Skip to main content
Pregled PR aktivnosti

PRegled aktivnosti koje su obeležile 2023. godinu

Датум: 30/08/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија:

Od jesenskog uživanja u hygge trenucima i nekoliko zelenih akcija do velikog istraživanja o navikama spavanja i regionalnog garden eventa, koji je okupio goste iz četiri zemlje – pred kraj ove finansijske godine, prisetili smo se svih PR aktivnosti koje su obeležile 2023. godinu u JYSK West Balkan zemljama. PRegledajte ih sa nama!

HYGGE JE TAMO GDE JE JYSK

ХИГГЕ је тамо где је ЈИСК
HYGGE je tamo gde je JYSK

HYGGE je reč koja je obeležila prošli septembar i označila dolazak sezone u kojoj posebno cenimo ugodne kutke i male rituale opuštanja. Zahvaljujući velikoj kampanji „HYGGE je tamo gde je JYSK“, u kojoj je učestvovalo ukupno dvadeset influencera iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije, JYSK noviteti za jesen/zimu 2023. predstavljeni su u različitim, inspirativnim varijantama spoljašnjih i unutrašnjih prostora.

Hashtag #mojHYGGEkutak brzo je preplavio društvene mreže, a sa dosegom od preko 250 hiljda pratitelja i više od 40 objava, ova je kampanja na simpatičan način pokazala da uz malo volje i kreativnosti HYGGE trenutak možemo stvoriti kad god to poželimo.

 

 

 

 

 

JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD U SUBOTICI

Суботица

Kako bi podstaknuo pozitivne promene i motivisao zaposlene da daju svoj doprinos zelenijoj i zdravijoj životnoj sredini, JYSK je u Srbiji pokrenuo projekat „JYSK za moj zeleni grad“, koji je počeo u Subotici.

Sunčano subotnje jutro su kolege iz subotičke prodavnice i HO, zajedno sa radnicima Komunalnog preduzeća i nekolicinom građana, proveli sadeći 80-tak različitih vrsta stabala kako bi Suboticu zajedno učinili boljim mestom za život svih građana.

Ovaj projekat je nastao kao deo JYSKove odgovornosti i svesti o važnosti poslovanja prema načelima održivosti, a kolegama iz prodavnica pruža priliku da kroz lokalne inicijative  prepoznaju potrebe svog grada i budu deo promene.

UČESTVOVANJE NA NAJVEĆOJ PLOGGING TRCI U HRVATSKOJ

Ецотхлон

Kao nastavak zelenih aktivnosti, JYSK West Balkan tim i njihovi najmlađi članovi učestvovali su u Ekotlonu, najvećoj plogging trci u Hrvatskoj. Oko 550 trkača pridružilo se ovoj trci na dve lokacije - zagrebačkom jezeru Bundek i park šumi Marjan u Splitu.

Tokom trke sakupljeno je više desetaka kilograma smeća, a kontejneri za razvrstavanje otpada na kraju događaja bili su gotovo puni. Plogging je posebno drag ekološki osveštenim trkačima ili amaterima, a JYSK West Balkan tim je do ulaska u cilj prikupio nekoliko kesa odbačenog smeća.

ČAROLIJU PRAZNIKA POKREĆU TVOJE RUKE

Магију празника покрећу ваше руке

Drugu godinu za redom JYSK Hrvatska je proveo kampanju „Čaroliju praznika pokreću tvoje ruke“, kako bi podstaknuo svoje kupce na izradu održivijih prazničnih dekoracija. Uz inspiraciju prirodom, jedna od poruka ove kampanje je bila da najlepše novogodišnje dekoracije možemo da napravimo u društvu naših najbližih, uz samo malo truda i kreativnosti.

Influenserka Matea Halilović (matea_halilovic) na svom je profilu podelila jednostavan proces izrade lepe praznične dekoracije, a pridružili su joj se i mnogo drugi influenseri, mediji, kupci i JYSK zaposleni, koji su uz hešteg #JYSKCarolijaPraznika podelili svoje personalizovane dekoracije.  

Ova je kampanja bila odlična prilika za predstavljanje bogatog JYSK prazničnog asortimana, koji se na jednostavan i zabavan način može prilagoditi i personalizovati.

 

 

 

JYSK PRIČA ZA LAKU NOĆ U SLOVENIJI

ЈИСК приче за лаку ноћ

U nastavku projekta „JYSK priča za laku noć“ obnovljeni su još dva od ukupno sedam slovenskih dečjih odmarališta. Donacijom Omladinskom kampu Mojca u Dolenjskim toplicama i Domu EMAVS u Zgornjih Gorjah kod Bleda, 15 kućica za odmor u potpunosti je opremljeno JYSK asortimanom proizvoda za spavanje.

