Skip to main content

JYSK želi dobrodošlicu Ramiju Jensenu kao novom predsjedniku i izvršnom direktoru (President & CEO)

Datum: 01/09/2023

Author: ,

Kategorija: Careers & HR , History , People

Prevod: www.languagewire.com

Prvi septembar 2023. godine označava važnu promjenu za globalnu maloprodajnu kompaniju JYSK. Kao tek treća osoba po redu u JYSKovoj 44-godišnjoj historiji, Rami Jensen postaje President and CEO JYSKa nakon Jana Bøgha.

Rami Jensen
"Siguran sam da ćemo, ako ostanemo vjerni JYSKovim temeljnim vrijednostima, moći nastaviti rasti i razvijati kompaniju", kaže Rami Jensen, President and CEO JYSKa.

Rami Jensen se službeno pridružio JYSKu prije godinu dana kao Deputy President and CEO, a danas preuzima ulogu President and CEO JYSKa s ukupnom odgovornošću za više od 3300 prodavnica u 48 zemalja i više od 30.000 zaposlenih.

Tokom prošle godine je Rami Jensen blisko sarađivao s bivšim predsjednikom i izvršnim direktorom Janom Bøghom kako bi se osigurala neometana primopredaja koja neće remetiti svakodnevni poslovni tempo. Zato su već uspostavljeni izvršni upravni tim Ramija Jensena i promjene u organizaciji.

"Mnogo se radujem potpunom preuzimanju uloge predsjednika i izvršnog direktora JYSKa. JYSK je kompanija koja je stalno donosila rekordne rezultate i rast otkako je 1979. godine kompaniju osnovao Lars Larsen, a kasnije s Janom Bøghom kao predsjednikom i izvršnim direktorom. Priličan je zadatak pokušati to dostići, ali sam siguran da ćemo, ako ostanemo vjerni JYSKovim temeljnim vrijednostima, moći nastaviti rasti i razvijati kompaniju", kaže Rami Jensen, President and CEO JYSKa.

"Drago nam je što ćemo poželjeti dobrodošlicu Ramiju kao predsjedniku i izvršnom direktoru JYSKa. Rami ima impresivan put karijere u JYSKu i siguran sam da će nastaviti voditi kompaniju kao pravi trgovac", kaže Jacob Brunsborg, Chairman grupacije Lars Larsen Group.

ISTAKNUTI DOGAĐAJI U KARIJERI

  • 1994.-1996.: Apprentice, JYSK Esbjerg (Danska)
  • 2000.-2004.: District Manager, JYSK (područje Kopenhagena)
  • 2005.-2009.: Country Director, JYSK Mađarska, Slovenija i Hrvatska
  • 2013.-2018.: Executive Vice President, Business and Retail Development, JYSK
  • 2018.-2022.: CEO, ILVA
  • Sept. 2022. - Aug. 2023.: Deputy President and CEO, JYSK

Put karijere u JYSKu

Rami Jensen je proveo većinu svoje karijere u JYSKu. Prvi put se pridružio JYSKu u dobi od 20 godina kada je postao pripravnik u prodavnici u Esbjergu u Danskoj 1994. godine i napredovao je u kompaniji dok na kraju nije postao dio izvršnog upravnog tima kao Executive Vice President of Business Development (izvršni potpredsjednik za razvoj poslovanja). Privremeno je 2018. godine napustio JYSK kako bi postao izvršni direktor kompanije ILVA, maloprodajne kompanije u vlasništvu grupacije Lars Larsen Group prije nego što se 2022. godine vratio u JYSK.

"JYSK mi je stalno nudio prilike za lični razvoj i rast karijere unutar kompanije. Uzbuđen sam u vezi onog što dolazi i kako ćemo mi kao tim u JYSKu zajedno stvoriti odlične rezultate za kompaniju i naše kupce", kaže Rami Jensen.

Rami Jensen živi u Silkeborgu sa svojom porodicom.

Latest news

JYSK store

JYSK je ponovo postigao rast prihoda za finansijsku godinu 2022./2023.

14/09/2023 - JYSKov prihod se povećao za 6,3 posto, dostigavši 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., što je novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK ojačava fokus na korisničko iskustvo uz novu funkciju u upravi

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi kao Executive Vice President (izvršni potpredsjednik), Carsten Nørgreen Weinkouff želi provesti dodatne testove radi povećanja prodaje i komercijalne privlačnosti.

Martin Amstrup Bang

Novi EVP u prodajnom odjelu želi optimizirati ono što čini JYSK jedinstvenim

05/09/2023 - Sjajna ponuda, kompetentna usluga i skandinavski dizajn su samo neke od stvari koje po mišljenju novog EVP-a u prodajnom odjelu osiguravaju JYSKovu jaku poziciju na tržištu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office