Skip to main content

Rami Jensen srdačno je dočekan u JYSKu kao novi President i CEO

Datum: 01/09/2023

Author: ,

Kategorija: Careers & HR , History , People

Prevod: www.languagewire.com

Svetsku maloprodajnu kompaniju JYSK od 1. septembra 2023. godine čeka značajna promena. Kao tek treća osoba u istoriji JYSKa dugoj 44 godine, Rami Jensen postaje President i CEO JYSKa, a pre njega je to bio Jan Bøgh.

Rami Jensen
„Ako ostanemo verni suštinskim JYSK vrednostima, siguran sam da ćemo moći i dalje da rastemo i da razvijamo kompaniju“, kaže Rami Jensen, President i CEO JYSKa.

Rami Jensen se zvanično pridružio JYSKu pre godinu dana kao Deputy President i CEO, a danas preuzima kao President i CEO JYSKa uz celokupnu odgovornost za više od 3300 prodavnica u 48 zemalja i više od 30 000 zaposlenih.

Tokom prošle godine su Rami Jensen i bivši President i CEO Jan Bøgh blisko sarađivali na tome da omoguće nesmetanu primopredaju koja neće ometati svakodnevni zamah poslovanja.. Stoga su tim izvršnog rukovodstva Ramija Jensena i organizacione promene već na snazi.

„Zaista se radujem što ću u potpunosti zakoračiti u tu ulogu i biti President i CEO JYSKa. JYSK je kompanija koja je neprestano postizala rekordne rezultate i rast otkako ju je 1979. osnovao Lars Larsen, a i kasnije kad joj je na čelu bio Jan Bøgh kao President i CEO. Stvarno je pozamašan zadatak pokušati postići isto to, ali ako ostanemo verni suštinskim JYSK vrednostima, siguran sam da ćemo moći i dalje da rastemo i da razvijamo kompaniju“, kaže Rami Jensen, President i CEO JYSKa.

„Veoma smo srećni i srdačno dočekujemo Ramija da bude President i CEO JYSKa. Rami je na zadivljujućem karijernom putu u JYSKu i siguran sam da će nastaviti da vodi kompaniju kao pravi trgovac“, kaže Jacob Brunsborg, Chairman grupacije Lars Larsen Group.

ISTAKNUTI PERIODI KARIJERE

  • 1994.–1996.: pripravnik, JYSK Esbjerg (Danska)
  • 2000.–2004.: District Manager, JYSK (oblast Kopenhagena)
  • 2005.–2009.: Country Director, JYSK Mađarska, Slovenija i Hrvatska
  • 2013.–2018.: Executive Vice President, odeljenje Business and Retail Development, JYSK
  • 2018.–2022.: CEO, ILVA
  • sept. 2022.–avg. 2023.: Deputy President i CEO, JYSK

Karijerni put u JYSKu

Rami Jensen je većinu karijere proveo u JYSKu. JYSKu se pridružio 1994. godine u svojoj 20. godini kada je postao pripravnik u prodavnici u Esbjergu, u Danskoj, pa je napredovao kroz kompaniju i na kraju postao deo tima izvršnog rukovodstva i Executive Vice President odeljenja Business Development. Privremeno je napustio JYSK 2018. godine da bi posao CEO kompanije ILVA, maloprodajne kompanije u vlasništvu grupacije Lars Larsen Group, a potom se u JYSK vratio 2022.

„JYSK mi je neprestano pružao mogućnosti da se lično razvijam i napredujem u karijeri u okviru kompanije. Radujem se onome što me čeka i kako ćemo u JYSKu zajedno kao tim postizati odlične rezultate za kompaniju i naše kupce“, kaže Rami Jensen.

Rami Jensen živi u Silkeborgu sa porodicom.

Latest news

JYSK store

JYSK ponovo ostvaruje veći promet u fiskalnoj godini 2022/23.

14/09/2023 - JYSK je povećao promet za 6,3 procenata dostigavši 38,5 milijardi danskih kruna (5,2 milijardi evra) u fiskalnoj godini 2022/23, što predstavlja novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK je od sada još više usmeren na korisničko iskustvo sa novom pozicijom u top menadžmentu

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi izvršnog potpredsednika, Carsten Nørgreen Weinkouff želi da sprovede dodatne napore kako bi povećao obim prodaje i komercijalnu privlačnost.

Martin Amstrup Bang

Novi EVP odeljenja za nabavke želi da optimizuje ono zbog čega je JYSK jedinstven

05/09/2023 - Odlična ponuda, stručna usluga i skandinavski dizajn ono su, između ostalog, što prema viđenju novog EVP odeljenja za nabavke omogućava JYSKu jak položaj na tržištu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office