Ove kampove za mlade godišnje poseti 2.500 dece, a JYSK se pobrinuo da prilikom boravka uživaju na novoopremljenim krevetima i da bude deo njihovih lepih uspomena.

Uz projekat „JYSK priča za laku noć“, na konferenciji za medije predstavljen je i projekat  „JYSK škola spavanja“. Osim kvalitetnih rešenja za spavanje, u sklopu projekta su predstavljeni i edukovani JYSK zaposleni, koji kao Stručnjaci za kulturu spavanja kupcima nude asortiman koji će savršeno odgovarati njihovim potrebama.

KAKO SPAVAMO?

Ko spava u čarapama, koji je najpopularniji položaj spavanja, a ko najčešće zadrema u poslepodnevnim satima?

JYSK West Balkan tim je u samo sedam dana posetio Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju kako bi uoči Svetskog dana spavanja na četiri press konferencije predstavio rezultate velikog istraživanja o navikama spavanja. Istraživanje „Da li znamo kako spavamo?“ sprovedeno je kako bi se otkrili najčešći uzroci lošeg sna, ali i podigla svest o važnosti higijene i kvaliteta spavanja.

Tako se pokazalo da gotovo 60% Hrvata kvalitet svog sna ocenjuje osrednjim ili lošim, polovina stanovnika BiH unosi kofein pre spavanja, svaki treći ispitanik u Srbiji spava u fetus položaju, a pun Mesec pogađa svakog trećeg stanovnika Slovenije. Iako su im navike spavanja drugačije, gotovo svi ispitanici smatraju da je udoban dušek ključan preduslov za kvalitetan san.

Osim istraživanja i billboard (OOH) reklama u brojnim gradovima u regionu, ova kampanja je uključivala saradnju sa influenserima, koji su na Instagramu prikazali svoje navike spavanja i predstavili korisne savete za što kvalitetniji san, medijska saopštenja, razna televizijska gostovanja i odbjave širom društvenih mreža.

 

REGIONALNI GARDEN EVENT

Баштенска манифестација у Београду

Krajem aprila je JYSK West Balkan za novinare i brojne druge B2B i Development partnere organizovao regionalni Garden event u Beogradu, na kojem su predstavljeni novi trendovi i proizvodi, ali i danski koncept hyggea.

Event se održao u u osebujnom prostoru Bioskopa Balkan, koji je pokazao da uz kvalitetne i moderne komade nameštaja i nekoliko zanimljivih dekoracija, hygge oazu možemo stvoriti gde god poželimo.  

Uz nove linije baštenskog nameštaja, predstavljeni su Belonging i Release trendovi, koji su nastali na ideji povezanosti, druženja sa porodicom i prijateljima te kreiranja opuštene atmosfere u domu.

JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD U KRŠKOM

ЈИСК за мој зелени град Кршко

Projekat JYSK za moj zeleni grad u maju je počeo i u Sloveniji. Prva lokacija projekta bio je grad Krško, gdje su JYSK zaposleni u saradnji sa komunalnim preduzećem i predstavnicima grada, Ribišku ulicu ulepšali različitim vrstama stabala.

Projekat će se nastaviti i u drugim mestima u kojima postoji potreba za dodatnim zelenim površinama, a njegov cilj je podstaknuti zaposlene da budu deo promene u svom gradu i pokažu da uz malo volje, zajedno možemo da napravimo velike stvari.

JYSK HRVATSKA NA REGIONALNOM GREENCAJT FESTIVALU ODRŽIVOSTI

Греенцајт фестивал одрживости

U Zagrebu se krajem maja održalo još jedno izdanje regionalnog Greencajt festivala održivosti, koji je bio odlična prilika za predstavljanje JYSKovih pozitivnih primera saradnji sa lokalnim zajednicama, brojnih zelenih inicijativa te budućih planova i ciljeva za još održivije poslovanje.

Zvjezdana Novak, Communications Managerica za JYSK Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju, učestvovala je na panelu naziva “Izazovi lokalno, inspiracija globalno: kako se može napraviti razlika?” i predstavila konkretne primere, ali i izazove sa kojima se JYSK suočava u Hrvatskoj i regionu kako bi bio deo zelene promene i poslovao na što održiviji način.

Posetioci festivala mogli su uživo da se uvere u ove prakse u neobičnom lounge JYSK kutku, gde su svoje mesto pronašle baštenske stolice od reciklirane okeanske plastike, posteljina od bambusa i hoteli za insekte.

 

 

 

 

 

Godina iza nas bila je ispunjena zanimljivim projektima, kojima smo našim kupcima, partnerima i medijima želeli što jasnije da dočaramo JYSK viziju i vrednosti koje svakodnevno živimo.

Pripreme za sledeću godinu u punom su jeku i već znamo da će i novu sezonu obeležiti brojne zanimljve saradnje, društveno-odgovorne inicijative i zabavni eventi. Pratite nas!

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office