Skip to main content
Slađan

Upoznajte Slađana - Store managera sa iskustvom i pozitivnim stavom

Датум: 13/07/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Careers & HR , People

Slađan Beljić je za GOJYSK.com podelio kako izgleda jedan dan u životu Store Managera, koji su izazovi kod upravljanja timom u prodavnici i koje su karakteristike dobrog Store Managera

Slađanova priča u JYSKu počela je još 2011. godine kada je JYSK bio u snažnoj ekspanziji širom Srbije, pa je tako otvorio i novu prodavnicu u Kragujevcu gde se Slađan prijavio za posao na poziciju prodavca. S obzirom da je zbog prethodnog posla morao da se preseli u Beograd, posao u JYSKu za Slađana je bila odlična prilika da se vrati u rodni kraj. Nažalost, stvari na početku nisu išle kako je Slađan planirao i u prvom krugu nije uspeo da dobije posao, ali 2 nedelje kasnije, uz veliko oduševljenje, ipak je sve došlo na svoje mesto i Slađan je primljen na poziciju Store Managera JYSK prodavnice u Kragujevcu, na kojoj je i danas.

Svidela mi se priča o JYSKu i pomislio sam da je to odlična prilika da se vratim u rodni kraj i zaposlim se u kompaniji sa čijim se vrednostima u potpunosti slažem. Sa velikom radošću sam prihvatio ponudu i ubrzo sam shvatio da sam se zaposlio u kompaniji u kojoj sa zadovoljstvom dolazim na posao“, kaže Store Manager JYSK prodavnice u Kragujevcu, Slađan Beljić.

Slađan
Slađan Beljić, Store manager u Kragujevcu

Prilika za nove izazove je došla veoma brzo, pa je tako Slađan postao mentor u intenzivnom Store Manager Trainee programu obuke, koji za cilj ima da osposobi buduće Store Managere, a osim toga Slađan učestvuje u mnogim procesima zapošljavanja i on je Internal Audit ekspert.

„Veliko je zadovoljstvo kada možete da predstavljate kompaniju na najbolji mogući način i da sve to radite iz ličnog iskustva i dugogodišnje prakse. Kandidati, ali i zaposleni, tu iskrenost prepoznaju i uvek reaguju pozitivno. Takođe, veliko mi  je zadovoljstvo raditi kao Internal Audit ekspert jer na taj način mogu ispravno da obučavam nove kolege i da pomažem onim iskusnijima da još bolje razumeju procedure i da tako sebi olakšaju svakodnevno obavljanje posla“, kaže Slađan.

ULOGA STORE MANAGERA

Svaki dan je poseban i nosi neke nove situacije i izazove. Slađan kroz čitavu radnu nedelju pokušava da menja pozicije u prodavnici jer smatra da je upravo to najbolji način da iz prve ruke sagleda obim posla i bude dobar primer kolegama, kako u prodaji tako i u radu na kasi ili u skladišnom prostoru.

Slađan
Slađan sa kupcima

 

 

"Ključ uspeha je biti najbolji primer u svim segmentima rada." 
- Slađan Beljić

Slađana, kao i svakog JYSKovog Store Managera, u radu dodatno motivišu zeleni indeksi i postizanje zadanih ciljeva, a glavne karakteristike dobrog radnika su po Slađanovom mišljenju strpljenje, iskrenost, vera u sebe i vera da se sve događa sa razlogom. Upravo je to savet koji Slađan iz svoje perspektive danas želi da pošalje svim sadašnjim, ali i budućim kolegama.

DOBAR KOLEGA

Kao mentor u SMT (Store Manager Trainee) programu, Slađan je učestvovao u obuci mnogih Store Managera, pa tako i u obuci kolege Milana Vojisavljevića, polaznika SMT programa 2016. godine. Na pitanje kakav je Slađan mentor, sada Store Manager u JYSK prodavnici u Karaburmi, Beograd, Milan Vojisavljević je podelio sa nama odgovor:

„Radio sam dve godine u Novom Sadu i nije mi bilo svejedno kada sam čuo da idem na obuku u Kragujevac koji je 250 km udaljen od moje kuće. Međutim, osetio sam da sam dobrodošao i kolege su mi pripremili iznenađenje u obliku torte. Posle takvog dočeka, sve je bilo lakše. Slađan se potrudio da me ekipa u prodavnici prihvati od prvog dana. Iste godine igralo i se svetsko prvenstvo u fudbalu, pa je Slađan dodatno organizovao česta druženja uz gledanje utakmica kako bismo se svi bolje upoznali. Osim toga, omogućio mi je da imam dovoljno vremena da usvojim sve zadatke koji su vezani za obuku. To je stvar koju i ja danas kao mentor primenjujem za nove polaznike.“, kaže Milan.

Slađan sa timom

Već veselu atmosferu u JYSK prodavnici u Kragujevcu dodatno uveseljavaju i verni kupci, pa nam je Slađan za kraj intervjua ispričao jednu od anegdota prilikom otvaranja prodavnice:

„Kada smo otvarali prodavnicu u Kragujevcu naši sugrađani su mislili da JYSK na Danskom znači guska pa su bili ponosni što znaju barem jednu reč na Danskom jeziku. Kad smo shvatili o čemu je reč svi smo se dobro nasmejali i još danas se rado prisećamo ove anegdote sa otvaranja“.

 

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office