje problemi, samo prilike“

„Proširenje će podržati naš rast u narednim godinama, služeći novim zemljama poput Turske i novim prodavnicama. To je veoma važno i sa investicijom smo došli u pravo vreme“, kaže Ventsislav.

Drugi projekat je završen ovog leta i pomoći će distributivnom centru da smanji emisiju ugljenika postavljanjem solarnih panela koji obezbeđuju 15% energije koja se koristi za objekat.

„Solarni paneli već proizvode energiju i u protekle tri nedelje smo videli da se ono što smo planirali za investiciju zapravo ostvaruje“, objašnjava Ventsislav.

Pogledajte više slika sa DCB timom

Latest news

Environment

JYSK predstavlja alternativu pamuku u kategoriji čaršava za krevet

- JYSK sada nudi čaršave za krevet od liocela, alternative pamuku koja nudi određeni broj prednosti prilikom proizvodnje tekstila kada su u pitanju JYSK proizvodi. 

Rami Jensen

Naš CEO donosi dobre vesti: Spremni za narednu finansijsku godinu

- Bez obzira što je leto tek počelo i što je ovo doba kada po pravilu u JYSKu ima dosta posla, već sad razmišljamo o narednoj finansijskoj godini.

Tiia and Dominik, CSC Specialists in JYSK

Tiia i Dominik su pronašli svoj put u korisničkoj službi

- JYSK nudi brojne mogućnosti u vezi sa karijerom. Dominik i Tiia su iskoristili priliku koja im se ukazala i pronašli sopstveni karijerni put.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office