Skip to main content

Ventsislav govori o budućnosti logistike

Datum: 27/07/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Ventsislav Chavdarov, Logistic Manager, Distributivni centar Božurište

Prije godinu dana je Ventsislav Chavdarov počeo raditi kao Logistic Manager u Distributivnom centru Božurište (DCB), nakon 13 godina rada u logistici za drugu međunarodnu kompaniju. Od tada su implementirana dva nova važna projekta u DCB-u, ali su se pojavili i novi izazovi.

Portal GOJYSK.com je posjetio distributivni centar i susreo se s Ventsislavom, koji je bio voljan dati nam uvid u pozadinska dešavanja. 

Prilikom posjete dolaznog i odlaznog područja i područja s visokim stropom i narudžbi preko interneta, pričao je o dnevnim aktivnostima, tehnologiji, planovima i izazovima. 

“Kao tim prilično dobro napredujemo. Uspjeli smo ići u pravom smjeru. Ostvarili smo neke fine rezultate u smislu produktivnosti, učinkovitosti i načina poslovanja. Osim toga, ponosni smo na rezultate ESS-a (anketa o zadovoljstvu zaposlenika), gdje smo uspjeli poboljšati rezultate dvocifreno u odnosu na prethodnu anketu”, kaže Ventsislav o ovogodišnjim rezultatima.

Ventsislav Chavdarov Logistic Manager DCB
Logistic Manager Ventsislav Chavdarov (desno) priča s jednim od timova u skladištu.

Tehnologija i automatizacija

On sada priprema završne detalje za novu finansijsku godinu, koja počinje u septembru, prisustvujući sastancima u vezi budžeta, aktivnosti i budućih inicijativa.  

"Više automatizacije i upotrebe tehnologije je budućnost logistike, i ne samo logistike već i drugih dijelova poslovanja”, odgovara Ventsislav na pitanje o izazovima s kojima se sad svi suočavaju, poput nestašica u lancu opskrbe, povećanih cijena goriva i manjka radne snage.

Njegov uobičajeni radni dan počinje rano ujutro, čak i prije ulaska u auto i vožnje do posla, kada provjerava BI (Business Intelligence) izvještaje, prodajnu statistiku i logističke KPI-je koji mu daju uvid u razvoj stvari . Na poslu ima dnevne planirane sastanke s članovima svog tima i drugim osobama u organizaciji, a zatim ide u distributivni centar da vidi kako napreduju stvari.

Pogledajte video intervju ispod:

Razvoj i zelena energija

Tokom prošle godine su u DCB-u započeta dva nova važna projekta. Prvi je izgradnja nove logističke zone, što će povećati kapacitet za skoro 30 %. Područje je trenutno u izgradnji i očekuje se da će biti završeno tokom jeseni.

Ventsislav Chavdarov

  • Njegovu kuću dijeli desetominutna vožnja od Distributivnog centra Božurište (DCB)
  • Veoma je dobar u roštiljanju
  • Ima dvoje djece
  • Voli ići pecati i planinariti sa svojom porodicom
  • Najbolji savjet za rukovođenje: "Ne postoje problemi, samo prilike"

"Proširenje će podržati naš rast u nadolazećim godinama, što će poslužiti novim zemljama kao što je Turska i novim prodavnicama. Veoma je bitno i pogodili smo pravi trenutak s investicijom", kaže Ventsislav.

Drugi projekat je završen ovog ljeta i on će pomoći distributivnom centru smanjiti CO2 ugradnjom solarnih panela koji će pružati 15 % energije koja se koristi u objektu.

"Solarni paneli već proizvode energiju i u posljednje tri sedmice smo vidjeli kako ono što smo planirali za investiciju dokazano postaje realnost", objašnjava Ventsislav.

Pogledajte više slika s timom DCB-a

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office