Skip to main content
JYSK dekoracije

U jednoj od najizazovnijih godina JYSK Srbija postigao rekordne rezultate

Датум: 26/11/2020

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Attractive Stores , Sales Growth

Iako je za većinu maloprodaje 2020. bila izazovna, mnogi Srbi odlučili su da kupuju u skandinavskom trgovačkom lancu JYSK. Kako bi poboljšali kvalitet svakodnevnog života u svojim domovima, upustili su se u uređenja interijera ali i eksterijera.

Odlukom Kriznog štaba, zbog korona virusa, JYSK-ove prodavnice u proleće su bile delimično zatvorene a ostatak je funkcionisao sa prilagođenim radnim vremenom. To je predstavljalo velik izazov, kako finansijski  tako i logistički, jer je JYSK u tom periodu zabeležio velik porast online narudžbina. Međutim, kada su prodavnice ponovo otvorene i u toku leta kupci su se vratili u prodavnice.

Kao rezultat, JYSK Srbija postigao je fantastične rezultate sa prometom od 5.574.892.942 RSD  i EBIT-om od 737.920.251 RSD, što čini povećanje prometa za 25,1 posto i EBIT-a za 124,8  posto, u odnosu na prethodnu finansijsku godinu.

 “Pre svega zahvalila bih se svim našim radnicima. Odradili su fantastičan posao uprkos izazovnim okolnostima i neizvesnosti situacije. Prioritet nam je bio pre svega da osiguramo bezbednost našim kupcima i radnicima. Ali, ono što je u ovom trenutku najbitnije je pažljivo upravljanje raspoloživim resursima jer treba gledati dugoročno i nastaviti rasti kroz ulaganje u preuređenja postojećih prodavnica kako bismo našim kupcima omogućili inspirativniji doživljaj kupovine, otvaranja novih prodavnica, kao i kontinuirano ulaganje u radnike u sklopu razvojnih programa.”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Tokom prošle finansijske godine najveći rast prodaje i pozitivni rezultati zabeleženi su na kategorijama dušeka, nameštaja i baštenskog nameštaja i dekoracijama što čini okosnicu JYSKovog poslovanja. Ali, ono što je postalo još važnije za JYSK su napori kompanije da postane održivija.

 “JYSK je uvek bio usmeren na odgovorno poslovanje. Tokom protekle finansijske godine preduzeli smo neke značajne korake, uključujući novi i održiviji dizajn ambalaže, definisali datum prelaska na drvo sa 100% FSC sertifikatom, uveli niz dodatnih proizvoda izrađenih od recikliranih materijala i postali član BCI (Better cotton initiative). Međutim, puno je toga još pred nama.”, kaže Vesna Kukić Lončarić

Pozitivan rezultat JYSKa Srbija deo je uspešne JYSK priče na globalnom nivou, koji posluje u više od 2.900 prodavnica u 51 državi sveta sa rekordnim rezultatom od od 4,1 milijarde EUR ukupnog prometa i zaradom od 489 miliona EUR pre oporezivanja.

JYSK je otvorio svoju prvu prodavnicu u Srbiji 2011. godine, a danas posluje sa 35 prodavnica i zapošljava 341 radnika.

Rezultat JYSK Srbija za 2019/2020

  • Promet: 5.574.892.942 RSD
  • U 2019/2020 u odnosu na finansijsku godinu ranije rast prometa za 25,1 %
  • EBIT: 737.920.251 RSD
  • U 2019/2020 u odnosu na finansijsku godinu ranije porast EBITa za 124,8 %

O JYSKu Srbija

  • JYSK u Srbiji posluje od 2011.
  • Tokom 2019/2020 finansijske godine, JYSK je u Srbiji otvorio 4 nove prodavnice
  • JYSK u Srbiji ima ukupno 35 prodavnica i zapošljava 341 radnika

 

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office